Trump, Pentagon'un adını değiştiriyor: 'Savaş Bakanlığı'
Trump, Pentagon'un adını değiştiriyor: 'Savaş Bakanlığı'
5.09.202509:05
Haber Merkezi
40

ABD Başkanı Trump, orduya daha sert bir imaj kazandırmak amacıyla Savunma Bakanlığı'nın adını "Savaş Bakanlığı" olarak değiştirecek bir başkanlık kararnamesine imza atmaya hazırlanıyor. Bu hamle, ABD siyasetinde yeni bir tartışma başlatırken, yasal sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, orduya daha sert ve caydırıcı bir imaj kazandırma hedefiyle, Savunma Bakanlığı'nın adını "Savaş Bakanlığı" olarak değiştirmek için başkanlık kararnamesi imzalamaya hazırlanıyor. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Beyaz Saray'daki üst düzey bir yetkili, Trump'ın bu konuyu görüşmek üzere bir toplantı düzenleyeceğini ve ilgili kararı imzalayacağını belirtti.

ABD yasalarına göre, bir federal bakanlığın adının değiştirilmesi Kongre'nin onayıyla mümkün. Ancak Trump'ın imzalayacağı kararnamenin, isim değişikliği sürecini resmen başlatması ve Pentagon'a bu yönde hazırlıklar yapması talimatı vermesi bekleniyor. Bu hamle, Trump'ın önceki döneminde de sıkça gündeme getirdiği "Amerika'yı yeniden güçlü kılma" vizyonunun bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Beyaz Saray'ın basın mensuplarıyla paylaştığı günlük programda, Trump'ın cuma günü öğleden sonra önemli bir duyuru yapacağı bilgisi yer alsa da, duyurunun içeriği hakkında detay verilmedi.

ABD'nin ilk Savunma Bakanlığı, 1789'da "Savaş Bakanlığı" adıyla kurulmuştu. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden iki yıl sonra, 1947'de çıkarılan bir yasa ile kurumun adı Savunma Bakanlığı olarak değiştirilmişti.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.