Mahmut ÖVÜR
Her şeyin birbirine karıştığı, daha doğrusu bilinçli biçimde karıştırıldığı zamanlardan geçiyoruz. Bu gerçek, diktatörleri kahraman ilan edenlerin insanlık ağıtı yaktığını, terörden medet umanların barış çağrısı yaptığını görünce daha iyi anlaşılıyor.
Bunlar şimdi de, kıyıya vuran o küçük beden üzerinden "insanlık dersi" vermeye kalkıyor. "İnsanlık öldü mü?" diye tweet atıp yazı yazıyor. Bu nasıl bir zihniyet kırılması, bu nasıl bir insanlık hali... Düne kadar, ölümden kaçan o insanları "neden Türkiye'ye alıyorsunuz?" diyenler, halkı kışkırtanlar sanki onlar değil. Şimdi kalkıp hiçbir şey yaşanmamış gibi ağıt yakıyorlar.
Hiç utanmaları da yok. 5 yıldır Suriye'de yaşanan insanlık dramı karşısında kılını kıpırdatmayanlar, 300 bini aşkın insanı öldüren diktatörü görmezden gelenler, yurdunu terk eden 8 milyona yakın insana yardım eli uzatmayanlar birdenbire insanlık âşığı kesiliyor.
Oysa dünyanın vurdumduymazlığına, içimizdeki ve dışımızdaki "Batılılar"ın tezgâhlarına ve kışkırtmalarına rağmen o insanlara kucak açan bir ülke var: Türkiye. Peki, siz o Türkiye'ye ne yaptınız? Hep karşı çıktınız. Gidip o diktatörün elini sıktınız. Masum yüzlü milletvekillerinizi göndererek o diktatöre meşruiyet kazandırdınız. Onun ayakta kalması için ölümlere, sürgünlere sesinizi çıkarmadınız. Kendi ülkenizi bile ihbar ettiniz.
Hatta öyle ileri gideniniz oldu ki, tıpkı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi seçim uğruna "Suriyelileri geri göndereceğiz, buralarda ne işiniz var" dedi. Siz de alkışladınız. Dahası bunları pervasızca söyleyenler, bir kez olsun dönüp o diktatöre "sen halkını bombalayamazsın" demedi, diyemedi. Ama 2 milyon Suriyeliye kapısını açan, insani yaşam koşulları sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a demediğinizi bırakmadınız. Hatta "Onlara 6 milyar harcıyorsun, emekliye neden vermiyorsun" diyecek kadar alçalanlar bile oldu.
Şimdi o alçaklığı hâlâ yapan ve bir adım ileri götürenler var. İstanbul'dan Ankara'ya gelirken uçakta Hürriyet'in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'ü okudum; donup kaldım. İnsan bu kadar alçalabilir mi diye düşündüm.
Zehirli diliyle kelimelerle oynayarak bakın ne diyor: "Gevşet biraz Rabia selamıyla takallüs etmiş parmaklarını... Kara siyasetinin sıktığı yumruğunu aç, o eller duaya kalksın biraz..."
Allah Allah, bunu söyleyene bakın... Gazetecilik yaşamımda sertlikten, ötekileştirmeden yana olmamaya çaba harcadım. Bu yüzden hakaret düzeyinde yazılara bile cevap vermemeye çalıştım. Ama Haşmet Babaoğlu'nun dediği gibi bu ikiyüzlüler insanı delirtiyor.
Siz Özkök'ün sık sık uzlaşmadan, sıkılı yumrukların açılmasından söz ettiğine bakmayın; o bizim medyanın tanıyabileceğiniz en zehirli diline sahip. Aynaya baksa medyanın son 30 yılında bunu rahat görecek. "Vay şerefsiz", "411 el kaosa kalktı" manşetlerini atan biri o. Şimdi o masum çocuğun üzerinden günah çıkartıyor.
Bu tür insanlara en iyi cevabı yıllar önce Necip Fazıl Kısakürek vermiş, daha fazlasına gerek yok: "Bazı kişiler vardır ki, onlara 'alçak' bile diyemem. Çünkü alçaklık; bir seviyedir, onlar çukurdur, çukur..."
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
- İnce’nin şansı var mı?
6.08.2020 - En hakiki sahte siyasetçiler çağı
28.05.2019 - Yattaki sır isim: Abdullah Gül
6.05.2019 - Beşiktaş Kulübü’nde İmamoğlu kavgası
3.05.2019 - İmamoğlu’na o locayı kim ayarladı?
2.05.2019 - “AB’de HDP’ye siyaset hakkı vermezler”
28.04.2019 - Gel de şüphelenme
21.04.2019 - YSK İstanbul seçiminin yenilenmesine karar verirse
19.04.2019 - Kurul başkanları o kadar insanı nasıl buldu?
18.04.2019 - CHP yönetimi neden susuyor?
13.04.2019
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları



























AKGÖRÜŞ
Uzlaştırıcı yaklaşımın birleştirici olabilir . Ancak Başbakanımızın bu konudaki birleştirici yaklaşımlarının ( Görüşlerinin) ; deşifre etmek...... sözleri sizi bu özelliğinizden uzaklaştırıyor gibi.