Ufuk COŞKUN
2013 baharında “no pasaran” kışkırtmalarıyla ortalığı yakıp yıkan bir avuç serseri adına kurulan bir platform, kendini halkın(!) sözcüsü yerine koyarak Başbakan Vekili Bülen Arınç’la görüşme talep etmiş ve hükümetten 3.Köprü, 3.Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi büyük projelerin durdurulmasını şart koşmuştu. Yere izmarit bile atmayan bir çevreci gelenekten gelen bu insanların o günlerdeki ağaç sevgisini bilmeyen yoktur! Erdoğan’ı devirmek için ne çok tahrikler yapıldı Gezi’de… ÖrneğinCan Dündar; “Ben böyle bir şey görmedim. Çocuklar var... Toma'nın önüne yatarım” türünden twetleriyle uluslararası camiaya mesaj üstüne mesaj gönderiyordu. Zalim sultana karşı cihada çağıran imamları bile vardı Gezi’nin! Bol küfürlü “Diktatör Tayyip!” sloganları, BCC ve CNN başta olmak üzere bir kısım dünya basınında Tayyip Erdoğan’ın diktatör olduğunun ve artık gitmesi gerektiğinin işlenmesi vs. Kısacası yazarların, sanatçıların, siyasetçilerin hükümeti devirme eylemine karıştığı bir operasyon vardı karşımızda. Tek şey istiyorlardı; Erdoğan gitsin Türkiye batsın!
Bülent Arınç o buhranlı günlerde; “Kimisi sanatçı, kimisi halktan, kimisi yazar, kimisi çizer bu insanların İstanbul'un yeşil alanının AVM'ye dönüşmesine karşı çıkmalarını takdirle karşılamak lazım. Halka bir özür borcumuz var iyi anlatamadık” diyordu… Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise; Bütün düşünceler okunmuştur, görülmüştür, not edilmiştir ve mesajlar da alınmıştır. Bütün vatandaşlarıma bu vesile ile sevgilerimi sunuyorum ha bu arada demokrasi de seçimden ibaret değildir” türünden ince mesajlar yayınlıyordu. 7 Şubat 2016 tarihinde “Türkiye’nin bir numaralı meselesi seviyesizliktir” diyen ileri derecede akil(!) yazarların ise o günlerde esamesi okunmuyordu. Bugün kalkmış seviyesizlikten bahsediyorlar! Bereket versin Kabataş üzerinden Gezi’yi sulandırma ve çarpıtma girişimleri de netice vermedi. Velhasıl bugün seviyesiz, troll dedikleri insanlar o gün Gezi’de Erdoğan’ın yanında olmasaydı,Kazlıçeşme milyonlarca insanın “Dik dur eğilme bu millet seninle!” sloganlarıyla inlemeseydi, Türkiye elimizden gitmişti… Neyse bugüne gelelim.
Gezi’de çapulcu zihniyetin durdurulsun dediği ve iptalini istediği Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi geçenlerde "Ya Allah, Bismillah" denilerek yerine yerleştirildi. Böylelikle '3. Köprü artık 2 beton kuleden ibaret' türünden sevinç çığlıkları atan ülke karşıtlarının hevesleri kursağında kaldı. Türkiye büyük projelerine hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın en geniş, en uzun, en yüksek kuleye sahip olan asma köprüsünü tüm engellemelere rağmen diktik. Türkiye elbette bir avuç çapulcuya pabuç bırakacak bir ülke değildir. Bakınız bu öyle bir zihniyet ki Erdoğan’ın İbrahim Çeçen’den işçilere işlerini teslim etmelerinin sonrasında 3'er bin lira ikramiye sözü almasını bile tahammül edemedi. Bu güzel haberi bile “sadaka ver bunlara” şeklinde çarpıtarak verdiler. Bilirsiniz sosyalist hükümetlerin tarihi işçi kıyımlarıyla doludur. İşçi düşmanı bir zihniyettir bu! İşçilerin sosyalizmden kurtulmak için elektrikli tellere takılıp can verdiklerini, tüneller kazdığını tarih şahit olmuştur. Merak edenler “İşçileri sömüren ideoloji: Vahşi Sosyalizm” başlıklı yazımı okuyabilir. Kısacası bu ülkede PKK/HDP’nin Kürtlere ilgisi neyse bağnaz sol sosyalist grupların işçilere bakışı da odur.
