Hilâl KAPLAN
CHP'nin son açıkladığı parti programında bile, "Ulusal Güvenlik ve Dış Politika" diye bir bölüm vardı.
Gerçi bu iki devasa başlığın, 344 sayfa içinde topu topu 27 sayfa tutması güvenlik anlayışlarına dair bir fikir veriyordu ama yine de en azından başlık olarak önemsenmişti. O parti programında, millî güvenliğe tehdit olarak tanımlanan terör örgütleri içinde FETÖ yoktu. YPG yoktu.
DHKP-C zaten yok.
Ne var? "Kuzey Irak'ta konuşlanan PKK" yani CHP, olur da YPG'yi incitmeyelim diye, parti programında PKK'yı bile Kuzey Irak'taki varlığıyla sınırlandırmıştı.
Bunları bilerek, CHP'nin seçim beyannamesine bakayım dedim, İzlanda'da bile siyasî partiler terörle mücadeleye daha çok yer ayırıyordur, eminim. İki yıl önce darbe atlatmış bir ülkenin ana muhalefet partisinin seçim beyannmesinde tek satır FETÖ ile mücadele yok!
YPG ile mücadele yok! Üstelik bu kez PKK ile de mücadele yok. Yanlış duymadınız, CHP tek kelime PKK'dan bahis açmıyor; iktidar olurlarsa terörle nasıl mücadele edeceklerini anlatmıyor. Dahası, "TSK'nın Suriye'deki misyonunu bir an önce sona erdireceğiz" denilerek, yüzden fazla şehit verip güvenliğimizi sağlamak için temizlediğimiz sınırları tekrar YPG ve Esed'e iade etmekten bahsediyor.
Peki, ne mi vaat ediyor? Olağanüstü hali kaldırmayı vaat ediyor. Ardından FETÖ sebebiyle işinden çıkarılanları, tekrar işlerine döndürmeyi vaat ediyor. Polis kanununda değişiklik yapıp, tehditlere karşı polisin elini kolunu daha çok bağlamayı teklif ediyor.
Koruculuk sistemini kaldırmayı vaat ediyor.
"Kürt sorunu" diye bir başlık açıp, anadilde eğitimden özerkliğe değin bir skalada değişiklikler yapmayı vaat ediyor. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'ndaki çekinceleri kaldırmayı vaat ediyor.
CHP'lileri bilmem ama Pensilvanya ve Kandil, bu beyannameyi beğendi.
***
Madımak'ta ölenleri aptal yerine koymak
Saadet Partisi, ortağı CHP sayesinde, %10 barajı dert etmeden Meclis'e girecek. Hatta beş ilde, SP'liler, direkt CHP listelerinden aday gösterildi bile.
İşte bu ittifakın parçası SP'nin lideri Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde, Madımak Katliamı ile alakalı akla ziyan sözler sarf etti. Madımak'ı bir katliam olarak görmediğini çünkü kasıt olmadığını belirten Karamollaoğlu, son noktayı şöyle koydu: "İçerideki insanlar pencereleri açmadıklarından dolayı ölmüş." Sadece öleni değil, kalanı da aptal yerine koyan bu sözleri herhangi bir Ak Partili ilçe yöneticisinin amca oğlunun kaynı söyleseydi, muhalif medya haber yapardı. Ancak 'Bilge Lider Temel' söyleyince, "canlar" sus pus kalıverdi. Yazık, gerçekten yazık.
***
Malul sayılmayan gazilerimiz hakkında düzenleme yapılsın
Terörle mücadele sırasında yaralanan, hatta vücudunda şarapnel parçasıyla yaşamak zorunda kalan, kalıcı hasar görmüş olan, iş gücü kaybı yaşayan ama yine de SGK'nın tam 65 yıllık, 1053 sayılı nizamnamesine göre "gazi" kapsamına alınmayan gazilerimiz var. Sayılarının 20 bin olduğu söyleniyor. Bürokrasideki bazı aksaklıklar yüzünden, tedavi süreçlerinden aylık kazançlarına değin pek çok alanda mağduriyet yaşamaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz yıl yayınlanan 684 sayılı KHK gereğince, bu sorunun giderilmesi öngörülmüştü fakat maksat hasıl olmadı. Seçimlerden sonra, iktidardan bu alana da muhakkak yönelmesi çağrısında bulunmak istiyorum. Bir toplumun seviyesini, kendisini onun için fedâ edenlere muamelesi gösterir. Gazilerimize sahip çıkalım.
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları



























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
17.06.2019
27.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
24.04.2019
16.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
8.02.2019