Elif ÇAKIR
İYİ Parti’nin Elbistan mitingindeki Ülkü Hanıma sorduğum soru sadece şuydu:
“Daha önce hangi partiye oy vermiştiniz?”
Ülkü Hanım “MHP’li” olduğunu söylemekle kalmadı, devamında da başlığa çektiğim sözleri söyledi.
Ülkü Hanımın, ismini vermeyen arkadaşı ise, mitingi çeken TRT ve haber ajanslarının kameralarını işaret ederek şunları söyledi.
“Geliyorlar çekiyorlar ama göstermiyorlar. Oysa biz buradayız. Üstelik taşımayla, rica ile minnet ile getirilmedik, gönüllü geldik, hepimiz. Ama onlar bizim partimizi, Cumhurbaşkanı adayımızı görmezden geliyorlar.”
“Yazacak mısınız?” diye sordu.
“Elbette” dedim.
***
Ülkü Hanım ve arkadaşının ‘bizim adayımızı, mitinglerimizi görmezden geliyorlar’ sözlerinin haksız olduğunu söylemek mümkün mü?
Hatırlayacaksınız, “Sahi Meral Akşener nerede, göreniniz var mı” başlıklı bir yazı kaleme almış ve şunları yazmıştım: “Muharrem İnce meydanlarda, şehir şehir dolaşıyor, televizyon kanalları İnce’nin üç mitinginden birisine üç beş dakikacık da olsa canlı bağlanıyorlar. Ana haberlerde de ayıp olmasın kabilinden yer veriliyor İnce’ye. Ancak 250 binin üzerinde imzayla Cumhurbaşkanlığına aday olan Meral Akşener ortalıkta yok. Miting yapsa İnce’ye üç beş dakika yer veren televizyon kanalları Akşener’e de bir iki dakika yer verirlerdi değil mi?”
Velhasıl bu merakımı giderme imkanını buldum ve Pazartesi günü İYİ Parti’nin düzenlediği, 250 binin üzerinde imza ile cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener’in katıldığı Elbistan ve Adıyaman mitinglerini izledim.
İşte Elbistan, Adıyaman mitinglerine dair izlenimlerim, gözlemlerim:
En iyi gösterge nedir, “meydanlar mı”, “anketler mi” sorusunu, seçim kazanma şampiyonu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, her seferinde “meydanlar” diye cevapladığına göre, rahatlıkla miting meydanlarının bir ölçü olduğunu kabul edebiliriz.
O halde...
Baştan şunu söyleyebilirim ki, eğer İYİ Parti’nin bütün mitinglerine katılım böyle ise anketler ve miting meydanları arasında bir hayli tezat olduğu görünüyor.
Mitinglere gelenler arasında CHP’li seçmen de var, AK Partili seçmen de var ancak hiçbirisi MHP’li seçmen kadar çok değil.
İYİ Parti gençlere ulaşmış gibi görünüyor: Zira Elbistan’da da Adıyaman’da da katılımcıların büyük bir çoğunluğunu gençler oluşturuyordu.
Akşener’in “tülbent müzesi” tutmuş gibi.
Elbistan’ın il yapılması sözü istenen Meral Akşener, “Bu konuya vakıf değilim, bir oy için şimdi size yalan söyleyip, burada olmayacak bir şey için söz vererek mahcup olmak istemem. Cumhurbaşkanı seçilirsem konuyla ilgileneceğim” sözleriyle siyasi tarihte ilk olacak sanırım. Zira, bizim ülkemiz “konuya vakıf değilim”, “bir oy için size kalkıp söz veremem” diyen siyasetçilere alışkın değil.
Akşener’in “hukukun üstünlüğünü sağlayacağım”, “adam kayırmacılığa son vereceğiz”, “bakan çocukları değil vatan çocukları kazanacak”, “kimse adaletsizliğe uğramayacak” sözleri “Umudumuz Akşener” sloganlarıyla alkışlandı.
Akşener’in “Öğrenciler ayrıştırıldı. Bu ülkede kim hangi mesleği okumuşsa o mesleği icra edecek, Ziraat mühendisleri ziraat mühendisi olarak çalışacağı sistemi kuracağız” sözleri yine en çok alkış alan sözlerden birisiydi.
Beni asıl şaşırtan ve düşündüren ise şu oldu.
Akşener “Bizim mücadelemiz AK Parti seçkinleriyle, zenginleriyle, elitleriyle. Biz bu ülkenin garibanlarıyız onlar bu ülkenin seçkinleri. Senin yaşadığın sıkıntıyı onlar anlamaz” sözlerine meydanın verdiği desteği beni düşündürdü... Muhalefet partileri, 2002’den itibaren yapılan seçimlerde AK Parti’ye yönelik her şey söylendi. AK Parti’nin icraatları, politikaları eleştirildi. AK Parti ve AK Parti’ye oy verenler aşağılandı, öteki görüldü, küçümsendi. Ancak 16 yıllık iktidarları döneminde girdiği hiçbir seçimde, AK Parti ve AK Partililer “seçkinlikle, statükoculukla, ülkenin beyaz Türkü” olmakla itham edilmedi. AK Parti karşısında hiçbir kesim kendisini “zenci” olarak görmemişti.
Muharrem İnce de Meral Akşener de Temel Karamollaoğlu da benzer ithamlarda bulunuyorlar ve AK Parti’ye oy verecek olanlar bile buna itiraz etmiyorlar. Muhalefetin AK Parti’ye yönelik bu söylemine karşı sessiz kalıyorlar.
Dün baktım yine benzer şekilde, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı’nın “bu seçim kimlerle kimin arasında” videosu sosyal medyayı yıkıyordu.
Velhasıl kelam...
Öyle görünüyor ki, 24 Haziran sürprizlere gebe gibi.
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları



























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
11.02.2026
3.02.2026
28.01.2026
16.01.2026
14.01.2026
13.01.2026
6.01.2026
13.12.2025
30.11.2025
19.11.2025