Kaftancıoğlu: Vatandaşa hizmet engellenirse, onun kararını da halk verecektir

Kaftancıoğlu: Vatandaşa hizmet engellenirse, onun kararını da halk verecektir
21.04.2019 - 13:35
455

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, İBB Meclisi'nde çoğunluk olmasıyla tehdit eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve AKP'li siyastçilerinin açıklamalarını değerlendirdi.

Habertürk’te yayınlanan 'Açık ve Net' adlı programa katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP'li üyelerin çoğunlukta olmasıyla ilgili yapılan açıklamaların hatırlatılması üzerine, AKP'nin çoğunluk olmasını, demokrasi adına fırsata çevirebileceklerini söyledi:

“Meclis çoğunluğunun AK Parti’de olması demokrasi adına çok büyük fırsata çevrilebilir. Hakikaten vatandaşa hizmet etmek istiyorsanız bunu demokrasi adına fırsata çevirebilirsiniz. Bütün meclis toplantılarını canlı vereceğiz. CHP grubu olarak bizler veya belediye başkanımız bir öneriyi getirdiğinde vatandaşın lehine olan bir durum sırf sayısal çoğunlukla nasıl reddedilebilir? Aksi takdirde onun kararını da halk verecektir.”

'AKP'NİN KHK'LİLER ÜZERİNDEN YAPTIĞI 'İPTAL EDİLSİN' TALEBİ ÇOK VAHİM BİR AÇIKLAMA'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için KHK ile kamu hizmetinden çıkarılmış 14 bin 712 kişinin oy kullandığını açıklamasını da değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, durumu 'çok vahim' olarak nitelendirdi:

“Daha önce KHK’lilerin akrabaları bile oy kullanamaz denmişti. Çok vahim bir durum. Kimlerin oy kullanamayacağı madde 8’de açıkça belirtiliyor. KHK ile atılanların oy kullanamaması gibi bir durum yok. Akıllarına estiği gibi farazi şeylerle başvurular yapıyorlar, bu mümkün olmaz. KHK ile attığınız kişilerin seçimi kaybettikten sonra oy kullanamaz denmesi hukuki değil. Kendileri de biliyor. Kaybettiklerini görünce hukuksuz bir şekilde geçersiz oyları saydırdılar. Bununla da yetinmediler, tüm oylar sayılsın diye dilekçeler verdiler” 

(HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums