DEM Parti heyeti bugün İmralı'ya gidiyor!
DEM Parti heyeti bugün İmralı'ya gidiyor!
6.07.202510:27
Haber Merkezi
72

Terörsüz Türkiye yolunda son viraja girilirken, PKK'nın bu hafta silahlarını teslim etmesi bekleniyor. Süreçle ilgili olarak DEM Parti heyeti, bugün İmralı'ya giderek teröristbaşı Abdullah Öcalan'la bir görüşme yapacak.

Ziyaret için saat 10.00'da yola çıkıldığı öğrenildi. 

İmralı Heyeti ve Öcalan görüşmeleri

İmralı süreci kapsamında ilk görüşme 28 Aralık 2024’te Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından gerçekleştirilmişti. Ardından ikinci görüşme 22 Ocak 2025’te aynı isimlerin katılımıyla yaklaşık 4 saat sürmüştü.

Üçüncü görüşme 27 Şubat 2025’te gerçekleştirilmişti. Bu görüşmeye Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek ve Avukat Özgür Erol katılmıştı. Dördüncü görüşme 21 Nisan 2025'te ve beşinci görüşme ise 18 Mayıs 2025'te yapılmıştı. 

Bu görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısında bulunduğu açıklanmıştı. Öcalan, “Silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum” ifadelerini kullanmıştı.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İktidarın Kürtlerle sınavı
Her Taraf
29.07.2025
İktidarın Kürtlerle sınavı