Gazeteci Ayşe Düzkanın kızı: Mektup yazmak isteyenlerin bir süre beklemesini rica ediyorum

Gazeteci Ayşe Düzkanın kızı: Mektup yazmak isteyenlerin bir süre beklemesini rica ediyorum
1.02.2019 - 07:43
1178

 Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin 'Nöbetçi Genel Yönetmenliği' kampanyasına katıldığı için 1 yıl 6 ay hapse mahkûm olan ve 29 Ocak'ta kesinleşen cezasının infazı için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Ayşe Düzkan'ın kızı Haziran Düzkan annesini cezaevinde ziyaret etti. Düzkan, annesine mektup yazmak isteyenlerin bir süre beklemesi ricasında bulundu.

Haziran Düzkan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Merhaba. Bugün annemi gördüm, gayet iyi, koşullarından memnun ve hepinize selamı var. Ben de iyiyim, mesajlarınız beni çok mutlu ediyor ancak hepsine maalesef cevap yazamıyorum. Direk cezaevine göndereceğiniz mektupların kendisine ulaşmama ihtimali var, o yüzden bir süre beklemenizi rica ediyorum. Tam adres belli olunca yine buradan duyuracağım. Sevgiler" ifadelerini kullandı.

DİSK Basın-İş'ten açıklama

 

DİSK Basın-İş, de gazeteci Ayşe Düzkan için yazılı bir açıklama yaptı. “Bir gazeteci daha hapse girdi” denilen açıklamada “Yönetim kurulu üyemiz Ayşe Düzkan, Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla bir günlük nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için hakkında verilen hapis cezası nedeniyle Bakırköy Kadın Cezaevi’ne konuldu” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada devamla şöyle denildi:

“Ayşe Düzkan sadece gazeteci, yazar, çevirmen değildir. Feminist mücadeleden gelen, baskı altındaki Filistin halkıyla aktif dayanışan bir isimdir. Ayşe Düzkan gibi isimleri cezaevlerine atarak karanlık sistemlerini sürdüreceklerini sananlar yanılıyor. Arkadaşımız Yeni Yaşam gazetesindeki köşesinde okurlarıyla vedalaşırken ‘Gezi’ye yönelik soruşturmalara baktığımda ve barıştan söz edenlerin yaşadıklarını hatırlayınca, şu 18 aydan bahsetmek bile ayıp geliyor’ demişti. Aslında ayıp olan gazetecilerin, avukatların, siyasetçilerin, aydınların, muhalif öğrencilerin cezaevlerine atılması. Sanatçıların, haklarını arayan işçilerin, ses çıkaran kadınların, topraklarını barbar şirketlere karşı koruyan köylülerin, iktidara itiraz eden herkesin baskı altında tutulmasıdır ayıp olan.”

DİSK Basın-İş olarak baskı altında olan, ezilen herkesle dayanışma içinde olunacağının belirtildiği açıklamada “Ayşe Düzkan aramıza dönene kadar onunla dayanışmak için Yeni Yaşam gazetesindeki köşesini boş bırakmayacağız. Ayşe Düzkan ve diğer tutuklu, hükümlü gazeteciler özgür olmalıdır” denildi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums