İBB davasında gerginlik sürüyor: 9'uncu duruşmada CHP'li vekillere sınırlama
İBB davasında gerginlik sürüyor: 9'uncu duruşmada CHP'li vekillere sınırlama
24.03.202611:45
Haber Merkezi
65

402 sanıklı İBB davasında üçüncü haftaya girilirken, duruşmalarda sık sık yaşanan gerginlikler 9. celsede de devam ediyor. Mahkeme heyeti 5 CHP’li milletvekillerinin duruşma salonuna alınmayacağını açıkladı. Bu gelişmeyle birlikte davadaki gerginlik de sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında yer aldığı, 107’si tutuklu toplam 402 sanığın yargılandığı davada duruşmalar üçüncü haftasında sürüyor. Bugün dokuzuncu celsenin yapılacağı davada, Şişli Belediyesi’ne ilişkin iddialar kapsamında önce eski belediye danışmanı Akın Ertürk’ün, ardından Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın savunma yapması bekleniyor.

Nisan ayı sonuna kadar tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanması planlanıyor. Önceki duruşmada savunma yapan Ali Sukas ise yöneltilen suçlamaları kabul etmemişti.

CHP'Lİ BAZI VEKİLLERİN GİRİŞİ ENGELLENDİ

İBB davasının dokuzuncu celsesi öncesinde, mahkeme heyetinin 5 CHP’li milletvekilinin duruşma salonuna alınmayacağını bildirdiği öğrenildi. Mahkeme başkanı; Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Turan Taşkın Özer, Özgür Karabat ve Bahadır Erdem'e sınırlama getirdi.

DURUŞMADAN ANLIK BİLGİLER

11:20 Sukas'ın avukatı Nur, tutukluluk incelemesi için 10 saat beklediklerini, hakimin "Bu dosyada nasıl bu şekilde tutukluluk veriliyor bilemiyorum ama tutukluluk devam kararı vermek zorundayım" dediğini duyurdu.

11:00 Ali Sukas’ın avukatı Beyza Nur, iddianamede yer alan ‘Özel Vasfa Haiz Üye’ kavramının ne kanunda ne de Yargıtay içtihatlarında böyle bir kategori olmadığını belirterek, “Bu, suçların ve cezaların kanuniliği ilkesine aykırı bir şekilde, alt sınırdan uzaklaşmak maksadıyla iddia makamı tarafından kurgulanmış bir kavramdan ibarettir.” dedi.

10:40 İBB Davası’nın 9. oturumu için tutuklu sanıklar duruşma salonuna getirildi, izleyiciler “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganları attı. Bugün savunma yapması beklenen Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’a destek vermek için CHP Şişli İlçe Örgütü de duruşma salonundaki yerini aldı. Ali Sukas’ın avukatının savunmasıyla duruşma başladı.

09:45 İBB Davası’nda 9. oturum Ali Sukas’ın avukatlarının savunmasıyla başlayacak. Ardından tutuklu Altan Ertürk’ün savunması ve sorgusu alınacak. Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın da öğleden sonra savunma yapması bekleniyor.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Ekmeğe dev zam yolda
Gündem
23.03.2026
Ekmeğe dev zam yolda