Rakel Dinke ölüm tehdine Babacan, Davutoğlu ve Sancardan tepki

Rakel Dinke ölüm tehdine Babacan, Davutoğlu ve Sancardan tepki
30.05.2020 - 08:26
824

 Suikastla öldürülen gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’e ve Hrant Dink Vakfı’nın avukatlarına e-posta yoluyla “Bir gece ansızın gelebiliriz” denilerek tehdit mesajı gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mesajla ilgili soruşturma başlatırken, ölüm tehdidine DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar tepki gösterdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Dink'i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hrant Dink Vakfı, bir basın açıklaması yaparak e-posta yoluyla ölüm tehdidi mesajları aldıklarını duyurdu. “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini de içeren mesajda, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve dernek avukatının da ölümle tehdit edildiği belirtildi.

Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’nin bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, “Tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor” denildi.

Hrant Dink Vakfı’nın açıklaması şöyle:

“27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı’na e-mail yoluyla yazılı ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’ne durumu yazılı olarak bildirdik. Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.

Son dönemde yükseltilmesinde sakınca görülmeyen ırkçı, ayrımcı, nefret dili ancak bu tür korkunç yaklaşımları tetikler, cesaretlendirir, azmettirir. Her vatandaşın eşit, özgür ve adil yaşamasını sağlamak için çalışmak Türkiye’de siyaset yapan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğudur. Oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak ve tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu talihsiz duyuruyu yapmanın da bizim görevimiz olduğu kanaatindeyiz.

2007’den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye’ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak; tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi saygıyla duyururuz.” 

Vakfın açıklamasının ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından, “Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür. Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink’i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız” diyerek, Rakel Dink'in yanında olduklarını söyledi. 

Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditler, ayrımcılığı teşvik eden bir siyasi iklimin ürünüdür.

Ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her kesimi savunacak, Rakel Dink'i ve vakıftaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacağız.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Sevgili Hrant’ı 13 yıl önce katledenler, şimdi de Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehditleri gönderiyor! Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız” ifadelerini kullandı. 

Sevgili Hrant’ı 13 yıl önce katledenler, şimdi de Hrant Dink Vakfı’na ölüm tehditleri gönderiyor! Nefret söylemini yayan, ırkçılığı normalleştiren zihniyetin besleyip cesaretlendirdiği bu kötülük odaklarına karşı Hrant Dink Vakfı’nın yanındayız.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ise, tehdit mesajları üzerine, Rakel Dink’i telefon ile arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Partiden yapılan açıklamada da "Hukuk, adalet ve toplumsal barışın inşası için hep birlikte mücadele vermek, bu karanlık mahfillere dönük en anlamlı ve güçlü mesaj olacaktır" denildi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink Vakfı’na yönelik tehdit içeren e-posta ile ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums