AYILANA GAZOZ, BAYILANA LİMON.

  • 11.07.2019 00:00

 Romanların ünlü şarkısının nakaratıdır, ayılana gazoz, bayıla limon. Seyyar meşrubat satıcılarının da çok kullandıkları nakarat. Son yıllarda bizde de Sarımsak Soğan Limon üzerine öyle çok yazılıp çizildi ve ayyuka çıkarıldı ki, adeta ayılana sarımsak, bayılana soğan oldu.

Soğan bir derece ama bu “Sarımsak” denen sebzeyi her derde deva ilaç olarak pazarlıyorlar artık. En bilinen ve en yaygın özelliği “Anti bakteriyel” oluşu. Tabi ikinci en önemli özelliği de tansiyon düşürücü. Neredeyse tansiyon ilacı ve antibiyotik yerine sarımsak yiyin diyorlar.   Öyle faydaları sıralanıyor ki kanserden ülsere, romatizmadan saç dökülmesine kadar, faydalı olmadığı hemen hemen hiçbir hastalık yok.

Özellikle şu sıralar sosyal medyada bir sarımsak-limon kürü mucizesi paylaşılıyor, akıllara zarar. Sözüm ona Rus bilim adamları doğruluğunu yüzde yüz kanıtlamış. Diyorlar ki "İki litre limon suyuna, soyulmuş ve ezilmiş 40 diş sarımsağı koyup koyu renkli bir kavanozda 25 gün bekletin. Sonra her sabah aç karnına bu sıvıdan bir çay bardağı için. Yüzde yüz tıkalı damarları açıyor."

Kim oldukları bilinmeyen, Rus bilim adamları bunu onaylamış.

Tabii sadece damarları açmakla kalmıyor, kolesterolü düşürüyor, böbrek ve safra taşlarını eritiyor, ülseri ve romatizmayı kesin iyileştiriyor, beyin hücrelerini yeniliyor.

Oyleyse  biz neden bypass, böbrek taşı, safra taşı ameliyatı oluyoruz?

Neden avuç dolusu romatizma ve ülser ilaçları alıyoruz? Madem çözüm bu kadar kolay ve ucuz, aptal mıyız yahu?degil mi ya, herkes bu kürü uygular kurtulur.

Safsata.

Sarımsak da Soğan da Limon da besin ürünleridir. İlaç değildir.

Evet sarımsak yemeklerimize iştah artıcı bir etki yapar. Sarımsaklı yoğurtlu yemekler Türklerin damak zevkine en uygun yemeklerdir. Mesela mantıyı   sevmiyorum diyen birini bulamazsınız.

Ancak sarımsak da soğan da Limon da mucize aramamak gerekir.

Sarımsağın tansiyonu düşürdüğü ile ilgili bir iki çalışmada, sarımsağın tansiyonu 1.8 -2.0 birim düşürdüğü görülmüş. Tabii bu durumda 15 olan büyük tansiyon 13’e düşüyormuş gibi düşünülebilir. Ancak tıpta tansiyonun ölçü birimi mmHg’dir yani  15 olan büyük tansiyon aslında 150 dir. Dolayısıyla 150 mmHg. tansiyon sarımsak yiyerek ancak 148 mmHG olabilir.

Sarımsağın faydaları yazıp Google’da görselleri tararsanız, bir diş sarımsağı kulağına sokmuş adamın fotoğrafını bulabilirsiniz. Yani durum bu derece çığırından çıkmış.

Lütfen soğan ve sarımsağın gururuyla oynamayın. Yemeklerinize çeşni katması için yemeklerinizde kullanın.

Sohbete asla ama çay ve çorbanızdan da limonu eksik etmeyin.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums