Son dakika! Artçılar devam ediyor: İstanbul'da 4,1 büyüklüğünde yeni deprem
Son dakika! Artçılar devam ediyor: İstanbul'da 4,1 büyüklüğünde yeni deprem
24.04.202508:08
Haber Merkezi
141

İstanbul, Silivri açıklarında dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılarla beşik gibi sallanıyor. Bu sabah saatlerinde Marmara Denizi’nde 4,1 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Büyükçekmece açıklarında, Marmara Denizi'nin yaklaşık 24.5 kilometre açığında saat 07.19’da4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

KANDİLLİ: BÜYÜKLÜK 4.6, DERİNLİK 16.9 KİLOMETRE

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise aynı sarsıntının büyüklüğünü 4.6, derinliğini ise 16.9 kilometre olarak açıkladı. Farklı kurumlar tarafından paylaşılan veriler, depremin büyüklüğü ve derinliğine ilişkin küçük farklılıklar gösterse de, Marmara Denizi’nde sismik hareketliliğin sürdüğünü ortaya koydu.

Dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede onlarca artçı sarsıntı kaydedildi. Uzmanlar, Marmara’daki bu sismik hareketliliğin bir süre daha devam edebileceği uyarısında bulunuyor.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.