Kurtuluş TAYİZ
Adaylarını Kandil’in belirlediği bir partiyle işbirliği yapmanın, ortaklık etmenin; sloganlarını FETÖ’nün belirlediği bir seçim kampanyası yürütmenin neresi, hangi tarafı “demokrasi”? Evet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İP ile yaptığı açık ittifakın, HDP ve Saadet Partisi’yle gerçekleştirdikleri kapalı işbirliğinin “demokrasi” için olduğunu savunuyor!
Derdi demokrasi, özgürlük olanın HDP ile, FETÖ ile işi ne? Kemal Bey, bu soruyu soranların karşısına çıkmayı pek tercih etmediği için gerçeklere takılmadan rahat rahat konuşuyor. Ne de olsa doğruların, gerçeklerin CHP’nin izlediği siyaset içinde hiçbir bağlayıcılığı yok. Bu yüzden kendisini sınırsız, özgür hissediyor. Kılıçdaroğlu, eline tutuşturulan bilgi notlarıyla beraber fotoğrafları, belgeleri sallarken de gerçeklik kaygısı taşımadığını yeterince kanıtlayan biri.
“Çöpten ekmek toplayan kadın”ın fotoğrafını kamuoyuyla paylaşırken Kemal Bey’in nasıl bir skandala imza attığını hep birlikte görmedik mi? Kemal Bey’in bütün siyasi macerasını özetleyen o fotoğraf, baştan sona yalana dayalı bir siyaseti benimsediğini de gözler önüne serdi. Siyaset ile gerçek arasında sıkı bir bağ olmak zorunda. Aksi durumda siyasetçi değil, utanmaz bir yalancı olduğunu kanıtlar kişi. Ki bu, herkes için geçerlidir.
Siyasette inandırıcılık sahici olmakla başlar. Edilecek her sözün gerçekte bir karşılığı olmak zorunda. İtirazın, eleştirinin, muhalefet etmenin ahlakı buna dayanır. Seçmen nezdinde gerçekleri dile getiren siyasetçinin bir değeri, itibarı vardır.
Ama görülüyor ki, Kemal Bey bu sınırı çoktan aşmış durumda. Göz göre göre Kandil’in siyasi uzantısı olan bir partiyle işbirliğine giriyor, ülkemize darbe yapmaya kalkışan FETÖ şebekesiyle el altından ortaklık kuruyor ama sıra bu işbirliğini açıklamaya geldiğinde “demokrasi için işbirliği yaptık” diyerek kendisini temize çekmeye çalışıyor.
Türk siyasetinde gerçeğin bu kadar eğilip büküldüğü, çarpıtıldığı doğrusu görülmüş değil. Millete açıklamakta zorlandıkları işbirliğini “demokrasi” diye izah ederek dalga geçiyorlar. Gözünü ve gönlünü gerçeklere kapatan dar bir kesim dışında bu sözlere inanan, itibar eden çıkmaz. Kemal Bey de, CHP de aslında bu gerçeğin farkında. Dertleri seçim kazanmak olmadığı için gerçeğe saygı, millete saygı gibi bir dertleri de yok. Gündemleri, ajandaları başka. “Muhalefet” makamını elde tutmaya çalışıyorlar. Her telden çalmaları, her kesimle işbirliğine girmeleri, bunu yaparken ahlaki bir kaygı taşımamaları, siyasi bir sorumluluk duymamaları bu yüzden. “Muhalefet”ten düşürlerse her yerden düşeceklerini biliyorlar.
“Millet ittifakı” adını verdikleri işbirliğinin amacı “demokrasiyi” kurtarmak değil, ülkeyi daha fazla yıkıma sürüklemektir. Bu gerçek her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. FETÖ ve Kandil’in siyasi uzantısıyla işbirliğine girmenin zaten başka bir açıklaması yok. Gerçekleri sonsuza kadar inkar edemez, yok sayamazsınız. Hayat, gerçekleri bir yerde muhakkak insanın suratına çarpar. Kemal Kılıçdaroğlu için de bu tarih büyük ihtimalle 31 Mart olacak!
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSon anlarında telefonunda Candy Crush oynayan diktatörün hikayesi 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019