FETÖ gibi yapılarla Türkiye’nin 2001’de olduğu gibi bir gecede yüzde 5 binlere, 6 binlere varan faizlerle boğuşan, zayıf bir ülke olması istendi. Oysa Erdoğan, bu çökük ekonomiyi 230 milyar dolardan 822 milyar dolarlık bir ekonomiye yükselterek yani 3.5 kat büyüterek onların istediğini yapmadı. O yüzdendir ki Erdoğan’dan alamadıklarını bugün “başkalarından” almak istiyorlar. Bakınız son 13 yılda Diyarbakır’a sadece eğitim alanında yapılan yatırım 810,6 Milyon TL. Diyarbakır’a toplamda 19 Milyar TL yatırım yapıldı. PKK’nın ise sadece Cizre’de 3 ayda yol açtığı zarar 4 Milyarı buldu! Toplamda yol açtığı zarar ise 15 Milyar! Birkaç yıl evvel sadece turizm alanında 8 ilde toplamda %84'lük artışların gözlemlendiği, halkın ekonomik durumun giderek düzelmeye başladığı bir zamanda PKK, Kürt illerini harabeye döndürdü. Okulları, köprüleri, yolları camileri talan etti. Özyönetim saçmalığı yüzünden hendeklerden zulüm fışkırdı. FETÖ-PKK ittifakı bölgede huzur bırakmadı.
2016 yılında dağda, eli tetikte, dünyadan kopuk bu nüfuzlu kesim kendilerine bağlı, bağımlı, itaatkâr, kontrol edilebilir bir Kürt halkını ancak özyönetim dayatmalarıyla/zulmüyle yönetebiliriz diye düşündü. Ama olmadı. Kürtler, savaşmak için tek geçerli neden söyleyemeyen bu bozuk insanların niyetini bizzat yaşayarak ve ne yazık ki bedel ödeyerek anladılar. O yüzdendir ki bugüne kadar yapılan 140 çağrıyı karşılıksızbıraktılar. Son umut olarak Cuma namazını bile kullanmak istediler lakin Kürt halkı cami yakan, peygamberimize hakaret eden, Kudüs’ü bile Müslümanlara layık görmeyen bu rezil siyasetçileri oradan da eli boş gönderdi. FETÖ, PKK, sol sosyalist kesimlerin tüm maskeleri düştü. Emin olun yakında içeriden gelen bu uzlaşmacı, koalisyoncu ama her halükarda Erdoğan karşıtı kesimin de maskesi düşecek.
