
Karadeniz kıyısındaki Artvin, Düzce, Kocaeli ve Trabzon’da olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı; yetkililer, can güvenliği için vatandaşları uyarıyor.
Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki dört ili olan Artvin, Düzce, Kocaeli ve Trabzon'da, olumsuz hava ve deniz şartları sebebiyle denize girişlere izin verilmiyor. Yetkililer, vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararları aldı.
İllere Göre Detaylar:
Düzce: Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ilçedeki sahillerde olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Cankurtaran ekipleri, sahillerde kırmızı bayrak çekerek vatandaşları uyarıyor.
Trabzon: Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, dalga yüksekliğinin 1 metreye ulaşması sebebiyle bugün denize girişlerin yasaklandığı belirtildi. Açıklamada, "Bugün olumsuz hava şartlarından dolayı dalga yüksekliğinin 1 metreye ulaşması nedeniyle muhtemel boğulma olaylarının önüne geçilmesi ve vatandaşlarımızın can güvenliği için ilimiz genelinde denize girilmesi yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı.
Kocaeli: Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı olan Kandıra ilçesinde, Seyrek, Kerpe, Kumcağız, Kovanağzı ve Miço dışındaki plajlarda elverişsiz hava ve deniz koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.. Kaymakamlık, vatandaşlardan yasağa uymalarını istedi.
Artvin: Artvin Valiliği'nden yapılan açıklamada, meteoroloji verilerine göre bugün ve yarın il genelinde hava ve deniz şartlarının olumsuz seyredeceği belirtildi5. Dalga yüksekliğinin yer yer 3 metreye kadar ulaşacağı ve kuvvetli rüzgarın etkili olacağı vurgulanarak, can ve mal güvenliği için iki gün boyunca il genelinde denize girilmesinin yasaklandığı kaydedildi.
Editör: N. Cingirt
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.