Roni MARGULIES
Gezi olaylarının neden patlak verdiğini uzun boylu düşünmeye gerek kalmadığı için çok mutluyum.
Durup dururken kafa patlatmak, sosyolojik, siyasî, ekonomik analizler filan yapmak gerekecekti. Gerekmiyor.
Olayların nedenlerini, arka planını, ön planını, kimler tarafından nasıl ince ince planlanıp gerçekleştirildiğini gazete ve televizyonlardan kolayca ve hemencecik öğrendim. Düşünmeme gerek kalmadı, mutlu oldum.
Bir de, olayların Türkiye'nin herhangi bir iç sorunundan kaynaklanmadığını öğrenmek çok mutlu etti beni. Meseleyi kendi başıma çözmeye çalışsam, memleketimizin demokrasi, polis şiddeti, ceberrut devlet, otoriter hükümet gibi bazı ufak tefek sorunları olduğu sonucuna varabilirdim belki de. Allah'tan sıkı bir medya izleyicisi olduğum için bu vahim hataya düşmedim.
Rahatladım. Dört ölü, binlerce yaralı, yüzlerce gözaltı ve tutuklamaya yol açan olayların bizimle bir alakası yokmuş. Bizden kaynaklanmıyormuş.
Kimlerden kaynaklandığına Akit gazetesinde Mehmet Öztürk'ün "İşte o ajanlar" manşetli baş sayfa haberi önemli ölçüde ışık tuttu. Okurken gözlerim kamaştı.
Buyurun, siz de okuyun: "Taksim ve civarındaki provokatif eylemlerde rol alarak, polise yapılan saldırıların içerisinde bulunan ajanlar, Akit'in objektiflerine yakalandı. Afrika kökenli, İsviçreli, Hollandalı, Alman birçok Batılı ajan..."
Haberin doğru olduğu belli, çünkü ajanlar Akit'in objektiflerine yakalanmış. Ve objektifleri görünce hepsi kaçmaya çalışmış!
"Afrika kökenli şahıs, muhabirimizin kendisini görüntülediğini anlayınca panikledi. Muhabirimize tepki gösteren şahıs, alandan kaçtı."
"İsviçreli ajanlar provokatörlere destek vermek için alanlara çıktı. Taksim Meydanı'nda dolaşan grup, muhabirimizin kendilerini görüntülemesinin ardından ortadan kayboldu."
"Hollandalı bir şahıs kendisini gazeteci (!) olarak tanıtarak çalışma yapıyor. Boynuna taktığı ve neyin kartı olduğu gizlediği için anlaşılamayan şahıs Taksim'de dolaşıyor, kamera ve fotoğraf çekimleri yapıyor. Gazeteci görünümlü şahıs özellikle provakatörlerle görüşüyor. Yine bu şahıs da muhabirimiz tarafından görüntülenmesinin ardından panikleyerek yaka kartını boynundan çıkartıp gizledi! Hollandalı ajan, gece farklı gündüz farklı çalışmalar içinde görülüyor."
Akit gazetesini güvenilir bulmayanlar olabilir. Ya Yeni Şafak'a ne diyeceksiniz? Olaylardaki habis yabancı parmağını o da haber yapmış. Üstelik haberin kaynağı MİT Kontrespiyonaj Dairesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi son derece güvenilir üç devlet kurumu. Bunlara da inanmayacak değiliz ya!
Habere göre, "Gezi olaylarını alevlendiren Twitter'daki mesaj trafiğinin merkezinde dört ismin yer aldığı tespit edildi. 31 Mayıs ve 1 Haziran'da tam 15 milyon mesajı tetikleyen bu kullanıcıların Tunus, Libya, Mısır, Yemen ve Bahreyn'deki gösterilerde de aktif olarak yer aldıkları öğrenildi.
Tespit edilen isimler ve sosyal medya çalışmaları rapor olarak Başbakan Erdoğan'a verildi. Rapor, 'Taksim Gezi Olayları' başlığını taşıyor. Mercek altına alınan dört isimden biri yabancı uyruklu."
Medyanın tümüne kuşkuyla yaklaşanlarınız olduğunu da tahmin edebiliyorum.
Peki, buyurun o zaman, bakın Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ne demiş:"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin, Irak ve Suriye meselesine ilişkin asil duruşu ve tutumunun bedelini ödetmek için Türkiye'ye karşı onaylanan bir komplo var. Türk insanı bunun üzerinde çok dikkatli olmalıdır. Çünkü Gezi Parkı'ndaki eylemlerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan değil, Türkiye hedef alınmıştır."
Haşimi'nin kendisi de yabancı olduğuna göre, bütün meselenin bir "yabancı komplosu" olduğunu bizden daha iyi biliyordur. Koskoca Cumhurbaşkanı Yardımcısı saçmalayacak değil ya!
