Beklenen haber geldi: Sıcaklara yağmur molası geliyor
Beklenen haber geldi: Sıcaklara yağmur molası geliyor
30.07.202507:58
Haber Merkezi
61

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle termometreler Güneydoğu Anadolu'da 45 dereceyi gösterirken, Meteoroloji bazı bölgeler için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yaptı. Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ve Doğu Akdeniz'de kısa süreli yağışlar bekleniyor.

Türkiye, yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına girerken, meteoroloji yetkilileri sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredeceği konusunda uyarıda bulundu. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde termometreler 45 dereceyi gösterirken, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde kısa süreli sağanak yağışlar bekleniyor.

SICAKLIKLAR GÜNEYDOĞU'DA TAVAN YAPTI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi, en yüksek sıcaklıklarla adeta kavruluyor. Diyarbakır'da 45 dereceye ulaşan hava sıcaklığı, Siirt'te 44, Mardin ve Malatya'da ise 43 derece olarak ölçüldü. İç Anadolu'da ise Çankırı 42 dereceyle en sıcak illerden biri oldu. Yetkililer, bu yüksek sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, özellikle yaşlı, çocuk ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların öğle saatlerinde dışarı çıkmaktan kaçınmasını tavsiye etti.

BAZI BÖLGELERDE YAĞIŞ VE KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Sıcak havanın aksine, ülkenin bazı kesimlerinde kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Marmara'nın kuzey kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Hatay ve Karadeniz kıyıları yağış beklenen bölgeler arasında yer alıyor. Özellikle İstanbul, Edirne, Kırklareli, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin gibi illerde gün içinde kısa süreli yağış geçişleri görülebilir.

Bununla birlikte, Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Hatay çevresinde rüzgarın kuzeyli ve güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Vatandaşların ani ve sert rüzgarlara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün detaylı bölge tahminlerine göre, Ege ve İç Anadolu'da hava açık ve çok sıcak olacak. Akdeniz'in doğu kesimlerinde öğleden sonra yerel yağışlar görülürken, Doğu Karadeniz kıyılarında da öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlar etkili olabilir.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İktidarın Kürtlerle sınavı
Her Taraf
29.07.2025
İktidarın Kürtlerle sınavı