Mehmet TIRAŞ
Bu sözü kim diyordu hatırlayan var mı,çok az.
Neden çok az, bir ülkede medya özgürlüğü yoksa o toplumun tarih belleği de olmaz.
Muktedir ‘benim iktidarımda alım gücü düşen bana oy vermesin sözünü’ tam on yıldır hiç ağzına almıyor.
Medyadır toplumsal sorunları güncelleyen ve siyasetçiye verdikleri sözü hatırlatan.
Muktedire bu sözü hatırlatan olmayınca muhalif olan gazeteler kapatılıp, gazeteciler de işsiz kalıp veya hapishanelere atılınca, internet medyası sayesinde bunları hatırlatmaya çalışıyoruz.
İki bin dokuz yılına kadar benim iktidarımda alım gücü düşen bana oy vermesin diyen muktedir;şimdi ekonomik kriz kapıyı çalınca,ülkeme karşı dış güçler operasyon yapıyorlar, ülkemin beka sorunu var diyerek ülkenin gerçek gündemi olan ekonomik krizi yok sayarak,savaş tam tamcılığı yaparak gündem belirlemeye çalışıyor..
Vatandaş alım gücünün düşmesi şöyle dursun, yoksulluk bir tarafa açlıkla boğuşuyor; alım gücü günden güne erirken,temel tüketim fiyatları el yakıyor,insanlar pazardan ve marketten kilo ile aldıklarını tane ile alıyorlar.
Patates-soğan ve meyve sebze fiyatları uçuşa geçti son 6 ayda tam 3’e katlandı.
Muktedire bu sözünü hatırlatıp daha ne sözler vermişti;verdikleri sözleri ipe boncuk dizer gibi sıralayalım,besleme basın bunu yazmayınca bizim gibi internette gazetecilik yapan demokrasi ve hukuk mücadelesi veren insanlara düşüyor.
Muktedir ne sözler vermiş şimdi ne diyor haydi başlayalım:
* İktidarının ilk yıllarında bir ülke de bir kişi özgür değilse o toplum özgür değil, diyordu..
Şimdi “bireyin özgürlüğü,azınlık haklarını yok saymak şöyle dursun, kendine muhalif olan toplumun her kesimini vatan hainliği ile suçluyor,halkın yüzde 48’nin oluşturan muhalefete illet ve zillet ittifakı olarak hakaret ediyor.”
*Türkiye’de artık üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü olacak diyordu..
Şimdi “Yargıyı iktidarına bağlı bir devlet kurumuna çevirdi, Ülkenin en üst mahkemesi olan Anayasa Mahkemesi (AYM)nin kararlarını tanımıyor, saygı da duymuyor, AYM’nin beğenmediği verdiği kararlarına yerel mahkeme direnmeliydi diye Can Dündar ve Mehmet Altan davalarında AYM’nin kararları hakkında konuşmaları ile yargıya talimat veriyor.Oturduğu kaçak Saray hakkında Yargı kararı var ‘kaçak yapı’ diye ama Muktedir Yargıya gücün yetiyorsa gel yık diye efeleniyor.”
*Devlet vatandaşın hizmetkarı olacak diyordu..
Şimdi “Biz bu devleti sokakta bulmadık demeye başladı.”
*Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM) nin kararları Türkiye’deki yasaların üstünde diyordu.
Şimdi “AİHM kararları bizi bağlamaz diyor.”
*Devlet vatandaşına format atamaz diyordu.
Şimdi “Bizim neslimizi bozdular,dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz deyip daha da ileri giderek;Dolmabahçe ofisimden bakıyorum Kadıköy vapurundan inen kadınların kıyafetinden rahatsızım;Alevilerin ibadet yerleri olan Cem evlerini yok sayarak caminin dışında başka bir ibadet yeri tanımayız diyerek Diyanet İşler Başkanlığına(DİB) açıklamalar yaptırdı.Şimdi de kalkmış Cem evlerine yasal statü vereceğiz demeye başladı.”
*AB’liğine üyelik bizim olmazsa olmazımız diyordu,AB’den müzakere tarihi alınmasını Ankara, Kızılay da otobüs üzerinde tur atarak kutluyordu..
Şimdi “AB’liği bizi bölmek istiyor, diyor.”
*Kürt sorunu benim de sorunum, ben bu sorunu çözmek için Baldıran zehiri içitim,büyük devlet sorunlarını çözen devlet,Kürt sorunun çözümüne karşı çıkanları kan emiciler, Nekrofiller diyerek suçluyor,onlar kardeş kanı üzerinden oy devşiriyorlar bizler analar ağlamasın diyoruz..Diyarbakır’da Nevroz bayramında bir milyon kalabalığın önünde TRT kanallarından canlı yayında, Abdullah Öcalan’ın Kürtçe ve Türkçe mektubunu okutuyor,Habur sınır kapısına PKK’lıların tutuklanmasını engellemek için çadır mahkemesi kuruyor,PKK’lıların tutuksuz yargılanmalarına karar verdiriyordu.
