Erdoğan, Bahçeli ve DEM Parti'ye teşekkür etti: 'Terörsüz Türkiye hedefinde önemli mesafeler alındı'
Erdoğan, Bahçeli ve DEM Parti'ye teşekkür etti: 'Terörsüz Türkiye hedefinde önemli mesafeler alındı'
1.10.202519:21
Haber Merkezi
25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılış töreninde yaptığı konuşmasında terörsüz Türkiye sürecinde önemli mesafeler alındığını belirterek sürece katkılarından dolayı MHP lideri Bahçeli ve DEM Parti heyetine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 4. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuştu. ABD Başkanı Trump'la görüşmesinin ilk gündem maddesinin Gazze olduğunu belirten Erdoğan, "Bizim ilkemiz şudur, savaşın kazananı, adil bir barışın kaybedeni olmaz." dedi.

Terörsüz Türkiye hedefinde önemli mesafeler alındığını belirten Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ve DEM Parti heyetine sürece verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Terörün bitirilmesi ve kardeşliğin güçlendirilmesi için Meclis çatısı altında yürütülen çalışmalara dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti egemenliğini asla pazarlık konusu yapmaz” ifadelerini kullandı.

Ekonomiye ilişkin mesajlar da veren Erdoğan, enflasyonun son 45 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ve yıl sonunda yüzde 30’a indirilmesinin hedeflendiğini söyledi. 2026’nın ise “Türkiye ekonomisinde reform yılı” olacağını belirtti.

basliksiz-3.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Millete ve memlekete hizmet yolunda hepimiz biriz beraberiz. Mesele Türkiye ise gerisi teferruattır. TBMM daima mazlumun yanında yer aldı. İsrail'in Gazze'de ve Filistin'in diğer bölgelerinde 2 yıldır sürdürdüğü soykırıma en güçlü tepki 86 milyon vatandaşımızın temsil edildiği bu koltuklardan yükseldi. Gazze'de toplu kıyıma özellikle karşı sergilediği tavizsiz tavırla milletimizin vicdanına tercüman olan Meclis'imiz yayınladığı 7 ortak bildiriyle farkını ortaya koymuştur. Bu yüce çatı Gazze sınavını tam ve eksiksiz bir şekilde vermiştir.

Katıldığımız her platformda Filistin davasının gür sesi olduk. Gazze'ye 102 bin tonu aşan insani yardım ulaştırdık, İsrail ile ticareti de 1.5 yıl önce kestik. Gazzeli kardeşlerimizin yanında dimdik durduk. Türkiye'nin çabalarının en yakın şahidi Gazzeli kardeşlerimizdir. Birileri gibi Filistin davasıyla 2 yıl önce tanışmadık. Biz bu davaya ömrümüzü adadık.

"TRUMP'LA GÖRÜŞMEMİZİN İLK GÜNDEM MADDESİ GAZZE'YDİ"

ABD Başkanı Trump ile görüşmemizde de Gazze'de kanın durdurulması ilk gündem maddemizdi. Bu konuda tekliflerimizi yaptık. Kalıcı barış için nelere ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyduk. Bizim ilkemiz şudur, savaşın kazananı, adil bir barışın kaybedeni olmaz. Gazze kana, göz yaşına ve yıkıma artık doymuştur. Bu utanç bir an önce son bulmalıdır. Biz tek bir çocuğun daha ölmesini istemiyoruz. Türkiye olarak bunun için çalışmaya devam edeceğiz.

1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kuruluncaya kadar inşallah mücadelemiz sürecek. Yaşanan onca acıya, oluk oluk akıtılan onca masum kanına rağmen, umudumuzu muhafaza ediyoruz. Nasıl ki 14 yıllık karanlığın ardından Suriye'nin özgürlüğüne kavuştuğunu görmeyi Rabbim bizlere nasip ettiyse güzel günleri göreceğimize inanıyorum.

basliksiz-2-001.jpg

"1 YIL İÇİNDE TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİMİZDE ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI"

Geçen yıl tam bu vakitte, yeni yasama dönemi başlangıcında, bu kürsüde, iç cephemizin tahkimine dikkat çekmiş; topluma örnek olacak şekilde Meclisimizin iktidar ve muhalefetiyle, uyum, ittifak, uzlaşı, karşılıklı saygı çerçevesinde çalışması temennilerimi dile getirmiştim. Aynı gün, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, gerek Meclis Genel Kurulu'nda nazik tavrıyla, gerekse Meclis dışında yaptığı ufuk açıcı beyanatlarıyla, iktidar ve muhalefetiyle, terörsüz bir Türkiye'nin inşası için düşüncelerini paylaştı.

Geride bıraktığımız 1 yıl içinde, terörsüz Türkiye hedefimize yönelik tarihi nitelikte adımlar atıldı, önemli mesafeler alındı. Bu vesileyle, engin siyasi tecrübesi, birikimi ve dirayetiyle terörsüz Türkiye idealimizin mimarlarından olan Sayın Devlet Bahçeli'ye bir kez de huzurlarınızda ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi ifade ediyorum. Aynı şekilde, bu 1 yıllık süreçte, yapıcı duruş ve çabalarıyla Türkiye'nin terörden arındırılması yolunda önemli katkılar vermiş olan DEM Parti heyetine ve yönetimine de şükranlarımı sunuyorum. Son nefesine kadar terör duvarının yıkılması, ülkemizin her karışında barış ve kardeşliğin egemen olması için ter döken İstanbul Milletvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder'i de burada rahmetle anıyorum.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ EGEMENLİĞİNİ ASLA PAZARLIK KONUSU YAPMAZ"

Geride bıraktığımız bir yıl içinde terör örgütü saldırılarını durdurmuş, kendisini feshettiğini açıklamış, sembolik bir törenle silahlarını yakmıştır. 1984'ten bu yana hem on binlerce can kaybına hem de 2 trilyon dolarlık ekonomik kayba yol açan terör belası böylece bitme noktasına gelmiştir. Sürecin son derece hassas olduğunun farkındayız, ancak en başından itibaren olumlu bakıyoruz, olumlu bakmak için çaba sarf ediyoruz. Buradan Meclis kürsüsünden tekrar ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir dünyevi güç karşısında diz çökmez, boyun eğmez, taviz vermez ve egemenliğini asla pazarlık konusu yapmaz.

Bu meyanda bazı muhalefet partilerinin tahrikleriyle zihinlerinde soru işareti oluşan vatandaşlarımız varsa hepsi müsterih olsun. Özellikle şehitlerimizin muhterem aileleri ve gazilerimiz bilsinler ki, onların aziz hatıralarına gölge düşürecek hiçbir adımın atılmasına ne hükümet olarak biz, ne Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi, ne de bu Yüce Meclis müsaade edecektir.

Hedefimiz terörün bitmesi, kardeşliğin kuvvetlendirilmesidir. Adımlarımızı sadece ve sadece bu hedefe yönelik atıyoruz. Terörsüz Türkiye idealimizin en önemli merkezi hiç kuşku yok ki burası, yani Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Meclis çatısı altında Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu siyasi partilerimizin kahir ekseriyetinin temsilcileri ile çalışmalarına başlamış, şu ana kadar da 12 toplantı yapmıştır. Komisyon çalışmalarını tamamladığında şüphesiz elimizde çok önemli doneler olacaktır. Komisyonda dile getirilen önerilerin istişare ve uzlaşma neticesinde hayata geçirilmesi bir sonraki aşamayı teşkil edecektir.

"SİLAHLA ÇÖZÜM OLMAZ"

Burada mühim olan, Türkiye'nin yerli, milli, çözüm odaklı siyasi partilerinin böyle hayati bir mesele için yük alması, aynı komisyon çatısı altında buluşması, konuşması, birbirini saygıyla dinlemesi, istişareler yapmasıdır. Bu, ülkemiz demokrasisi adına umutlarımızı büyüten çok müstesna bir kazanımdır. Bu komisyonda göstermiştir ki silahla çözüm olmaz. Sıkılı yumruklarla musafaha yapılmaz. Her şey saygı çerçevesinde konuşulabilir, tartışılabilir, istişare edilebilir. Komisyonun toplanıp her konuyu açıklıkla ve açık yüreklilikle istişare etmesi, Türkiye'nin zararına değil, hiç tartışmasız yararınadır. Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonumuz işte bu olgunluğu sergilemiş, Türkiye'nin de bu olgunluğa eriştiğinin en güzel delili olmuştur.

"SURİYE'DE DEJAVU YAŞANMASINA İZİN VERMEYİZ"

86 milyonun bir olduğu Türkiye enerjisini refah için harcayacaktır. İnşallah yeni atılımlara da fırsat oluşacaktır. Sınırlarımızın ötesindeki Kürt kardeşlerimizin terör örgütleri baskısı ile Müslüman düşmanı ülke ve odaklar tarafından istismar edilmesine rıza göstermeyiz. Suriye'nin bölünme planlarının bugün de karşısındayız. Gerekse herhangi bir terör oluşumunu önlemek için diplomasinin tüm kanallarını devreye aldık. Diplomatik girişimler cevapsız kalırsa Türkiye'nin politikası bellidir. Türkiye Suriye'de bir dejavu yaşanmasına izin vermeyecek.

Bu ilkeli tavrımız Kürt kardeşlerimizin aleyhine değil tam tersine onların lehinedir. Bölgemizin terörden kurtarmak için bir adımdır. Hepimiz ortak geleceğin yolcularıyız. Biz birbirimize duvarın tuğlaları gibi kenetlenirsek bölgedeki barış gerçekleşecektir. Aramıza simsarlar girdiğinde çatışma, kan gözyaşı eksik olmayacaktır.

"SON 45 YILIN EN DÜŞÜK ENFLASYONU"

6 Şubat'ın izlerini silmeyi başardık. 350 bininci konutun kurasını çekiyoruz. Yıl başına kadar 453 bin bağımsız bölümü teslim etmek için canla başla çalışıyoruz. Bugüne kadar deprem bölgemiz için kamu olarak güncel rakamlarla 3,6 trilyon lira, yani yaklaşık 90 milyar dolarlık harcama yaptık. Önceliğimiz, halkımızın hayat pahalılığı sorununu kalıcı olarak çözmektir. Enflasyon rakamları son 45 yılın en düşük enflasyonu oldu. Hedef bu yılın sonunda yüzde 30'a indirmek. 2026 senesi Türkiye ekonomisinde reform yılı olacak. Sanayiden teknolojiye, tarımdan enerjiye, ekonomimizin tüm alanlarında büyük bir dönüşüm başlatıyoruz.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Bursa'da planlı su kesintisi uygulanacak
Çevre - Ekoloji
1.10.2025
Bursa'da planlı su kesintisi uygulanacak