Rize'de sel, su baskını ve heyelan: Mahsur kalan vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı
Rize'de sel, su baskını ve heyelan: Mahsur kalan vatandaşlar kepçeyle kurtarıldı
20.09.202507:48
Haber Merkezi
104

Doğu Karadeniz'i etkisi altına alan şiddetli yağış, Rize'de sele ve heyelanlara yol açtı. Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde yükselen Fırtına Deresi, evleri sular altında bırakırken, mahsur kalan vatandaşlar iş makineleriyle kurtarıldı.

Doğu Karadeniz bölgesinde iki gündür aralıksız devam eden sağanak yağış, Rize'de hayatı felç etti. Özellikle Ardeşen ilçesinin Tunca beldesinde etkili olan şiddetli yağış, Fırtına Deresi'nin taşmasına ve birçok bölgede sel ile su baskınlarına neden oldu.

12146624.jpg

Tunca beldesinin Ada Mahallesi'nde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, Özel İdare ve belediye ekiplerinin iş makineleriyle yürüttüğü çalışmalar sonucunda güvenli noktalara tahliye edildi. Ekipler, gece boyunca gelen sel ve heyelan ihbarlarına müdahale ederek olası can kayıplarının önüne geçmeye çalıştı.

12146627.jpg

Sel suları, yörenin önemli turistik noktalarından biri olan Formulaz yarışlarının düzenlendiği alana ve çevresindeki tesislere de büyük zarar verdi. Tunca Belediyesi'ne ait Dereağzı sosyal tesisi ve restoranı tamamen sular altında kaldı.

12146742.jpg

Yetkililer, bölgede can ve mal güvenliği için çalışmaların devam ettiğini, vatandaşların dere yataklarından uzak durması gerektiğini belirtti.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.