Gezi'ye gittiğimde çevremdeki insanların (Afrika kökenli olanlar hariç) Türkçe konuştuğunu kendi kulaklarımla duyduğum için, yabancıların sorumluluğunu önceleri kavrayamamıştım. Bu sorunumu da Akdeniz Olimpiyat Oyunları'nın açılış merasiminde Türk bayrağını taşıyan güreşçi Rıza Kayaalp çözdü. Eksik olmasın.
Şöyle dedi Kayaalp: "Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcuları. Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş. 'Taksim'i işgal ettik, Türkiye'ye rahatça hakaret edebiliyoruz' diye. Sizin yaptığınız eylemi s.... Vatan hainleri."
Demek ki, Gezi'de Türkçe konuşanlar Ermeni'ymiş. Yani yerli yabancılar. Nasıl rahatladım, anlatamam.
Şu "yabancılar" sorununu bir çözsek, kendi aramızda kardeş kardeş, huzurlu huzurlu yaşayıp gideceğiz.
http://marksist.org/yazarlar/roni-margulies/11990-iste-o-ajanlar
Yazarlar
-
Mensur AkgünNihayet önemli biri ‘Kral Çıplak’ dedi… 25.01.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanTürkiye’yi savcılar ve yargıçlar mı yönetiyor? Benim kimi seçeceğime mahkeme mi karar verecek? 25.01.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAlla curda başladı alla turca bitecek 25.01.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUDünyamızın nereye gittiğini merak edenlere… 25.01.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞUR“Abdi, Savunma Bakan yardımcılığı için isim verdi. ‘Terörsüz Türkiye’ ismi dahil güncellenebilir” 25.01.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUTürkiye’de değişim meselesi 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANKürtlerin elinde kalan “kağıt bir kepçe" mi? 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKSahadaki “kazanımların” ötesini görebilmek 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYASessizlik Tarafsızlık Değil, Suç Ortaklığıdır; Rojava Savunulmalıdır.. 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİCHP ile AK Parti’nin kültür barışı 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARNedir bu Birleşik Arap Emirlikleri? 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasDar kimlikler, geniş kimlikler, daha geniş kimlikler 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa Karaalioğlu“Erken” seçime kadar geçecek değerli zamanlar 24.01.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRROJAVA'YA SALDIRIYA HAYIR! 23.01.2026 Tüm Yazıları
-
Figen Çalıkuşu“10 bin liraya bir adam”… 23.01.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENAğlamaya hakkı olmayanlar 23.01.2026 Tüm Yazıları
-
Baskın ORANSuriye olayı ve Türkiye’deki “Süreç” 23.01.2026 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYargının röntgeni 23.01.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞBarbar medenileşmenin sonu 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYOrtadoğu'da Emperyalist Yeni Oyunlar Yeni Tehklikeler! 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraŞükür 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
Selva DemiralpToplumsal kutuplaşma artarken enflasyondaki düşüş yavaşlıyor 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciEskiden bir aile 337 liraya doyuyordu 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLU“Anayasal vatandaşlık” mı dediniz? 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
Seyfettin GürselÜcretli çalışan sayısında aykırı gelişmeler; sanayide gerileme devam ediyor 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
DOĞAN ÖZGÜDENTam 80 yıl sonra aynı komplo, aynı ihanet! 22.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezÖnümüzdeki Küresel Riskler 21.01.2026 Tüm Yazıları
-
Melih ALTINOKBarzaniler Suriye’de PKK’yı niçin gazlıyor? 21.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİBeleş hamaset, boş balon 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİstanbul çok kötü yönetiliyor! 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNHızlı çöküşün anatomisi 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Taner AKÇAMHrant 19 yıldır bizimle bir başka yaşıyor 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZSuriye’de yeni dönem arayışı: Çatışmadan entegrasyona geçilebilecek mi? 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTSıfır tüketim, 402 lira fatura… 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENSuriye’de İstikrar da “Süreç” de Tehlikeli Sularda 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENDavos 2026: Küresel belirsizlikler eşliğinde ‘diyalog ruhu’ 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Kemal CANSuriye’de olanın adını koymak 20.01.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYılın kelimelerine siyaseten bakmak: “Parasosyal” ve “Rage Bait” neden ayrımı keskinleştiriyor, araş 19.01.2026 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞRastgele büyüme 19.01.2026 Tüm Yazıları








































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
22.03.2023
13.03.2023
27.02.2023
20.02.2023
13.02.2023
6.02.2023
29.01.2023
21.01.2023
15.01.2023
15.01.2023