
Bayrampaşa Belediyesi’ne düzenlenen operasyon kapsamında CHP’li bazı meclis üyeleri gözaltına alındı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gözaltı ve tutuklamaları eleştirerek bunun siyasi bir hamle olduğunu vurguladı. Özel, Bayrampaşa’da belediyeye yönelik müdahalenin, AK Parti’nin çoğunluğu elde etme hedefiyle yapıldığını belirtti. Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarına da cevap veren Özel, “O ses kaydındaki şahıs AK Parti'ye katıldı” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonu değerlendirdi. Özel, CHP’li belediye meclis üyelerinin gözaltına alınmasına dikkat çekerek, “Önce 5, sonra '5 yetmeyebilir' demişler, 8 belediye meclis üyemiz gözaltına alındı. Bayrampaşa'da bizim 20 meclis üyemiz var. AK Parti'nin 15, 2 de bağımsız. 22'den 15 çıkarınca 7 ya; 8 belediye meclis üyesi tutukluyorlar. 'Ya bağımsızlar da gider bunlara oy verirse' diye. Bayrampaşa Belediyesi'ne çökecekler akıllarınca” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bayrampaşa Belediyesi’ne yönelik “zimmet”, “irtikap”, “rüşvet vermek”, “rüşvet almak” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Belediye Başkanı Hasan Mutlu dahil 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Hasan Mutlu ile 5 yardımcısı ve 8 belediye meclis üyesi dahil toplam 44 kişiyi gözaltına aldı.
Özel, İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasının ardından kapatılan Sarıyer’deki eski il binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun siyasi amaç taşıdığını vurguladı:
“Sayın Hasan Mutlu'ya 48 kişi ile birlikte operasyon yapıldı ve önce 5, sonra '5 yetmeyebilir' demişler, 8 belediye meclis üyemiz gözaltına alındı. Bayrampaşa'da bizim 20 meclis üyemiz var. AK Parti'nin 15, 2 de bağımsız. 22'den 15 çıkarınca 7 ya. 8 belediye meclis üyesi tutukluyorlar. 'Ya bağımsızlar da gider bunlara oy verirse' diye. Bayrampaşa Belediyesi'ne çökecekler akıllarınca. Çökecekler akıllarınca. Bayrampaşa Belediye Meclis üyemizin, tutuklu belediye meclis üyemizin sayısı AK Parti'ye lazım 7'nin bir fazlası. Aynı Manavgat'taki oyunu çevirmeye çalışıyorlar.”
"SİZİ REZİL ETMEDEN MÜCADELEYİ BIRAKIRSAK BİZE YAZIKLAR OLSUN"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarına da yanıt veren Özgür Özel, sözlerine şöyle devam etti:
"Ses kaydında ne Özgür Çelik var ne başka biri. Oyu bize ver diyen de karşı listede aday. Adam kendisi zaten 196 tane delege yazıyorsun, 550-560 kişi aday zaten. Oyunu istedikleri de bugün AK Parti'ye katılıyor. Bugün Gaziosmanpaşa'da kasasından para çalınan birisi istifa etti. Gaziosmanpaşa'da iki kasa var birisi bizim belediyenin kasası. Bu sabah AK Part'nin dolu kasası yüzünden ilçe başkanınız istifa etti. Evin oğlu kasayı çalmış, bunlar polise gitti paranın kaynağı gayrımeşru çıkınca istifa etmek zorunda kaldı. Oğlu soymasa haberimiz olmayacak. Size teslim olursak, sizi rezil etmeden İstanbul'daki mücadeleyi bırakırsak bize yazıklar olsun."
Editör: N. Cingirt
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.