Ergun BABAHAN

Bu politika Türkiye’yi ikiye değil, üçe böler!
11.08.2015
2743

 Türkiye, savaş ve barış cephesi olarak ikiye bölündü. Savaş isteyenlerin memleketi getirdiği nokta ortada. Silopi’den İstanbul’a yayılan geniş bir coğrafyada ölümlere uyanmak.

 Tezkeresini almış evine dönmeye hazırlanan asker, daha meslekte bir ayını doldurmamış polis memuru, köylerinde bombalanan siviller, bölgeden gelen işkence haberleri, adı konulmamış Olağanüstü Hal uygulamaları, bol bol göz yaşı.

Türkiye’nin yeni ayrıcalıklı sınıfı Siyasi İslamcıların, generallerin çocukları ölmüyor nasılsa… Ölenler Anadolu’nun gariban evlatları. Günde iki dolarla geçinmek zorunda kalan anne-babaların yavruları. Fakirin ölüsü, istatistiklerde bir rakam olmanın ötesine geçemiyor.

 Nasıl olsa, sultan üç çocuk istiyor. Ölenin yerine yenisini yaparsın. Senin evladın cehennem sıcağında toprağa düşerken onlarınki boş tahtalara ok atıp kahramanlık gösterisi yapıyor.

 ŞiDDET ARTIK SOKAĞINIZDA

 Düne kadar Adıyaman’da gençlerin IŞİD’e katılmasına göz yuman, yardım isteyen gözüyaşlı annelere “Eşinle oğlunun birlikte gitmesi iyi olmuş, birbirlerine yardım eder” diyenler bugün IŞİD’li bombacı alarmı veriyor.

 Ölümle iktidar olmak isteyenlerin istikameti bellidir: Türkiye’yi Suriyelileştirmek.

Hukukun susturulduğu, insan haklarının hiçe sayıldığı, Kürt sorununun çözüldüğünün ilan edildiği bir dönemde yarınlar için umutlu olmak mümkün değil maalesef.

Sultanbeyli’de patlayan bombalı araç, Amerikan Konsolosluğu’na yapılan saldırı artık hiçbir yerin güvenli olmayacağının ilk işaretleri. Şiddet Cizre’de, Silopi’de yaşanan uzak bir gerçeklik olmaktan çıkıyor, sokağınıza geliyor. Yarın nereyi vuracağı belli değil.

İnsanın kendisini yalnız, güvensiz hissetmesini sağlamayı amaçlayan terör eylemleri amacına ulaşıyor. Gencecik insanlar ölürken AKP cenahı bu kanı olası bir seçimde nasıl lehine çevireceğinin hesabını yapıyor.

 SİYASAL İSLAM VE DEMOKRASİ...

 “400’ü seve seve vermemenin” bedeli söz verdikleri gibi kaos, şehit cenazesi oluyor. Tek derdi İslam olanlar, memleketin evlatlarının gencecik yaşta ölmesinden üzüntü duymuyor.

 Şiddetin yükselmesinin tek nedenini açıkladılar: Başkan babalarının tahrik olması, HDP’nin yüzde 10 barajını aşması.

 50 seçim yapsanız, HDP yüzde 10’unun üzerinde olacak. Bu artık net. Ancak uyguladığınız siyaset, bir süre sonra HDP’ye oy veren kesimlerin kendilerini bu ülke insanı saymamalarına neden olacak.

 Hırsınız gözünüzü kör etmiş, ülkeyi bilerek isteyerek bölüyor, kanlı bir iç savaşın tohumlarını atıyorsunuz.

 Fikir babanız, “Kanlı mı olacak, kansız mı” diyordu, belli ki kansız gitme niyetiniz yok. Siyasi İslam ile demokrasinin bir arada olamayacağının canlı kanıtı oldunuz.

Aklınızda tutmanız gereken nokta şu: Bu saatte sonra bu ülke Türk-Kürt diye bölünmez sadece. Bölündü mü, laik-İslamcı diye de bölünür. Ülkeyi götürdüğünüz nokta açıkça bu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yazarlar