Mahmut ÖVÜR
Seçime şunun şurasında 5 aydan bile kısa bir süre kaldı. İki kritik seçimi geride bırakan siyasi partiler, üçüncü ve son kritik seçime hazırlanıyor.
Devlet görevlilerinin istifa edeceği 10 Şubat tarihiyle seçim süreci de başlamış olacak.
Şimdiden kulisler hareketlenmeye başladı bile... Kuşkusuz bütün partilerin kimleri aday göstereceği merak ediliyor ama en çok da iktidarda 13'üncü yılına giren AK Parti'nin ne yapacağı merak ediliyor.
Çünkü AK Parti ilk kez bu seçimlere yeni bir genel başkan ve 3 dönem ilkesi nedeniyle yeni bir kadroyla girecek.
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na Brüksel dönüşü, partisinin seçimlere nasıl hazırlandığını sorduk.
Başbakan Davutoğlu, seçime kısa süre kala iktidardaki bir partinin kongre yapmasının riskli olacağını belirtiyor ve şöyle diyordu: "İktidardaki bir parti, kongre takvimini seçimden 5-6 ay önce başlatması çok büyük bir risktir. Hele genel başkan ve başbakan olarak da yeniyse. Başbakan olduğumda çözüm süreci, Alevi meselesi ve paralelle mücadele sürüyordu. Onu sürdüreceksiniz, reformlar yapacaksınız ve bu arada da kongreleri yapacaksınız. Bu cesur bir karardı..."
Şu ana kadar 40 ili dolaşan Başbakan Davutoğlu, iki seçime rağmen teşkilatların rehavete kapılmadığını ve "müthiş bir heyecan olduğunu" söylüyor ve sözü muhalefete getirip ilginç bir uyarıda bulunuyor: "Seçim süreci başladı ama maalesef muhalefetin bizi silkelemek için tabiri caizse meydanlara inmesi lazım. Ben gittiğim yerlerde ne Kılıçdaroğlu'nu ne Bahçeli'yi görüyorum, yoklar."
İktidar partisinden gelen bu çağrı bile muhalefetin hali pür melalini göstermeye yetiyor. Peki, AK Parti, 3 dönemi uygularken yeni kadrolar konusunda nasıl bir yol izleyecek?
Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin sürekli kendisini yenileyen bir parti olduğuna dikkat çekiyor ve şu ölçüyü koyuyor: "İlk öne çıkaracağım kriter süreklilik ve yenilenme dengesinin korunması. AK Parti çok ciddi bir kadro hareketi oldu. Bir siyaset kreması oluştu her yerde. Bu feda edilmeyecek bir şeydir, bu tecrübe birikimi önemli. İki; meritokrasi (yönetim erkinin yeteneğe dayandığı sistem) diyebileceğimiz yani belli alanlarda ehliyetine, liyakatına güvendiğiniz insanlar ile kitle tabanı güçlü siyasiler arasında bir ahenk olması gerekir. Kadın erkek ve nesiller arası dengenin de iyi korunması lazım. Buradan bir harman çıkaracağız. Bu harmanda herhangi bir unsuru göz ardı etmemek lazım."
Paralel'lerin 'seçime hile karışacak' operasyonu
AK Parti, önümüzdeki seçimlere ciddi biçimde hazırlanırken, partili partisiz muhalefet cephesi ise hala o klasik "seçime hile karışacak" argümanına sığınıyor. Daha önceleri CHP çevresinin dillendirdiği bu argümanı şimdi daha çok Gülen Cemaati eksenli paralel medya ve bir kısım aydın yapıyor.
Bir süre önce Taraf gazetesi, manşetten "seçimi böyle kazandık" başlıklı bir haber yaptı. Haberde seçim hilesi yapılacağı ileri sürülüyor ve ismini açıklamayan kişiyle ilgili şöyle diyordu: "AK Parti'de görev yapan kişi, 2011'de Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun ekibine katıldı."
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun bu habere cevabı sert oldu: "Bu paçavra yalan yazdı çünkü ben AK Parti'ye 2012'nin sonunda katıldım. Haberin içeriği de doğru değil ve iller tutar tarafı yok. Yıllarca siyasette yenilenler ve mağlup olanların başvurduğu bir yol bu..."
Yazarlar
-
Mümtazer TÜRKÖNEAhtapotun kolları 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CANMahkemeye düşmüş siyaset 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNEmeğin Sosyolojisi ve Kapitalizmin Geleceği: Marx vs. Marx 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYenilikçi bir İslam düşünürü Gannuşi 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKRus cinleri imana nasıl hizmet etti? Tuhaf bir Soğuk Savaş hikâyesi 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENBölgede Trump operasyonu sürüyor 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU3809 sayfa ve temel çelişki 16.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUÖzel ve CHP’ye dair son gözlemler 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Ali TürerPATRON KİM? 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluÇözüm sürecinin CHP’si daha merkezde 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURAK Parti üzerine doktora yapmış bir CHP lideri…. 15.11.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRBakın Şahan'ı şikayet eden kimmiş? Her balkona havuz yapan müteahhit savcıya koştu! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİddianamenin ruhu siyasi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Sedat KAYAİmamoğlu'na istenen 23 asırlık tarihi ceza: Roma İmparatorluğu kurulduğunda hapse girseydi hala ceza 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçCHP hakkında kapatma davası açılır mı? Yok artık, daha neler! 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'le kahvaltı: CHP nereye böyle? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDEN"Arananlar" zulmü ne zaman son bulacak? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuSuriye’de ‘altın oran’ nedir? 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZBir iddianameden fazlası: CHP’yi dizayn girişimi 14.11.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBelediyenin açıklaması gerçekleri gizliyor mu? 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERDemokrat Kral’ın anıları 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciBir iddia-nağme 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraMemnuniyetsizler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBir “yalanlama” yalanı: CHP üyeliği ve Kanada’ya iltica meselesinde gerçekler 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehveş EVİNYerel yönetimlerle işbirliği kültür politikası için hayati 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİKemalizm’in dindarlarca rehabilitasyonu 13.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanYeşil sarıklı hocalar bize böyle anlatmamışlardı 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünBaşarılı bir diplomasi örneği… 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
M.Latif YILDIZÇÖZÜM SÜRECİ KOMİSYON VE EKMEN 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAEnternasyonalizm ve Demokratik Toplum Çağrısı... 12.11.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRHSK neden suskun? 11.11.2025 Tüm Yazıları
































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
6.08.2020
28.05.2019
6.05.2019
3.05.2019
2.05.2019
28.04.2019
21.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
13.04.2019