Murat AKSOY

Bu cinayetlerin azmettiricisi kim?
12.10.2015
1362

 Ankara'da günler öncesinden yapılacağı 'devlet' tarafından bilinen "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitingi öncesinde yaşananlar kelimenin tam anlamıyla cinayettir.

 
Gerektiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Başbakan Davutoğlu'nun ziyaretleri öncesinde olası protestoları önlemek gerekçesiyle evlere baskın yapan, pek çok insanı 'önleyici tedbir' diyerek hukuksuz biçimde göz altına alan devlet, Ankara'da mitingi öncesi ne yaptı?

Hiç. Evet, hiç.

CİNAYETİ BİLİYORLAR GİBİ

On binlerin katılacağı miting öncesinde devlet hiç bir önleyici tedbir almadığı gibi cinayetin önceden işleneceğini bilir gibi miting alanından adeta uzak durmuş.
Diyarbakır'da, Suruç'ta olduğu gibi.

Ankara'daki tablo daha vahim. Bu saat itibariyle açıklanan ama insanın şüphe duyduğu rakamlara göre ölü sayısı 96. 50'ye yakını ağır olmak üzere 400'ün üzerinde yaralı. HDP Eşbaşkanı Demirtaş ölü sayısının 128, yarılı sayısının 500'e yakın olduğunu söylüyor. 
İlk açıklamalar Suruç gibi Ankara'daki cinayetin tetikçisinin IŞİD olduğunu gösteriyor.

Peki ya azmettiricisi?

ARTIK AZMETTİRİCİYİ ARIYORUZ

Tetikçinin yakalanması ve hukuk önünde hesap vermesi önemlidir. Ama bizim için asıl önemli olan azmettiricidir.

Kim mi bu azmettirici?

Tedbir almayarak, güvenlik zaafı yaratarak bu cinayetin adeta kolaylaştırıcısı olanlardır.

Gazetecilerin attıkları tweetleri, haberlerini köşe yazılarını takip edip onları göz altına alan ama terör eylemlerine görmezden gelenlerdir.

Terörle mücadele yerine okulların tabela boyutunu, merdiven yüksekliğini ölçüp okul kapattıranlardır.

Meydanlarda "bu ülkeyi mafyadan kurtardık" diyip, mafyayla işbirliğine girenlerdir.

Göz göre göre gelen bu cinayetin siyasi ve hukuki sorumluları ne yapıyor?
İstifa mı?

Şaka yapıyorsunuz ki, gülüyorlar, bu düşüncenize.

ERDOĞAN'I KORUYORLAR

Devletin pek çok kurumu, hukuki sorumluluklarını değil Erdoğan ve dar çevresinin geleceğini korumak için seferber olmuş durumda. 

Diyarbakır, Suruç gibi Ankara'da işlenen bu toplu cinayetin azmettiricileri AKP'nin tek başına iktidar olması için devleti adeta seferber etmiş durumdalar. Eleştirel ve muhalif olan tüm medya gruplarını hukuki ve ekonomik baskı altına alarak, gazetecileri evlerinin önünde dövdürerek, attıkları tweetler nedeniyle tutuklayarak bu görevi yapıyorlar.

Devletin ebedi sahip olmak isteyenler hukuku bu kez kendi iktidarlarının orospusu haline getiriyorlar.

Ama bugünler geçecek.

Ne HDP yüzde 10'nun altına düşecek ne AKP tek başına iktidar olacak.

Türkiye 1 Kasım'dan sonra bir kez daha koalisyon görüşmelerine başlayacak.

7 Haziran'da AKP'siz iktidar formülü mümkündü ama MHP buna izin vermedi.

1 Kasım'dan sonra böyle bir formüle “hayır” diyen/ler bu cinayetlerin de ortağı olacaktır.
  
Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazarlar