Melih ALTINOK
MHP'deki muhalefetin en büyük şanssızlığı Bahçeli'nin örgüte hakim olması ve yönetimin katılığı değil. Asıl sorun daha ilk günden itibaren bu isimlere parti dışından gelen destek.
Evet, Cemaat'ten, Gülen çetesinden bahsediyorum.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 7 Haziran'da, 1 Kasım'da CHP ve HDP'ye oy verenlerden...
Şimdi başımıza bir anda MHP'nin bekasından başka bir şey düşünmeyen Ülkücü muhalif kesildiler.
Sosyal medyadaki trol hesapları, profil resimlerindeki sarı, kırmızı, yeşil fonu Bozkurt posterleriyle değiştirdiler.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen ABD'de olan Tayyip Erdoğan'ı, PYD-PKK bayrakları altında protesto eden Cemaat'in firari gazetecisi Emre Uslu'nun parmakları Meral Akşener'i öven twitler atmaktan nasır tuttu.
Nazlı Ilıcak'sa MHP genel başkan adaylarından, Meral Hanımdan, Sinan Oğan'dan daha heyecanlı.
Pensilvanya'daki hocaları da, MHP Kurultayı öncesi akrostişli bir vaazla MHP'li muhaliflere desteğini sunar belki, ne dersiniz?
"Tüm adayları aynı kefeye koymayın, hepsi mi Cemaat'le iş tutuyor" diye itiraz ediyor olabilirsiniz. Haklısınız, bu övgüler, destekler belki de adayların iradeleri dışındadır.
Ancak bu ilişkilendirmeden rahatsızlarsa, ya çıkıp Bahçeli gibi net bir dille Cemaat'le alakalarının olmadığını açıklarlar ya da hiç olmazsa sessiz kalırlar, değil mi? Meral Hanımın kısa bir süre önce yaptığı gibi bu iddialar kendilerine sorulduğunda "Fethullah Gülen de dahil herhangi bir dini cemaat ya da tarikatla bir irtibatım yok. Olsaydı gururla söylerdim" demezler.
Öyle ya Cemaat denen çetenin temel refleksinin, Türkiye aleyhine çalışan ne kadar yapı varsa onlarla işbirliği yapmak olduğunu görmeyen kaldı mı? Bu yapıya üye olmayı "gurur sayarım" da ne demek?
Evet, kafalardaki "MHP'li muhalifler Cemaat'le ilişkili mi" sorularını ortadan kaldırmak için muğlak klişeleri tekrarlamaktansa hepsi de çıkıp bu çeteyle ilgili görüşlerini en az Bahçeli kadar net bir dille ifade etmeliler.
Haksız mıyım?
RENGÂRENK
Cuma akşamı Haliç Kongre Merkezi'nde Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin düzenlediği harika bir gece vardı. Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Projesi'ni Tanıtım Gecesi.
Bizim gazetenin, ATV'nin ve aHaber'in de sponsor olduğu gecenin konukları otizmli çocuklarımızdı.
Emine Erdoğan'ın da konuşma yaptığı gecede beni en çok etkileyen sahne, otizmli çocuğuyla ilgili yaşadıklarını anlatan bir annenin konuşmasının tam ortasında 9-10 yaşlarındaki otistik bir kız çocuğunun sahneye fırlaması oldu.
Üstelik tam da anne, çocuğunun aşırı hareketliliğinin, lokantada otobüste vs. şımarıklık olarak algılanıp inşaların kaba tepkilerinden yakındığı sırada.
Anne, bir yandan kıza sarılıp onu sakinleştirirken bir yandan da konuşmasını devam ettirmeye çalıştı. Tıpkı gündelik hayatındaki gibi, pek çok işi bir anda yapmak zorundaydı, sinirlenmeden, sabırla, çevredekilerin tepkilerine aldırmadan.
Sahneye fırlayan kızın annesi ise bir kenarda ne yapacağını bilemez halde onları izliyordu.
Salondakiler zaten konuya duyarlı oldukları için o gece oradaydılar. Dolayısıyla alacakları ders olamayan bu sahneyi pek çoğu gözleri yaşararak izledi.
Ama keşke bu doğal, kendiliğinden gelişen sahne televizyonlarda yayınlansa. Emin olun bu çocuklarımıza nasıl daha iyi sahip çıkacağımıza ve onların, ailelerin hayatını nasıl kolaylaştıracağımıza dair gözümüze sokulan renksiz, sıkıcı, didaktik kamu spotlarından daha etkili olur.
Bütün otistik çocuklarımızın gözlerinden, cefakâr annelerinin, babalarının, kardeşlerinin de ellerinden öpüyorum.
Yazarlar
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA“Masada Milyonlar Var” 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazKılıçdaroğlu, Erdoğan’a hizmet etmeye hazır 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYZindanın kapıları açıldı ve muhalif lider serbest bırakıldı 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERÖzgür Özel CHP’de neyi değiştirdi? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Sahur Pilavı… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUBu çağda harita böyle değişiyor 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasTrump niçin İran’ı vurdu? 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluSiyasi belirsizlik rüzgarıyla, ‘erken’ seçime doğru… 26.06.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSessizlik neden en büyük tehdittir? 25.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanFatih Altaylı’yı hapse atacağız diye hukuku dibine kadar zorladılar 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEDış Cephe ateş altında iken İç Cephe ne durumda? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSaldırılarla İran’a ‘‘Ölümlerden ölüm beğen’’ denildi 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciHer şey yolunda ise bu fahiş faiz nedir? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan AKTAŞTahran bir kez daha bombalanırken 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞDoğru, ülke güvenliği demokrasisiz de sağlanabilir fakat bunu durmaksızın tekrarlamakta bir sorun va 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRİDAMCI İRAN, SOYKIRIMCI İSRAİL DEVLETİ Mİ? 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞUCUBE SİSTEM CEHENNEMİ… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanWashington’un İran takıntısının şifreleri 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇSavaşın meşruiyeti ve ahlaki üstünlük meselesi 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNİran'ın zor seçimi: Topyekûn savaş ya da taksitle ölüm 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTürkiye için bir fırsat: CHP’de yeni kuşak siyaseti 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunDevlet “devletimiz” olur mu? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERZeytin ağaçları ve şirketokrasi 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÖcalan İsrail için ne dedi? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİBahçeli'ye muhalefet ikna oldu da ortağı olmadı mı? 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUYeni milliyetçilik ve Öcalan 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cansu ÇamlıbelCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: CHP anayasa değişikliği masasına oturmayacak, öyle bir komisy 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünOyun içinde oyun… 18.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
2.06.2022
17.05.2021
11.05.2019
10.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
22.04.2019
17.04.2019
8.02.2019