İstanbulda bir bina çöktü: Çevredeki 21 bina tahliye edildi

İstanbulda bir bina çöktü: Çevredeki 21 bina tahliye edildi
22.04.2019 - 22:39
538

 İstanbul Kağıthane'de  2 yıl önce temel kazısı yapılan inşaat alanının destek duvarı çöktü. Altındaki toprağın kayması sonucu bölgede bulunan binalardan biri çöktü. Bölgede, 21 binanın tahliye edildiği belirtildi. 

Kağıthane'de bir inşaat alanında istinaf duvarının çökmesi sonucu üst tarafta bulunan 2 binanın altındaki toprak kaydı. Bölgede bulunan binalardan biri çökerken, iki araba inşaat alanına düştü. Olay sonrası bölgedeki binalar çökme tehlikesiyle tahliye edildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane'de 4 katlı binanın çöktüğü bölgede incelemelerde bulundu.  Yerlikaya ile İmamoğlu'na yetkililer tarafından çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yerlikaya ve İmamoğlu, ardından kriz merkezinin kurulduğu yakındaki okula geçti.

İstanbul Valisi Yerlikaya, Yahya Kemal Mahallesi'nde 18 bina ve çevresinde risk analizi yapılacağını söyledi. Yerlikaya, "Risk analiz raporunun sonucuna göre kentsel dönüşüm hızla yapılacak. 98 haneye 5 bin TL maddi yardım yapılacak" dedi.

Kağıthane'de Yahya Kemal Mahallesi, Akıncı Sokak üzerinde çöken binanın yanında bulunan ve çökme riski olan bina kontrollü olarak yıkıldı.

 

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, yıkılan bina ve yıkım tehlikesi yaşayan binalar hakkında açıklamada bulundu. Öztekin, "Bugünden itibaren yıkıma başlıyoruz. Arkada kalan binalara da bakıp, hızlı bir şekilde tahliyelerini yaptık. İlçemizde yıkılması gereken, depreme dayanıksız bina varsa biz hepsini yıkacağız. Vatandaşımızın rızası önemli ama vatandaşımızın canından hiçbir şey kıymetli değil" dedi.

"Tüm komşularımızın sıkıntı olmaması için bu süreç içinde hem bu akşam konaklayacakları yerleri hem de diğer barınma ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılayacağız. Çünkü eğitim de devam ediyor aynı zamanda. Çocuklarımızla beraber de bu süreci hızlı bir şekilde geçireceğiz" diyen Öztekin, "TOKİ de işin içerisinde şu anda. TOKİ'nin yetkilileri de buraya geliyor. Bölgedeki dönüşümü hızlı bir şekilde sağlayarak, sadece bu binalar değil, bunlar gibi olan binaların tespitini önceden yapmıştık." diye konuştu. 

Yıkımla alakalı bilgi veren Mevlüt Öztekin, "Buradaki binanın kontrollü yıkımı gerçekleştireceğiz. 21 binayı boşaltmıştık. Ortalama 200 daire civarında. Orayı da kontrollü bir şekilde yakıp, arkadaki binaları güvenlik altına alacağız. Burada tedbiren dolgu malzemelerini oluşturup, binalarla ilgili gerekli çözümü bularak, yerinde dönüşüme devam edeceğiz. Yıkılan binada 4 daire vardı. Binada 15 kişi yaşıyordu. Bu akşam saat 19.00 gibi burada oturan vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Onların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde göreceğiz. Bugünden itibaren yıkıma başlıyoruz. Arkada kalan binalara da bakıp, hızlı bir şekilde tahliyelerini yaptık. İlçemizde yıkılması gereken, depreme dayanıksız bina varsa biz hepsini yıkacağız. Vatandaşımızın rızası önemli ama vatandaşımızın canından hiçbir şey kıymetli değil." dedi.

 

TIKLAYIN: Kağıthane'de çöken binadan kareler

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums