BİRDE MADURO’CUMU OLACAKTIN?

  • 1.02.2019 00:00

 1973 yılında Şili’de gerçekleşen darbe sırasında oğlunu yitiren bir babanın, oğlunu arayışı sırasında darbenin arkasında kendi devletinin olduğunu apaçık görüyor ve büyük bir hüsrana uğruyor. 1980 de Evren’in cuntası iş başına gelince bizim çocuklar yaptı derken fısıltıyla söylüyorlardı. 15 Temmuz’da aleni olarak bizim arkadaşları tutukluyorlar diye şikayet ederken, darbenin baş failini bize teslim etmezken yeteri kadar delil yok diyerek darbecileri savunuyorlardı. Birkaç günden bu yana ABD açıkca Venezuela’da darbe gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Neymiş efendim Maduro diktatörmüş, halkını sefalet içinde bırakıyormuş, seçimlerde hile yapmış falan filan. Ulusal Meclis Başkanı muhalif Guaido’nun kendisini devlet başkanı ilan etmesi sonucu olaylar tırmanırken, ABD muhalifleri destekleyip orduyu darbe yapması için göreve çağırıyor. Peki niye böyle yapıyor; Venezuela OPEC’i kuran 5 ülkeden biri, bu ülkeler içinde en fazla petrol rezervine sahip. 2002de Chavez’in petrolü devletleştirmesiyle ipler o zaman kopuyor.İhracatın %95i petrolden sağlanıyor ve en büyük müşterisi de ABD, çıkarı bozulan dev şirketler petrol fiatını düşürerek başta Rusya ve Venezula gibi ülkelerde ekonomik kriz yaratırken,diğer yandan sanki Venezuela halkını destekliyor gibi Maduro’yu perişan etmeye çalışıyor. Sanki dünya demokrasisinin baş destekçisi gibi, özgürlük, barış demokrasi, insan hakları gibi kavramları paçavra haline getirmekten kaçınmıyor. İnsan haklarının gramını uygulamayan, hatta konsolosluğunda adamı parça parça eden devlete destek verenler bunlar değilmiş gibi sureti haktan görünüyorlar.

            BİZİM TRUMP’ÇULARA BİR BAKIN

   Bu olaylar yaşanırken, ülkedeki siyaset, medya mensupları önemli bir kısmı ABD’nin müdahalesine açıkca karşı çıkamadılar. Buna karşılık Maduro’nun ülkeyi kötü yönettiğini, baskı uyguladığını, yolsuzluk yaptığı gibi gerekçelerle ABD’nin bağımsız bir ülkeye şiddet göstermesini haklı göstermeye çalışıyorlar. Hatta yıllarca kendisini Özgürlükçü Solcu olarak pazarlayan, 28 Şubat döneminde ‘Ne Şeriat, Ne Darbe’ diyerek darbecilerle aynı safta bulunmaktan hiç gocunmayanlar. Şimdi de ‘Ne Trump, Ne Maduro’ diyerek verilen görevi yerine getiriyor. Yıllarca Sol entelektüel olarak ahkam kesip emek verdiğini söyleyen eski tüfeklerden birisi de, bir yazarın ‘Al Maduro’yu, Vur Trupm’a yazısına alkış tutuyor. Bir zamanlar Amiral Gemisinin kaptanı olarak ahkam kesen zat da, yazısının başlığını ‘Ben Maduro’cu Değilim’ diyerek Trupm’ın arkasında saf tutmaktan sıkılmıyor.  Neymiş; Erdoğan Maduro değilmiş, 15 Temmuz darbesine tiyatro diyenlere tek kelime ettin mi? İyi ki Maduro’cu değilmiş, ya da birde olsaydı biz nerelere giderdik o zaman.

              PROJELERİ NELERMİŞ?

      Venezuela olaylarından sonra medyayı taradığımda ne Kılıçdaroğlu’nun, ne de HDP yöneticilerinin ABD aleyhinde tek demeçlerine rastlamadım. Acaba ittifak görüşmelerinde Akşener muhalefet şerhimi koydu. Aslında yerel seçimlerle ilgili politik tartışmalara girmek istemiyorum. Gerçekten kim nerede, kim kiminle arap saçı gibi. İlkeydi, ideolojiydi, Atatürk ilke ve İnkılaplarıydı, gençleri devrim masallarıyla avutup Akşener’in partisine oy verdirenlerin elle tutulacak bir yerleri kalmamış. Tek dertleri hükümetin alanını daraltmak amacımız diyor. Projeniz varmı deyince, bundan daha iyi projemi olur diyorlar. 31 Mart’ta seçmen üçünüzü bir torbaya sokup ağzını bağlayıp alanınızı falan yok ederek yoluna devam edecek. Kalın Sağlıcakla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums