Melih ALTINOK
Hürriyet'in eski baş kırosu, Ahmet Taşgetiren'in, patronu Aydın Doğan ve birkaç "değişik isimle" birlikte kendisini Cumhurbaşkanına önermesine çok heyecanlanmış.
Fırsat verilirse kendisi de patronu da hizmet etmek isterlermiş! Dün de köşesinde "telefonla bile" konuştuklarını söylediği yeni arkadaşıyla bana nispet yapıyordu eski baş kıro. "Yani Sabah gazetesinde yazan arkadaş sana kötü haberim var. Taşgetiren sonradan olma, sonradan yanaşma muhafazakâr değil. Vicdanı olan bir Müslüman. Yani hem Cumhurbaşkanına önerisinde hem de 'baş kıro' da ısrarcı."Evet, bildiğiniz üzere eski baş kıro "kim iyi kim kötü Müslüman" diye şapadanak belirleme kabiliyetine sahip olduğu gibi, arkadaşlarını da hep anadan doğma muhafazakârlardan seçer.
Hatta öyle iyi seçer ki içlerinden istidadı olanları patronu Aydın Doğan'la birlikte Hürriyet'te yazar da yapar.
Ama bu güne değin devşirme operasyonunda pek başarılı olamadılar. Hürriyet'e getirilen isimleri bir düşünün. Erdoğan'la ya da bir dönem Davutoğlu ile yakınlaşmak için karşı mahallelerinden ne kadar adam devşirdilerse ellerinde patlamadı mı? Şaşırtıcı değil elbette. Zira gelenler eski mahallelerinde itibarlarını kaybettiği gibi, yeni mecralarında da tekinsiz karşılandılar. İşlevsiz kaldılar yani.
Anla artık eski baş kıro, olmuyor, tutmuyor. Alışmamış gazetede o mahalleden yazar durmuyor. Ha bu arada "Kardelen Ertuğrul" yazımdaki asıl soruyu gürültüye getirmişsin, fark etmedim sanma.
Cevap ver, Taşgetiren'in Cumhurbaşkanına sunulacaklar listesindeki her ismi köşene aldığın halde bir tek İbrahim Betil'i niçin çıkardın; yoksa sevmiyor musun?
***
Bizde işler Hürriyet'teki gibi değil
Bilmediği siyasi terimler arasında çırpınmaktan zihni fena yorulmuş ve karışmış olmalı ki, benim "muhafazakâr olmaya çalıştığım" türünden imalar yapıyor eski baş kıro.
Geç değil, keşke "100 soruda ideolojiler" falan türünden kitaplara başlasan.
Yahu muhafazakârlık kim ben kimim? Hayatımın hiçbir döneminde muhafazakâr ideolojiye yakın olmadım, ilerde de bir kalıba sığmayı düşünmüyorum. Kimilerine yaptığın "Vicdanlı iyi Müslüman" övgünü benden esirgemene gelince. Bu konuda da iltifatına mazhar olmadığım için ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Demek doğru yoldayım, çok şükür.
Biliyorum aklın almıyor. "Biz holdingde başörtülü temizlikçiye tahammül edemiyoruz, adamlar da muhafazakâr olmayan yazarla çalışmazlar herhalde" diye düşünüyorsun.
Bizim gazetede sizdeki gibi tek seslilik mecburi değil bay eski baş kıro. Her siyasi görüşten yazar, siyaset dışı çetelerle flört etmemesi, akçeli ilişkilere girmemesi, demokrasiden ve Türkiye'den yana olması koşuluyla görüşlerini ifade edebilir. Yani anlayacağın Sabah'ta gazetecilik yapılıyor, işler Hürriyet'tekinden epey farklı dönüyor.
***
Kaldı ki baş kıro da sen değilsin
Evet, yazı başlıklarında kendinden "baş kıro" diye bahsettiğine göre, sana verdiğim yeni isme alışmaya çalışıyorsun.
Buna sevindim.
Ama bir sorun var, ben sana "eski baş kıro" dedim, sen "baş kıro" anlamışsın. Belki de bilerek kendini iyi hissetmek için görmezden geliyorsun.
Üzgünüm bu gerçeği yüzüne karşı bir kez daha hatırlatmam gerekecek. Baş kıro sen değilsin!
"Kim" diye ayak yapma, sen de biliyorsun o da biliyor Hürriyet'in yükselen yeni baş kırosunun kim olduğunu. Sana bir tüyo, aramızda ama. Belki diyorum, hızlandırılmış garsonluk eğitimi alsan patronun dikkatini çekmeyi başarabilirsin.
Yazarlar
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA15 Ağustos Toplumsal Devrime Giden Yol... 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan Özkanİsrail ordusu, Gazze’de ekilebilir arazileri de sıfırlıyor 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNZengezur’a Trump kaması: Kime niyet kime kısmet? 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞKOMÜNİST BİR YAZAR VE“İKİ KADIN İKİ AŞK…” 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURÜzgünüm, kimse Türkiye’yi bölmek istemiyor 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIR'Yeni Türkiye'de umudu yalnızca 51 kişilik komisyona bırakmalı mıyız? 11.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUÇevremiz çok bilinmeyenli bir denklem gibi, yoksa bilinebilir mi? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNE“Norm Devlet” üzerinde 19 Mart gölgesi 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYargı niye böyle? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayBir dönüm noktasında mıyız? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRBU KOMİSYON NE ÇÖZER? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanDevleti yönetenler milletlerine güven vermek istiyor olsaydı… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKYeni Süreç, korkular ve umutlar 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AlbayrakKadife eldiven zamanı 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezTeo-politik inşaya karşı dinsel bireycilik: İtaat mı? İtiraz mı? 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunÖzlemek ne uzun bir mesafe, Dersim… 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilYolsuzluk: Çürümenin Kurumsallaşmış Hali 10.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasHükümet yalanladı konu kapandı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Zeki ALPTEKİNÜretici Güçlerin Gelişiminin Motorlarından Biri Olarak Toplumsal-Sınıfsal Mücadeleler 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUSiyaset CHP’siz, CHP siyasetsiz olmaz 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHakan Fidan'ın diploması 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENSüreç Olmasaydı 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluGeri dönülmez çözümde son düzlük... 9.08.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÇeteler çağı ve muhteşem çöküş… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanAK Parti kendini nasıl bu hallere düşürdü… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçKürt sorunu, komisyon ve Marx… 8.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluKalorifer kazanından rektör danışmanlığına ve öğretim görevliliğine uzanan yol: Sahte diplomaya ne g 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazAYM kararı yargıyı bağlayacak mı? 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: “İmralı’da Bir Mahkûm” 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇİsa’nın takipçilerine sığınan Muhammed’in takipçileri 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarŞeffaf, açık ve çoğulcu 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞAdemimerkeziyet: Dikey güçler ayrılığı ya da paylaşımı 7.08.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraÇağdaş Türkiye 7.08.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
2.06.2022
17.05.2021
11.05.2019
10.05.2019
6.05.2019
1.05.2019
29.04.2019
22.04.2019
17.04.2019
8.02.2019