Şam'da kiliseye intihar saldırısı: 20 kişi hayatını kaybetti
Şam'da kiliseye intihar saldırısı: 20 kişi hayatını kaybetti
23.06.202506:46
Haber Merkezi
162

HTŞ yönetimindeki Suriye'nin başkenti Şam'daki kiliseye bir intihar saldırısı düzenlendi. 20 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD'in yaptığı açıklandı. Dışişleri Bakanlığı da saldırıya dair açıklama yaptı.

 HTŞ yönetimi altında bulunan Suriye'nin başkenti Şam'daki Mar Elias Kilisesi'nde bir patlama meydana geldi. Patlamanın intihar saldırısından kaynaklandığı bildirildi.

suriye-baskenti-sam-dogusundaki-duv-pflh.jpg

20 kişi yaşamını yitirdi

Suriye Sağlık Bakanlığı, devlet yayın organı SANA’ya yaptığı açıklamada terör saldırısında 13 sivilin öldüğünü ve 53 kişinin yaralandığını duyurdu.

Daha sonrasında yapılan açıklamada patlamada 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 52 kişinin yaralandığı bildirildi.

‘IŞİD’e bağlı bir canlı bomba’

Suriye İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Terör örgütü IŞİD’e bağlı bir canlı bomba, Şam’ın Duveylia bölgesindeki Mar Elias Kilisesi’ne girerek ateş açtı, ardından patlayıcı yüklü yelekle kendini patlattı.”

Bakanlık ayrıca, ”Suriye İçişleri Bakanlığı: İlk bilgiler, çok sayıda sivilin öldürüldüğünü ve diğerlerinin yaralandığını gösteriyor. Güvenlik güçleri olay yerine koştu, tüm alanı kordon altına aldı ve uzman ekipler kanıt toplamaya ve saldırının koşullarını araştırmaya başladı” ifadelerini sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanlığı: Bu saldırı, Suriye'de istikrar ve güvenliği tesis etme çabalarını hedef alıyor

Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Suriye yönetimi ve halkının, birlik ve beraberliğini muhafaza edeceği ve ülkede kaos oluşturmak isteyen terör örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğine dair inancının tam olduğu belirtildi.

"Bu saldırı, Suriye'de istikrar ve güvenliği tesis etme çabalarını hedef almakta, toplumsal huzur ve barışı bozmayı amaçlamaktadır." ifadesine yer verilen açıklamada, Türkiye olarak, Suriye'nin yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye devam edileceği vurgulandı.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Suriye halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.