Şimdi “Kürt sorunu yok Kürt vatandaşlarımın sorunu var;meşru yollardan 6 milyon halkın oyunu almış meclisin üçüncü büyük partisi HDP’ye, terör örgütünün uzantısı diyor.”
* Bizim ölçümüz milli irade ve sandık diyordu..
Şimdi “Kürtlerin milli iradesi olan milletvekillerini ve belediye başkanlarını görevden alırken,Kürtlerin milli iradesi olmaz mesajını veriyor.”
*Meşhur üç “Y” diye sloganlaştırdığı Yoksulluk,Yasaklar ve Yolsuzlukla mücadele bizim temel görevimiz olacak;yolsuzlukları besleyen hortumları keseceğiz,yasakları yasak haline getireceğiz,yoksulluğu tarihe karıştıracağız,bizim dinimizde komşunuz aç iken siz tok yatamazsınız şiarı ile hareket edeceğiz,biz açlığını üç beş hurma ile geçiştiren Muhammed’in ümmetleriyiz diyordu.”
Şimdi “Muktedir iktidara geldiğinde toplumun yüzde biri Milli gelirin yüzde 36’nı alırken,aynı kesim milli gelirin şimdi yüzde 54’nü alıyor ;muktedirin kendisi dolar milyarderi olurken,kendi zenginini ve medyasını da yaratmış oldu.”
*Muktedir iktidara geldiğinde Türkiye dünyanın tarımda, kendi kendine yeten 7 ülkeden biri iken..
Şimdi “Türkiye dünyanın 135 ülkesinden tarım ürünleri ve canlı hayvan ithal eder oldu.”
*Muktedir daha altı ay önce 24 Haziran seçimlerinde meydanlarda bu kardeşinizi seçin dolarla,faizle ve pahalılıkla nasıl mücadele edilirmiş görün diyordu.
Şimdi “Fiyatlar tam üç katına çıktı etiketler el yakıyor,insanlar ülke tarihinin en pahalı meyvesini,sebzesini ve temel gıdalarının tüketir oldu.”
Sahi, “Muktedir niye sormuyor benim iktidarım da alım gücü düşen bana oy vermesin” diye?
Son sözümüz besleme medyaya bunları siz hatırlamıyor musunuz?
Yazarlar
-
Mustafa PAÇALEş Şara’dan yeni bir Esad çıkarmak mı? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENGüney Amerika’da büyüyen gölge 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin Sönmezİktidar politikası ters mi tepiyor, tersine mi işletiliyor? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRLaleli Çamaşırhanesi -3- Videoya çektiler: ‘Cırt’ sesi geldikçe bağırıyor! “Maşallah, Maşallah!..” 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan’ın ötesi… 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERHarakiri Bütçesi 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraKaçıncı CHP? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEABD, Suriye için neye karar verdi? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENKürt Sorunu 2.0’a Hazır mıyız? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞEntelektüel üretimin kaybı-Rejimin vesayeti-Siyasetin iflası 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRBu durumda AİHM yetkilileri de Trump’tan yardım istesin… 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidarın ağzındaki bakla!... 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİKandil’in polemikçisi şampanya sosyalistlerine karşı 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBüyük sorunları çözememe serisi bu kez bitecek mi? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÖcalan’ın mektubu üzerine bazı gözlemler 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZÖzel’in bütçe konuşmasında sürece dair mesajları 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAmerika çökmekte olan bir uygarlık mı? 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuCeylanpınar cinayeti… 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrta sınıf nereye gitti? 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANBahis oynayan bakan kim?.. CASUS KİM?.. 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolAK Partili bir okurla sohbet 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSeçime henüz vakit varken sandık hesabı 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENFeti Yıldız kime sesleniyor? 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciEn büyük tehlike NÜFUS yokluğu 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇHakim sınıfın iki zümresi 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAJohn Holloway ; Abdullah Öcalan’ın Kuramı Devrim İhtimali Fikrini Yeniden Düşünülür Hale Getiriyor! 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilTürkiye neden sanayileşemiyor: Sermayenin, güvenin ve kurumların zayıflığı öyküsü 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTElveda Lenin ve Düzce Belediyesi… 10.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSuriye bir kere daha çözümü bozabilir mi? 10.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasSokak çeteleri devlet kurumlarına karşı 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalHay'at Tahrir el-Şam'ın Evrimi ve Suriye'nin Geleceği 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
SİBEL HÜRTAŞCHP programı halka ne vadediyor? Nasıl bir parlamenter sistem? 9.12.2025 Tüm Yazıları

































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
1.12.2025
24.11.2025
17.11.2025
11.11.2025
10.11.2025
3.11.2025
27.10.2025
20.10.2025
13.10.2025
6.10.2025