Hüseyin GÜLERCE
25 Aralık 2013, AK Parti iktidarı için en uzun gündü. Ankara’da ortalık toz duman oldu: Son operasyonda oğullarıyla birlikte isimleri geçen üç bakan istifa etti. Erdoğan Bayraktar; “Milleti rahatlatmak için Başbakan da istifa etmeli.” dedi. Resmî Gazete’deki atama kararlarıyla Bayraktar’ın istifa etmediği, görevden alındığı anlaşıldı. Kabinenin üçte biri değişti.
9 yeni bakan geldi. Bir önceki İçişleri Bakanı ve Başbakan Erdoğan’ın en yakın arkadaşlarından İdris Naim Şahin, “Hükümette dar bir oligarşik kadro var.” diyerek AK Parti’den ayrıldı. HSYK, son yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcılar hakkında inceleme başlattı. İstanbul’da yeni bir gözaltı dalgasıyla ilgili gözaltı taleplerini emniyet yerine getirmedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCDD’deki ihalelerle ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Yangın tahminlerin de ötesinde büyük ve hızla yayılıyor. Mesele artık “hükümet-cemaat meselesi” olarak izah edilemeyecek boyutlarda. Emniyette ve yargıda, telafisi giderek zorlaşan ayrışmalar mayalanıyor. Geniş çaplı da olsa, kabine değişikliği gidişatı belki frenletebilir ama yangını söndürmeye yetmez. Kabinedeki değişiklik kar lastikleri takmaya benziyor. Sürüş emniyeti için acil bir tedbir, ama yol emniyeti, sürücü hataları, hava şartları, karşı yöndeki sürücü davranışları hesaba katılıyor mu?
Hasar tespit raporlarını, hükümet, cemaat için değil Türkiye için yapmalıyız. Çünkü asıl zararı hükümet ya da Hizmet değil, ülkemiz, insanımız, geleceğimiz görecek. Bir limana sığınmalıyız. Sağduyu, ortak akıl ve hukukun üstünlüğü limanı… Bunu ancak hükümetin basiretli tavrı sağlayabilir. Acil tedbirlere, tansiyonu hızla düşürmeye ihtiyaç var. Yaşanmış bütün krizlere bakılsın, hiçbir hükümet bu kadar çok cephede problemle baş edemez. Kanaatimce Sayın Başbakan’ın ilk yapması gereken; artık Hizmet hareketini hedef göstermekten vazgeçmesidir. Bazen ima ile bazen aleni ithamlara bir son vermelidir. Kasetler, dinlemeler, paralel devlet kurmalar başta olmak üzere müminlerin asla tevessül etmeyeceği ahlaksız işleri, koskoca bir camiaya hamletmekten vazgeçmelidir. İktidar, şikâyet makamı değildir. İddia ettiklerinizi yapanları -kimse onlar- Allah aşkına gözlerinin yaşına bakmadan hukuk içinde cezalandırın. Bunu yapmayıp, her gün milyonlarca mümini rencide etmeniz, onların “iftiraya uğruyoruz, hem de Başbakan tarafından…” diyerek yaralanmalarına yol açmayınız.
Sayın Başbakan, Hizmet cephesinde vuruşmayı artık bırakınız. Enerjinizi ve gayretinizi, hukukun üstünlüğü limanına demirlemeye harcayınız. Dünyada yolsuzluklarla nasıl mücadele ediliyorsa hızla onları uygulayınız. Şeffaflıkla ilgili acil yasa değişikliklerini Meclis’e getiriniz. Siyasî hayatta büyük depremin habercisi, en yakın dostların küstürülmesi, onların ağır ithamlarla lidere tepki vermesidir. Erdoğan Bayraktar ve İdris Naim Şahin’in tepkilerine parti yönetiminden izahlar getirilebilir. İktidara yakın gazeteler kılıf da dikebilir. Ama vakayı ortadan kaldırmaz. Bu iki bakan tepkisini, bir alarm kabul etmek daha isabetli olur.
Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile uğraşmak, iktidarın elini ayağına dolaştırmak; ömür boyu istikrar, huzur, kardeşlik için çırpınmış insanların işi olamaz. Sıçrama rampasındaki Türkiye’nin önünü kesmek ihanettir. Kim bu konuda hükümete çelme takmaya çalışıyorsa, kim bunun için başkalarıyla işbirliği yapıyor, geleceğimize kastediyorsa Allah onlara fırsat vermesin…
Yazarlar
-
Fehmi KORUKomisyon raporu yazılamıyor… Sebep ne? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENTürkiye adına şık görüntüler değil 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolÖzerk üniversite? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANİçimizdeki Osmanlıya çok iyi gelir... 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezGürlek’ten ekranda iddianame savunmasıyla ‘önyargılama’ 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞUR"Aynılar aynı yerde ayrılar ayrı yerde” iyi mi oldu? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları





























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
9.05.2019
2.05.2019
18.04.2019
11.04.2019
4.02.2019
28.03.2019
14.03.2019
9.02.2019
9.02.2019
1.02.2019