Balıkesir depreminde de GSM hatları yine kilitlendi: “6 Şubat'tan bu yana hiçbir ders almadık” eleştirisi
Balıkesir depreminde de GSM hatları yine kilitlendi: “6 Şubat'tan bu yana hiçbir ders almadık” eleştirisi
10.08.202522:06
Haber Merkezi
19

Balıkesir’deki 6,1’lik depremde GSM hatları yine kilitlendi; uzmanlar, Kahramanmaraş’taki gibi büyük bir depremde günlerce iletişimin sağlanamayacağı uyarısında bulunuyor. Depremin ardından GSM operatörleri depremzedelere ücretsiz dakika hediye etti.

Balıkesir’de 19.53’te meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’de haberleşme altyapısındaki kronik sorunu bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Depremle birlikte GSM hatları kilitlendi, cep telefonları çalışmadı. Belediye Başkanı, kesinti nedeniyle bazı yerlere ulaşamadıklarını açıkladı.

Bu durum, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depremleri ve 23 Nisan 2025’te İstanbul’da yaşanan 6,2’lik deprem sonrası yaşanan iletişim krizinin tekrarı oldu. Uzmanlar, olası büyük bir depremde yine günlerce haberleşme sağlanamayacağı uyarısında bulunuyor. Aradan geçen iki yıla rağmen ne mobil operatörlerin ne de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın altyapıda kayda değer bir yatırım yapmadığı belirtiliyor.

BAKAN URALOĞLU: KESİNTİ YOK, MOBİL BAZ İSTASYONLARI BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Haberleşme noktasında bir kesinti söz konusu değil, ihtiyaten mobil baz istasyonları bölgeye yönlendirildi” dedi. Bakan, bu süreçte vatandaşların WhatsApp, Telegram, Bip gibi internet tabanlı uygulamalarla iletişim kurabileceklerini de hatırlattı.

ELEŞTİRİLER YENİDEN GÜNDEMDE

GSM operatörleri, 6 Şubat depremlerinde deprem bölgesine günlerce hizmet verememeleri nedeniyle sert eleştiriler almıştı. Balıkesir depreminde de benzer sorunların yaşanması, altyapı eksikliklerinin giderilmediği yönündeki eleştirileri yeniden alevlendirdi.

İletişim kesintilerinin, deprem sonrası arama-kurtarma faaliyetlerinden acil yardım çağrılarına kadar pek çok hayati süreci aksattığına dikkat çeken uzmanlar, afetlerde haberleşmenin güvence altına alınması için acil adımlar atılması gerektiğini vurguluyor.

GSM OPERATÖRLERİNDEN DAKİKA HEDİYESİ

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan deprem bölgesinde bulunan müşterilere acil iletişim ihtiyaçları için ücretsiz konuşma, internet ve SMS tanımlandığını bildirdi.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)
  • Îsmaîl Girikî

    Îsmaîl Girikî

    23.07.2013 01:30

    PKK nin asayis dedikleri sey yarin Kurdler Kurdistana sahip cikarsa bu ceteci pkk asaysi dedikleri kisiler devlet yerine o Kurdlere saldirmak icin adeta devletinde bilgi dahilinde olmuyormu? Nasilki bugün KCK ni Suriydeki durum gibi. Nasil olurda az bir zaman icinde KCK ye bagli PYD bukadar silahlandi? Bu silahlarin büyük miktarda depolarin olmasi gerekmezmi? Iste Suriye rejimi o depolari PYDye acildi ve suriye rejimi yerine Kurdlere saldiriyor ve kendinden baska kimseyi kabul etmiyor. Nitekim Besar Esad Bu yözden onlarida tebrik etisti. Ya Cizredekilerde öyle olmasinmi?

4 ilde denize girmek yasaklandı
Kültür Sanat
9.08.2025
4 ilde denize girmek yasaklandı