
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Leonardo CEO’su Roberto Cingolani’nin imzaladığı anlaşmayla “LBA Systems” adlı ortak girişim kuruldu.
Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Paris AirShow kapsamında, Türk savunma sanayi şirketi Baykar ile İtalyan havacılık ve savunma şirketi Leonardo arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı.
Gazete Pencere'nin haberine göre; imza törenine Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Leonardo CEO’su Roberto Cingolani katıldı. Taraflar, “LBA Systems” adı altında yeni bir ortak girişim kurduklarını duyurdu.
Kurulan yeni şirketin, özellikle ileri seviye savunma sistemleri ve havacılık teknolojileri alanında çalışması bekleniyor.
Leonardo, İsrail'e silah satıyor
LBA Systems’in İtalyan ortağı Leonardo’nun, İsrail Hava Kuvvetleri’ne çeşitli askeri uçaklar ve elektronik sistemler sattığı biliniyor. Leonardo, İsrail ile yürüttüğü savunma iş birlikleri nedeniyle zaman zaman uluslararası kamuoyunun tepkilerine maruz kalmıştı.
Kaynak:Alıntı
Editör: N. Cingirt
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.