Kartalkaya yangınıyla ilgili eski başmüfettiş hakkında soruşturma izni
Kartalkaya yangınıyla ilgili eski başmüfettiş hakkında soruşturma izni
4.08.202521:24
Haber Merkezi
48

Kartalkaya'daki yangınla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, eski İş Başmüfettişi Cemal Can Ayanoğlu hakkında soruşturma izni verdi.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski Ankara Rehberlik ve Teftiş Grup Başkanı İş Başmüfettişi Cemal Can Ayanoğlu hakkındaki soruşturma izni istenmesi kapsamındaki yazısı Bakanlıkça ele alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan imzalı kararla, eski başmüfettiş Cemal Can Ayanoğlu hakkında soruşturma izni verildi.

Doğru ve geçerli bir illiyet bağının bulunmadığı...

Kararda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan Ön İnceleme Raporu'nda, "meydana gelen yangın ile Bakanlık yetkililerinin fiilleri arasında uygun, doğru ve geçerli bir illiyet bağının bulunmadığı, Bakanlık yetkililerinin gerekli denetimleri zamanında ve gereği gibi yapmadıkları gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu yönünden sorumlu tutulmalarının mümkün olmadığı, meydana gelen olaya ilişkin Bakanlık yetkililerinin herhangi bir kasıt, kusur ve ihmalinin bulunmadığı, dolayısıyla yangın ile Bakanlık yetkililerinin fiilleri arasında uygun, doğru ve geçerli bir illiyet bağının bulunmadığı" tespitinin yapıldığı aktarıldı.

Bu gerekçelerle raporda bakanlık yetkilileri hakkında "soruşturma izni verilmemesi"nin önerildiği belirtilen kararda, "Bakanlık yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmemesi önerilmesine rağmen konunun adli makamlar tarafından da değerlendirilmesini teminen Çalışma Bakanlığı eski İş Başmüfettişi Cemal Can Ayanoğlu hakkında, 4483 sayılı Kanun'un 3 ve 6'ıncı maddeleri uyarınca soruşturma izni verilmesine karar verilmiştir" denildi.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 ilde denize girmek yasaklandı
Kültür Sanat
9.08.2025
4 ilde denize girmek yasaklandı