RTÜK Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun eleştirildiği yayındaki sözler için harekete geçti
RTÜK Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun eleştirildiği yayındaki sözler için harekete geçti
14.09.202512:12
Haber Merkezi
22

Ebubekir Şahin, gazeteci Merdan Yanardağ'ın Tele1’de Kılıçdaroğlu’nun kurultay davası öncesi tutumunun eleştirildiği yayında kullandığı “Alevilerin haini çoktur” sözlerini hedef aldı. Şahin, ifadenin nefret söylemi olduğunu belirterek işlem başlatacaklarını duyurdu.

 Gazeteci Merdan Yanardağ, 11 Eylül'de TELE1 kanalındaki 4 Soru 4 Yanıt programda CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın görülecek kurultay davası öncesi tutumunu eleştirdi. Yanardağ, "Alevilerin haini olmaz mı, olur. Yok piro, Alevi, dede vs. Bu edebiyatla bu iş olmaz. Alevilerin haini çoktur. Diğer milletlerin ve inançların olduğu gibi. Ama bu ülkenin en mazlum, en temiz insanları arasında diğer yurttaşlarımızın olduğu gibi Aleviler vardır. Aleviler buna izin vermeyecektir" dedi. Yanardağ daha sonra sözlerini “Alevilerin de haini çoktur” diye düzeltti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yanardağ'ı hedef aldı. Şahin, paylaşımında şunları kaydetti:

"Toplumun birlik ve beraberliğini hedef alan hiçbir söz, hangi gerekçeyle söylenirse söylensin mazur görülemez. Tele1 ekranlarında Merdan Yanardağ’ın dile getirdiği 'Alevilerin haini çoktur' ifadesi, Alevi vatandaşlarımızı hedef alan; ayrıştırıcı, rencide edici ve toplumsal barışı bozan bir nefret söylemidir. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak bu çirkin sözleri en güçlü şekilde kınıyor, 6112 sayılı Kanun kapsamında gereğinin ivedilikle yapılacağını kamuoyuna bildiriyoruz."

RTÜK, TELE1’e Merdan Yanardağ’ın “15 Temmuz İslamcı bir darbe girişimiydi. Bu darbenin temel sorumlusu AKP iktidarıdır” sözleri nedeniyle beş gün ekran karartma ve yüzde beş idari para cezası vermişti. Ekran karartma cezasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.


Editör: N. Cingirt
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öcalan partisi yolda...
Her Taraf
14.09.2025
Öcalan partisi yolda...