@sivildemokrat
Yazarlar
-
Yıldıray OĞURHavf ve reca arasında yeni bir yıla... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEBölücüler ve Ülkücüler 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİVicdansız senenin kelimesi dijital vicdanmış 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciOkudukça yoksullaşan bir ülkeyiz 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolKara bir yıl 2025 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKErken Cumhuriyet dönemi eleştirileri: Revizyonizm mi, Türk usülü “woke” mu? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünGemini’ye göre 2026’da Türkiye… 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ocaktan2026’da deliler çağına karşı bir umut ışığı yanar mı? 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA2026’ya Girerken; Barış, Demokratik Toplum ve Enternasyonal Özgürlük Yürüyüşü... 31.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU2026: Beklentiler, beklentiler… 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
KEMAL GÖKTAŞBarış Akademisyenleri'nin göreve iadesine istinaf engeli: Daire, Danıştay kararına direndi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÇözüm için mücadele demokrasi için mücadeledir 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZTürkiye’ye özgü sürecin muhasebesi 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNAfrika Boynuzu’ndaki oyun: İsrail kime şah çekti? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENNasıl anılmak isterdiniz? 30.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidar medyası infilak etti 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçLeyla Zana ve Gözde Şeker ne yaptı? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRUyuşturucu dosyasındaki sürpriz isim! "Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile…" 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRTürkiye'de davaların portresine kısa bir bakış: Hâlâ en güçlü ortak talep neden adalet? 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTBir fotoğraf karesinden çok daha ötesi... 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞYENİ YILDA DA KURU EKMEK BİZİ BEKLİYOR… 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇER23 yılın en kötüsü 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞUlus devlet, milli egemenlik, çevre, insan hakları, uyuşturucu ve Venezuela 29.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdulmenaf KIRAN11. YARGI PAKETİ, YENİ ADALETSİZLİK VE EŞİTSİZLİKLER YARATTI 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Kemal CAN2025 giderken 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALRTÜK ve basın özgürlüğüne geçit yok… 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENRaporların Gösterdiği 28.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet İlhanKararsızlığın Erdemi: Kesinliğin Gölgesinde Düşünmek 27.12.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraYılın Kelimesi 27.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUÜlke siyasetin neresinde, hangi evresinde? 27.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANLeyla Zana vakası bir gösterge. Ama neyin? 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTAN100 Bin Dolar Kazanan “Yeni Yoksul” Mu? 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuSuriye, güvenlik ve 15 milyon bağımlı… 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nuray MERTİslamcılık Öldü mü? 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalSovyetler ve Bookchin 26.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa Karaalioğlu‘Entegre strateji’ varsa, niye tek yönünü görüyoruz? 25.12.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilGüvenlikten kimliğe, inkârdan yurttaşlığa 24.12.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanKomisyonda uzlaşma çıkmazsa süreç yine de ilerler mi? 24.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİSekülerleşme sorunu veya Müslümanlar nasıl modernleşecek? 23.12.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGEYüzdük yüzdük 22.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayPax Americana sonrası Almanya: Yeşil dönüşümden askeri Keynesçiliğe 21.12.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarThank you Ahmed 19.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasAK Parti hariç herkes CHP 19.12.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNKüfürbazlar ve ötesi 19.12.2025 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselPara politikasında sınav zamanı 18.12.2025 Tüm Yazıları
-
Abdurrahman DilipakNüfusumuz dibe vururken! 18.12.2025 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKEN"O Yıl", hangi yıl? 15.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENGüney Amerika’da büyüyen gölge 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞEntelektüel üretimin kaybı-Rejimin vesayeti-Siyasetin iflası 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRBu durumda AİHM yetkilileri de Trump’tan yardım istesin… 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin Sönmezİktidar politikası ters mi tepiyor, tersine mi işletiliyor? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANBahis oynayan bakan kim?.. CASUS KİM?.. 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrta sınıf nereye gitti? 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇHakim sınıfın iki zümresi 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Selva DemiralpHissedilemeyen büyümenin anatomisi 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
SİBEL HÜRTAŞCHP programı halka ne vadediyor? Nasıl bir parlamenter sistem? 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKİmralı için CHP’yi sıkıştırmaya gerek var mı? 5.12.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRPOLEMİK SENDROMDA 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYTürkiye İçin Irak Peşmergeleri Sorun Olmuyor da Rojava neden Sorun! 4.12.2025 Tüm Yazıları
-
Galip DALAYOrta Doğu, Trump Amerika’sına Uyum Sağlıyor 3.12.2025 Tüm Yazıları
-
Sezin ÖNEYŞu meşhur “İznik Konsili” 1.12.2025 Tüm Yazıları






























































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
28.06.2019
19.06.2019
14.05.2019
2.05.2019
8.02.2019
22.03.2019
7.02.2019
25.02.2019
21.02.2019
18.02.2019