DEM Parti 99 sayfalık komisyon raporunu TBMM’ye teslim etti
DEM Parti 99 sayfalık komisyon raporunu TBMM’ye teslim etti
10.12.202520:29
Haber Merkezi
23

Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda yer alan partiler, komisyonda süreçle ilgili tarafların dinlemelerinin tamamlanmasının ardından, öneri ve değerlendirmelerine ilişkin hazırladıkları raporları TBMM Başkanlığı'na sunmaya başladı. DEM Parti'li komisyon üyeleri 99 sayfalık raporu TBMM Başkanlığı'na teslim etti. Diğer partilerin de bu hafta sonuna kadar raporlarını sunması bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyonun 21 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen toplantısında, nihai raporunun hazırlanması için komisyondaki partilerden teklif ve görüşlerini 28 Kasım'a kadar TBMM Başkanlığına iletmelerini istemişti.

Ancak, aynı toplantıda komisyonda oluşturulan heyetin İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmesinin kararlaştırılması üzerine, partiler, hazırlayacakları raporları bu ziyaretle ilgili komisyonda yapılacak bilgilendirmenin ardından TBMM Başkanlığı'na teslim edeceklerini bildirdi. 

Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun 4 Aralık Perşembe günü yapılan toplantısında partiler, hazırlıklarını sürdürdükleri raporlarına ilişkin komisyonda bilgi verdi ancak henüz tamamlanmadığı gerekçesiyle TBMM Başkanlığı'na rapor sunulmadı.

CHP, hazırladığı özet raporu TBMM Başkanlığına sundu, ayrıntılı raporun daha sonra iletileceği belirtildi.

Rapor basınla paylaşılmadı

DEM Parti'den ise bugün yapılan açıklamada, komisyon üyeleri DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç, Celal Fırat ve Cengiz Çiçek tarafından hazırlanan komisyon raporunun TBMM Başkanlığına teslim edildiği bildirildi, ancak rapor basınla paylaşılmadı.

DEM Parti'nin raporunun 99 sayfadan ve 6 bölümden oluştuğu, raporda değerlendirme ve öneriler yer aldığı öğrenildi.

MHP ve AK Parti'nin de bu hafta içinde raporlarını sunması bekleniyor.

TBMM Başkanlığı'na daha önce rapor başlıklarını sunan Yeni Yol Grubu ise ayrıntılı raporu hafta sonuna kadar sunacak. Yeniden Refah Partisi'nin de raporu henüz tamamlamadığı, bir-iki gün içinde sunacağı ifade edildi.

Partilerin raporlarını sunmasının ardından gelecek hafta komisyon toplantısı yapılabileceği veya TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un komisyonda partileri temsil eden grup koordinatörleriyle bir araya gelerek, nihai rapor hazırlıklarının nasıl yapılacağı konusunu görüşeceği belirtiliyor.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Asgari ücret ne kadar olacak?
Ekonomi
10.12.2025
Asgari ücret ne kadar olacak?