Hüseyin GÜLERCE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, adeta yetim kalmış Selçuklu’ya, Malazgirt’e daha önce görülmemiş bir vefa ile sadakatle sahip çıkıyor. Geçen yılki törenlerde yaptığı konuşmada şunu söylemişti:
“Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Malazgirt'i atlayıp daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt'i, devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. Bugün millet Malazgirt'te…”
Malazgirt Zaferi’nin 947. Yıldönümü, bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde Okçular Vakfı’nın 3 günlük programı ile Bitlis'in Ahlat ve Muş'un Malazgirt ilçelerinde kutlanacak.
Sayın Cumhurbaşkanı Malazgirt’i, “yeniden dirilişin başlangıcı” olarak nitelendiriyor.
26 Ağustos 1071, sadece Anadolu’ya kapıları ardına kadar açmak değildi. Sonrasında Osmanlı geldi, Fatih geldi. İstanbul’un kapıları açıldıktan sonra Avrupa’daki fetihler geldi.
Bugün Avrupa Birliği üyeliğimiz için “biz Hıristiyan kulübüyüz” diye kendi aralarında konuşup Türkiye’ye ikinci sınıf muamele yapmaya kalkanların asıl unutamadığı, Malazgirt’te ve İstanbul’da Bizans İmparatorlarının ağır yenilgileridir.
Bu yenilgileri asırlardır unutamadıkları için Anadolu’yu işgale geldiler. En son 15 Temmuz’da PKK ve FETÖ eliyle vatanımızı parçalamayı denediler.
Bugün döviz kuru üzerinden dolar operasyonları da aynı saldırıların ekonomik zemindeki devamıdır.
Demek ki, Malazgirt ruhu bizim dirilişimizin ruhudur. 15 Temmuz’un Yenikapı ruhu nasıl Çanakkale ruhu ise Sakarya’daki ruh da aynı ruhtur.
Malazgirt, devlet millet kaynaşmasının nişanıdır.
15 Temmuz direnişimiz de devlet millet kaynaşmasının zaferidir.
Malazgirt Zaferi bize nasıl yeni kapılar açtı ise nasıl yeni ufuklar ile yeni bir istikbal kazandırdı ise 15 Temmuz da, onun getirdiği yeni yönetim sistemi de yeni bir şahlanışın başlangıcı olacaktır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ufuklarımızı 15 Temmuz’dan önce işaret etti:
“Tıpkı 2023 gibi, 2053 gibi; 2071'i de kendimize bir ufuk çizgisi, bir Kızıl Elma olarak belirledik…”
15 Temmuz gecesi okunan salalar, FETÖ ihaneti ile bayrağımıza, vatanımıza, ezanımıza yapılan saldırıları, işgal teşebbüsünü boşa çıkardığımızı dost/düşman herkese duyurmak içindi.
15 Temmuz ihaneti, Pensilvanya’daki bir hainin ve kendine kul ettiği zadegânlarının “mehdilik” saplantısının sonucu değildi. Onu kullanan başta ABD, Batılı istihbarat merkezlerinin Haçlı saldırısıydı.
Fetullah Gülen, kendini tutamadı; “Haçlı’nın ülkenizi işgal etmesi kötü bir şey değildir. Onlar sizin karınıza, kızınıza, mabedinize ilişmezler” deyiverdi…
İhanet gerçekleşseydi, 18 vilayetimizi içine alan PKK devleti kurulacak, Malazgirt’teki zaferimizi berhava edeceklerdi…
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yılki törende şunları söylemişti:
“15 Temmuz'da, bir darbe girişimi gibi görünen ama bizi bu topraklardan söküp atmaya dönük bir hamleyle karşılaştık. Ucu Pensilvanya’ya dayanan malum zatla, 15 Temmuz'da milletim onlara ciddi bir fatura ödetti. Bu defa da bayrağımıza, ezanımıza ve geleceğimize sahip çıkarak bu işgal teşebbüsünü boşa çıkardık. Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse biz de o gün onlarla mücadele ettik. Oyun aynı, hedef aynı. Sadece senaryo farklı, sadece figüranlar farklı. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ ve diğer terör örgütleri birer piyondur. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır.”
Evet, bugün her zamankinden daha büyük heyecanla, onurla, şuurla Malazgirt Zaferi’ne sahip çıkıyoruz. Türkiye’nin tarihine, medeniyetine, kültürüne, kendi değerlerine bağlı kalarak ayağa kalktığını haykırıyoruz.
Yazarlar
-
Fehmi KORUKomisyon raporu yazılamıyor… Sebep ne? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENTürkiye adına şık görüntüler değil 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞUR"Aynılar aynı yerde ayrılar ayrı yerde” iyi mi oldu? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANİçimizdeki Osmanlıya çok iyi gelir... 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezGürlek’ten ekranda iddianame savunmasıyla ‘önyargılama’ 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolÖzerk üniversite? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları




























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
9.05.2019
2.05.2019
18.04.2019
11.04.2019
4.02.2019
28.03.2019
14.03.2019
9.02.2019
9.02.2019
1.02.2019