Rusya: Mınbiçte Türkiye ve Kürtlerle koordine oluyoruz

Rusya: Mınbiçte Türkiye ve Kürtlerle koordine oluyoruz
24.02.2019 - 16:34
1693

 Rusya Savunma Bakanlığı Askeri Polis İdaresi Başkanı Korgeneral Vladimir İvanovskiy, Mınbiç’te devriye yapan Rus askeri polisinin bölgedeki eylemlerini Türkiye, Kürtler ve ABD ile koordine ettiğini söyledi.

Wall Street Journal'e konuşan bir Amerikan savunma yetkilisiyse Trump'ın İngiltere ve Fransa’nın baskısı sonucu Suriye’den çekilme kararından geri adım attığını belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre Rus basınına konuşan İvanovskiy, Mınbiç’te devriye yapan Rus askeri polisi hakkında “Askeri polisimiz üç tarafla işbirliği yapıyor. Türkiye ve Kürtlerle doğrudan, Kürtler üzerinden dolaylı olarak da orada bulundukları sürece ABD askerleri ile işbirliğimiz var” açıklamasını yaptı.

İvanovskiy, en yakın işbirliğinin Demokratik Suriye Güçleri’nden (QSD) Kürtlerle mevcut olduğunu söyledi.

"ABD MINBİÇ'TEN ÇEKİLMEYECEK"

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararını ilan etmesi ve iki ay sonrasında en az 400 Amerikan askerinin kalacağının açıklanmasıyla ilgili politika değişikliğinin arka planı ortaya çıktı.

Duvar'ın aktardığına göre Wall Street Journal gazetesi üst düzey bir Amerikan savunma yetkilisine dayandırdığı haberinde, Trump'ın İngiltere ve Fransa’nın baskısı sonucu Suriye’den çekilme kararından geri adım attığı belirtildi.

Haberde, Amerikan askerlerinin sahada varlık göstermeye devam edeceği yerler arasında, Ankara ile tartışma konusu olan Mınbiç de sayıldı.

Haberde, ABD askerlerinin Suriye’de kalacağı/çekilmeyeceği yerler şöyle sıralandı:

- Türkiye ile ABD arasında gerilim unsuru olan, Amerikan askerlerinin kent dışında TSK, kent içinde yerel güçler ile devriye gezdiği Mınbiç,
- Fırat Nehri’nin doğusu,
- Suriye’nin güneyinde, İran ile coğrafi bağlantı açısından kritik önem taşıyan Tanaf. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums