Ateşkes ihlali sürüyor: İsrail, Refah'ı vurdu
Ateşkes ihlali sürüyor: İsrail, Refah'ı vurdu
20.10.202500:47
Haber Merkezi
159

Geçtiğimiz haftalarda ateşkes ilan edilmesine rağmen, İsrail savaş uçakları Gazze’nin Refah kentine hava saldırısı düzenledi. Saldırının gerekçesi olarak Hamas’ın ateşkesi ihlal ettiği öne sürülürken, Hamas iddiaları yalanladı.

İsrail basını, İsrail savaş uçaklarının Refah'a hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Söz konusu saldırının nedeni olarak ise “Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiği” gerekçesi gösterildi. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Savunma Bakanı ile bir araya geleceği ve durum değerlendirmesi yapacağı kaydedildi.

Gazze'deki kırılgan ateşkes 10 Ekim'den bu yana yürürlükte. Ancak Gazze'deki yönetime göre İsrail, söz konusu ateşkesi en az 47 kez ihlal etti.

Geçtiğimiz dakikalarda da Refah kentine bir saldırı düzenlendi. ABD Dışişleri Bakanlığı, “Hamas ateşkesi ihlal etmek üzere” diyerek garantör ülkeleri uyardığını belirtmişti. Ancak Hamas bu iddiayı yalanlayarak, “Bunlar İsrail propagandası” açıklamasında bulundu.

Netanyahu hükümeti ise harekete geçmiş durumda. Netanyahu ve Savunma Bakanı Katz'ın durum değerlendirmesi yapacağı belirtildi. Ayrıca İsrail’in aşırı sağcı bakanı Ben Gvir, “Gazze’ye tam kapsamlı saldırılara devam edelim” mesajı paylaştı.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Operasyonların dalga boyu!
Her Taraf
23.10.2025
Operasyonların dalga boyu!