Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden ‘Kayyum rektör’ tepkisi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden ‘Kayyum rektör’ tepkisi
3.01.2021 - 09:50
2479

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’de AK Parti’nin Sarıyer ilçe kurucularından olan, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Ataşehir belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapan ve 2015’te AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan beş üniversiteye yeni rektörler atadı. Buna göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek, Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman ve Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

Karar bugünkü (2 Ocak) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

2002’den beri AK Parti’de aktif siyaset yapan Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması okulun öğrencileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Birçok öğrenci atamaya sosyal medya üzerinden tepki gösterirken Boğaziçi Dayanışması şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle okulumuza Melih Bulu’nun kayyum olarak atandığını öğrendik. Boğaziçi öğrencileri olarak demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaş rektörleri kabul etmiyoruz. Melih Bulu bizim rektörümüz değildir!”

Melih Bulu, 2002 yılında AK Parti’nin Sarıyer ilçe kurucularından olmuş, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Ataşehir belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapmış ve 2015 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

İstanbul milletvekilliğine de, Ataşehir belediye başkanlığına da aday gösterilmeyen Bulu, geçmişte AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış, Ekonomiden Sorumlu AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı’na kadar yükselmişti.

Bulu, 2009’da tam zamanlı akademik yaşama başladı. 2016’da İstinye, 2020’de Haliç üniversitelerine rektör olarak atandı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums