FETÖ borsasından tutuklanan avukat AKPli çıktı

FETÖ borsasından tutuklanan avukat AKPli çıktı
9.06.2019 - 23:20
865

 'FETÖ borsası' soruşturmasında tutuklanan avukat Dilek Buğday Bayram’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Hukuk Komisyonu’nda yer aldığı, ayrıca AKP Kadın Kolları üyesi olduğu ortaya çıktı

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre İstanbul Adliyesi’ni sarsan ‘FETÖ Borsası’ soruşturmasında örgüt üyelerine para karşılığı 'takipsizlik sözü' verdiği iddiasıyla tutuklanan avukat Dilek Buğday Bayram'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) Hukuk Komisyonu’nda yer aldığı, ayrıca AKP Kadın Kolları üyesi olduğu ortaya çıktı.

KADEM tarafından Cumhuriyet'e yapılan açıklamada avukat Bayram'ın tutuklanmasının ardından KADEM'den ihraç edildiği belirtilirken, AKP Kadın Kolları yetkilileri ise toplantılara katılmadığı için üyeliğinin düşürüldüğünü bildirdi. Avukat Bayram'ın sosyal medya hesaplarından 15 Temmuz darbe girişimi mağdurlarını ziyaret ettiğine dair paylaşımlar ile 'Millet olarak dur dediğimiz 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde Şehitler Köprüsündeyiz' şeklinde paylaşımlar yapması dikkat çekti.

İstanbul Adliyesi'ndeki 'FETÖ Borsası' soruşturması, hakkında 'FETÖ/PDY üyeliği' suçundan soruşturma dosyası bulunan Osman Sarı’nın 3 Aralık 2018'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruyla başladı. Sarı, Bayrampaşa'da bulunan işyerine gelen avukat Dilek Buğday Bayram ve eşi Abdülkadir Bayram'ın kendisi hakkındaki 'FETÖ soruşturma' dosyasını kapatmak karşılığında para istediklerini belirterek şikâyetçi oldu.

'200 BİN LİRA'YA DOSYAYI KAPATIRIZ'

Şikâyetin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasında teknik ve fiziki takip sonucu Osman Sarı'nın avukat Dilek Buğday Bayram'ın ofisinde 'FETÖ Borsası'nın organizatörlüğünü yaptığı iddia edilen emlakçı Ahmet Kıntaş ile buluştuğu belirlendi. Kıntaş'ın buluşmada Sarı'ya "Hakkındaki iddialar çok ciddi. Yüksek ihtimalle hüküm alabilirsin. Eğer biz yardım edersek bu işi çözeriz. Adliyede çok sayıda tanıdıklarımız var. Senin davanı 2-3 güne çözeriz. Bu davanın hallolması için 200 bin TL para vermen gerek. Bunun 40 bin TL'si bize kalacak. Geri kalan miktarını ise adliyedeki bağlantılarımıza göndereceğiz" teklifinde bulunduğu aktarıldı.

Soruşturmanın devamında 12 Aralık 2018 günü emlakçı Ahmet Kıntaş’ın WhatsApp üzerinden şikâyetçi Osman Sarı'ya şüpheli olduğu soruşturmaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına dair karar evrakının fotoğrafını gönderdiği, "Merhaba Osman Bey, öğleden sonra başsavcı vekilinin onayı da tamam olarak göndereceğim" şeklinde mesaj attığı da tutanaklara geçti.

Soruşturma kapsamında polis memuru O. Ö’nün yanı sıra Fırat Taştemur'un da aralarında bulunduğu 6 kişinin, Kıntaş ve avukatlarla irtibatlı oldukları ve suça yönelik görüşmeler yaptıklarının tespit edildiği, bu isimler hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı alındığı kaydedildi. Kaçak konumda olan Fırat Taştemur hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Van’da görevli olan polis O. Ö'nün 'FETÖ şüphelileri'ne ait POLNET bilgilerini Kıntaş’a gönderdiği ve karşılığında para aldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında şüpheliler Ahmet Kıntaş, Dilek Buğday Bayram, Abdülkadir Bayram ve Murat Ayyıldız isimli şahıslar gözaltına alındı. Dilek Buğday Bayram, Abdülkadir Bayram etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini söyledi. 

Tutuklama talebiyle İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan şüphelilerden avukat Dilek Bayram'ın da aralarında yer aldığı 3 isim tutuklandı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums