Melih ALTINOK
PKK- HDP, asit kuyularında ceset eriten 90'ların JİTEM'ci devletinden esirgedikleri savaşçılıklarını, Çözüm Süreci'ni başlatan siyasi irade karşısında sergiledikleri için mantığı rafa kaldırırlar.
Hem zaten ne gereği var ki?
Çözüm Süreci yürütüyor diye milliyetçi ve ulusalcıların el ele verip "hain" dediği Erdoğan'ı hedef tahtasına oturtmalarını garipsemeyen sempatizanlarının ve ilişiklerinin aradığı en son şey mantık. Aksi halde içlerinden biri de çıkıp aşağıda vereceğim örnekler yaşanırken "ağa biz ne yapıyoruz" demez miydi?
Yer Şırnak'ın Cizre ilçesi. PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyeleri, açtıkları hendekleri kapatmaya gelecek polis araçları için yola A4 plastik patlayıcı yerleştiriyorlar.
Tam BM'ye şikâyet konusu olacak, "devlet terörüne karşı Kürt halkının meşru müdafaası" durumu yani! Derken üzerinden bir sivil araç geçiyor yolun. Nasıl geçmesin, binlerce insanın yaşadığı, çocukların oynadığı bir kent orası! Ne yazık ki patlamada 31 yaşındaki Sahip Akıl feci şekilde can veriyor.
Haklısınız, buraya kadar garip bir durum yok. PKK'nın mayınla katlettiği yüzlerce sivilden sadece biri Akıl da. Aklımın almadığı, Akıl'ın PKK şovuna dönüşen cenaze töreni.
DİHA'nın haberinden okuyalım: "Sahip Akıl'ın yeğeni Abdullah Akıl, 'Erdoğan bizler sivilleri vurmuyoruz diye siyaset yapıyor. Bu katliam yapılan kirli savaşın sonucudur. İşte bir sivili daha burada öldürdünüz' dedi. Daha sonra Akıl'ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi."
Yakınını kaybeden bir insanın, acıdan ne yaptığını bilemez haldeyken cinayeti üstlenen katillerle kol kola gelmesinin nedeni tehdit değilse vay halimize!
Pardon kime seslenmiştiniz?
Bu kez yer Hakkâri Uludere. PKK Hükümet Konağı'nın da aralarında olduğu resmi binalara aynı anda saldırıyor.
Güvenlik kuvvetleri de doğal olarak yanıt veriyor. Bu esnada bir HDP'li bölge milletvekili de iş için hükümet konağında.
Dakika dakika Türkiye'ye ve dünyaya yaşanan çatışmanın ayrıntılarını geçiyor vekil. "Durun" diye 140 karakterlik çığlıklar atıyor falan. Kime mi? Saldırıyı gerçekleştirip kendisinin de için de bulunduğu sivillerin üzerine mermi yağdıran PKK'ya değil elbette!
Çünkü gerillacı barışseverlik bunu gerektirirdi.
Kaldı ki yaşananlar, Ajansa Kurdi'nin Twitter'da epeyce RT alan haberinde olduğu gibi altı üstü "Cizre'deki Silopi saldırısına polis saldırısı" gibi bir şeydi!
PKK cemaati
Hangi birini sıralayalım. PKK yöneticisi Duran Kalkan askere "Kendini AKP'ye kullandırtma, bizim savaşımız AKP ile" diye seslenerek "ordu göreve" diyor. Cemaat'in bulvar gazetesinde yazan ve zamanında Pensilvanya'ya pek de iyi niyetle göndermediği kupalarla anılan ilişik "PKK'nın sınır dışına çekilmesi için ortada bir sebep göremediğini" yazıyor. Paralel Savcı "Keşke Gezi'de PKK da olsaydı" serzenişinde bulunuyor.
Kürtçe kursuna giden çocukları içeri tıkan Gülen çetesiyle Diyarbakır'da çift el tokalaşan HDP'nin Eş Başkanı ise "Son operasyonlarda ABD ve Fethullahçı parmağı var" çıkışı yapıyor.
Halimiz budur. Canlarımızla gırgır geçiyorlar.
Yitirdiğimiz onlarca polisin, askerin, sivilin canı bu çetenin mizahi siyasetlerine meze. En azından bizim ciddi olmamız gerekiyor değil mi? Hani belki yine çağrı falan yapacaksınızdır, onun için söylüyorum.
Yazarlar
-
Bahadır ÖZGÜRLaleli Çamaşırhanesi -3- Videoya çektiler: ‘Cırt’ sesi geldikçe bağırıyor! “Maşallah, Maşallah!..” 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBüyük sorunları çözememe serisi bu kez bitecek mi? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALEş Şara’dan yeni bir Esad çıkarmak mı? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan’ın ötesi… 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERHarakiri Bütçesi 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞEntelektüel üretimin kaybı-Rejimin vesayeti-Siyasetin iflası 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİKandil’in polemikçisi şampanya sosyalistlerine karşı 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraKaçıncı CHP? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin Sönmezİktidar politikası ters mi tepiyor, tersine mi işletiliyor? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENKürt Sorunu 2.0’a Hazır mıyız? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÖcalan’ın mektubu üzerine bazı gözlemler 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENGüney Amerika’da büyüyen gölge 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEABD, Suriye için neye karar verdi? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRBu durumda AİHM yetkilileri de Trump’tan yardım istesin… 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidarın ağzındaki bakla!... 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANBahis oynayan bakan kim?.. CASUS KİM?.. 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAmerika çökmekte olan bir uygarlık mı? 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZÖzel’in bütçe konuşmasında sürece dair mesajları 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuCeylanpınar cinayeti… 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrta sınıf nereye gitti? 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSeçime henüz vakit varken sandık hesabı 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolAK Partili bir okurla sohbet 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciEn büyük tehlike NÜFUS yokluğu 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAJohn Holloway ; Abdullah Öcalan’ın Kuramı Devrim İhtimali Fikrini Yeniden Düşünülür Hale Getiriyor! 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇHakim sınıfın iki zümresi 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENFeti Yıldız kime sesleniyor? 11.12.2025 Tüm Yazıları



























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
2.06.2022
17.05.2021
11.05.2019
10.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
22.04.2019
17.04.2019
8.02.2019