Kurtuluş TAYİZ
Genelde twitterda yazılarıyla trend topic olan Salih Tuna bu kez, Cumartesi akşamından itibaren, “AK Gençlik” tarafından linç edilmek suretiyle liste başı oldu.
Sebep ise Salih Tuna’nın AK Parti gençlik teşkilatına yönelttiği eleştiriler. Bu eleştirilerin bu denli bir “infiale” yol açması hem mantık dışı hem de dikkat çekici; çünkü Tuna’nın sözleri ile linç kampanyası arasında hiç orantı yok. Sanki başka bir hesabı görmek üzere “AK Gençlik” organize edilmiş, abartılı bir infial uyandırılmış ve sonuçta kimi açık hesaplardan ama çoğu örtülü hesaplardan Salih Tuna saldırıya maruz bırakılmış.
Salih Tuna’nın o sözleri şöyle: “Gençlik teşkilatlarını eleştirmek istiyorum. 23-24 gündür Türkiye’nin değişik illerinde gösteri yapılıyor, halk demokrasi nöbeti tutuyor. Biz bütün işlerimizi bıraksak, şurda beş kişi kafa kafaya versek on tane slogan üretirdik, bir tane sloganımız yok. Bir döviziniz yok, bir sözünüz yok. Dursun Ali Erzincanlı bir şiir okuyor, çok güzel okuyor da şiirin sözleri söz değil, müzik arkasından fonla birlikte yürüyor. O bile birşey, çünkü anlattığı Ömer Halisdemir çok değerli...
Hani resimleriniz, şiirleriniz, sloganlarınız, şarkılarınız, marşlarınız nerde?Çok güzel giyiniyorsunuz, aferin... Hangi renk nereye gidiyor, çok iyi beceriyorlar... bunlar iyi. İşte iyi koşturuyorlar, ama kardeşim bu nedir; nerde bu genç adam, genç adam bir şey üretecek, nasıl duruyorsunuz, kıpır kıpır olmanız lazım. Gençliği var mı AK Parti’nin? Böyle bir lidere yakışıyor mu, böyle bir gençlik? “Topunuz gelin” diyen bir lidere yakışıyor mu bu gençlik? Böyle bir lider başka bir ülkenin elinde olsa bin tane şey üretir, ben böyle gençlik görmedim. Yoksa da olsun artık, 23-24 gündür insanlar nöbet tutuyor, oradaki insanlar bir şeyler üretmeye çalışıyor, gençlik de iki tane yabancı dilde, bir tane Türkçe birşeyler üretir... İhale işlerini becerebilirler bilmiyorum, ama bunları beceremiyorlar.”
Salih Tuna’nın bu eleştirilerini eminim ki AK Parti gençlik teşkilatı içinde de onlarca genç üye dile getirmiştir; gençlik toplantılarında Salih Tuna’nın bahsettiği konularda yaşanan eksiklikler muhakkak anlatılmış, özeleştiri yapılmıştır.
Yaptığı eleştiriler üzerinden Salih Tuna’yı linç etmek, sosyal medyada kişilik katline uğratmaya çalışmak AK Parti gençliğinin işi olabilir mi? Bu linç kampanyasının AK Parti gençliğinin işi olduğunu doğrusu düşünmüyorum. Kendisini tanımlarken çizdiği çerçeveye göre AK Parti gençliği eleştiri yapar, küfretmez! İnsanın düşmanına bile etmeyeceği hakaretleri değil Salih Tuna’ya hiçbir insana ve hakikatli kalem erbabına yapmaz. Bilir ki hiçbir kurum ve kişi eleştirilmez değildir; ne Salih Tuna , ne de “Ak Gençlik” in eleştirilemez olduğunun şuurundadır lâkin bunu edebiyle yapar.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere AK Parti’nin pek çok yöneticisi 15 Temmuz akşamı milletle birlikte büyük bir destan yazdı. Ama buna rağmen en büyük özeleştiriyi Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. AK Gençlik, bu sürede kendi partisine, liderine ve milletine yakışır bir pratiğin sahibi oldu mu? Kendisini eleştirebildi mi? Özeleştiri vermeye yanaştı mı?
Sosyal medyanın aldatıcı bir yönü var; çoğu örtülü hesaplardan yapılan saldırıları bir kaç “uzman” yönetir. Açık hesaplardan alenen yazılan küfürlerin sahipleri ise ya Salih Tuna’yı hiç okumamışlar yada başka bir hesapları var ve onu görmek için bu denli hınç kuşanmışlar.
Salih Tuna’nın eleştirilerinin AK Parti teşkilatı içinde hem olumlu hem olumsuz karşılığı olacaktır.Mütedeyyin camianın sanat faaliyetlerindeki tutukluğu dönemsel paradigmalar ve olaylarla şekillenmiş olsa bile, Ak Gençlik tanımlamasıyla adlandırılan kesimin resimden müziğe; grafik tasarımdan reklamcılığa dek, Salih Tuna’nın işaret ettiği o alanlara dair, şuurlu yaratıcılık faaliyetlerini derinleştirip nitelikli olarak artırması elzemdir. Bunun dile getirilmesi ise Salih Tuna’ya yapılan saldırı gibi bir infiali değil, tefekkürü hak etmektedir.
Slogan, bir sürecin yalın kavrayışı ve özlü ifadesidir. Salih Tuna’yı Cemil Meriç’in slogan tarifiyle vurmaya çalışanlar, onun Meriç’in çerçevesini çizdiği, budalanın ve papağanın ideolojisi olan slogan zihniyetiyle memleket ve millet uyutanlara karşı net bir tavır koyduğunu bilmezler mi? Bilmemeleri çok mümkün görünmüyor. Demek ki papağanlığını yaptıkları ideolojilerin içinden başka bir hesabı görmek adına sesleniyorlar hala.
Salih Tuna hakkında linç kampanyası düzenleme fikrini veren, Salih Tuna’yı AK Gençliğe “düşman” gösteren kişiye/kişiler muhtemeldir AK Partili veya AK Gençlik’ten değildir. Yada teşkilatın içinde koyun postuna bürünmüş kurtlardır.AK Parti gençlik teşkilatının yapacağı ilk şey, evvela kendi içlerindeki bu kişileri temizlemesidir.
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSon anlarında telefonunda Candy Crush oynayan diktatörün hikayesi 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYakın geleceğin Türkiye’si: Kutuplaşma azalmayacak, psikolojik olarak form değiştirecek 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayUluslararası para sisteminin geleceği 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARErmeni uzlaşmazlığı efsanesi 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANSuriye’yi konuşurken aslında Türkiye’yi konuşuyoruz 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hikmet MUTİCHP ve Deva Partisi'nin İmralı imtihanı... 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKENNaum Faik var mıydı? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAKP İslamcı bir parti mi değil mi? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYABD İran'dan Elini Çek! Mollaların İşini Ancak İran Halkı Bitirir! 7.02.2026 Tüm Yazıları








































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019