Cumhur İttifakı yerel sınavı da geçti

  • 1.02.2019 00:00

 Sadece 48 günde 102 miting yapan Başkan Erdoğan, milletinin elini hiç bırakmadı. Yerel  sonuçları da milletin de onun elini bırakmayacağını bir kez daha kanıtladı.

Benim için bu seçimlerin en önemli sonucu şüphesiz HDP'nin oy oranlarının dibe vurmasıydı. Yüzde 11'den %4'lere düşen HDP, serbest düşüş deyiminin sözlükteki karşılığıydı.  gibi HDP'nin kalesi saydığı bir kentte Kürtlerin ellerinde ay yıldızlı bayrağımız, dillerinde Kürtçe şarkılarla halay çekişini gözyaşlarıyla izledim. Kuşkusuz bu, seçimlere damga vuran görüntüydü.
Keza Ağrı ve Bitlis gibi illerimizden gelen neticeler de öyle. Demek ki hizmet siyasetinden vazgeçilmezse, Mehmet Yarka veya Savcı Sayan gibi halkta karşılığı olan doğru adaylarla yarışa girilirse istenen sonuç elde edilebiliyormuş.
"Cumhur İttifakı'na atılan her oy, PKK'ya kurşundur" diyen Karayılan ve "Kürdistanda AKP-MHP ittifakına kaybettireceğiz" diyen HDP Eş Başkanı'na en güzel cevabı Kürt kardeşlerimiz verdi. Her bijî/ Çok yaşa Şırnak, Ağrı, Bitlis!
'da şaşırtıcı olmayan biçimde  kazandı. Aradaki farkın daha büyük olması gerektiğini söyleyenler oldu. Ne de olsa Ulaştırma Bakanlığı sürecinde cumhuriyetimizin prestij projelerine imza atmış, Başbakanlık yapmış, darbeyi yaşamış ve direnmiş, Meclis Başkanlığı'ndan gelen bir isim olarak, CHP'nin İstanbul'daki bir ilçesinin başkanına karşı yarışıyordu. Fakat seçmen oy davranışının ideolojik şartlanmayla ne kadar iç içe olduğu düşünülürse tartışmasız bir zaferin, Yıldırım için büyük başarı olduğunu görmek gerekir.
Seçimin AK Parti için en büyük sürprizi ise 1994'ten bu yana Melih Gökçek tarafından yönetilen 'nın Mehmet Özhaseki'nin adaylığında kaybedilmesi oldu. Özhaseki'nin doğru bir aday olmadığı, gösterdiği seçim performansının silik kaldığı söyleniyordu. Nitekim belediye meclisi için verilen oylarda Cumhur İttifakı'nın açık ara önde olup Belediye Başkanlığı oylarında geride kalması da ders çıkarılması gereken bilinçli bir tepkiydi.
Mansur Yavaş'ın sahte senet, vergi kaçakçılığı ve şantaj gibi suçlar işlemiş olması dahi seçmeni durdurmadı. Başkent, Yavaş gibi bir isme emanet edildi. Demokrasi acıtır, her zaman güldürmez. Bu açıdan Ankara, AK Parti'nin üzerine uzunca düşünmesi gereken en önemli il oldu. Beş yıl boyunca CHP'nin 'hizmetlerini' tadacak olan Ankara halkına da şimdiden geçmiş olsun.
Son kertede kazanan yüzde 52'lik oy oranıyla Cumhur İttifakı oldu. AK Parti 30 metropolün 17'sini kazandı, geri kalan 51 ilin 35'ini kazandı. HDP küçüldü, İYİ Parti tüm iddiasına rağmen ezildi.
Vatana, millete hayırlı olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums