Akif BEKİ
Merdan Yanardağ, Sultan Abdülhamid’i despotlukla, zalimlikle suçladığı için Tele1’e ceza kesilmiş.
Milli şairimiz Mehmet Akif’in Safahat’ında neler var neler. ‘İstibdad’ ve ‘Asım’ şiirlerinde, sultana demediğini bırakmıyor. Merhum Akif’in elden düşürülmeyen kitabı da toplatılacak mı?
‘İstibdat/baskı rejimi kurdu’ diye Abdülhamid’e muhalefet etmemiş kaç aydın gösterilebilir ki o dönemden, bugün el üstünde tutuluyor olmasın!
Katılmaz, eleştirirsiniz. Ama RTÜK’ü ne ilgilendirir?
Tele1’e diğer ceza, ilahiyatçı Cemil Kılıç’ın sözlerinden. Diyanet’i eleştirenlerin Müslümanlığının neden sorgulanamayacağını anlatmaya çalışmış.
Ama “Cumhurbaşkanı ve Diyanet için İslam dışı denmesi nasıl kabul edilemezse” demek istediği cümleler, onlara İslam dışı demiş gibi gösterilmiş.
Yanlış anlaşılması onları suç mu yapar? RTÜK tarihinde ilk kez ulusal bir ekranın karartılacak olmasını haklı kılar mı?
5 günlük bir karartma da Halk TV’ye verilmiş. Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi’nde, Hüsnü Mahalli’nin sözleri sebebiyle. Hükümeti, Mısır ve Sudan’ı karıştırmakla suçlamış.
Devleti zan altında bırakmaktan karartmaya müstahak görmüşler.
Bu kanallar, aynı maddeden bir daha ceza alırsa ekranları tümden kapatılacak, lisansları iptal edilecek.
Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyayı kaldırmaya dair sözlerinin çarpıtıldığını söylemişti. Vesayet düzeni ve yasaklarıyla asıl mücadeleyi veren bir lidere nasıl yakıştırırsınız diye...
Cumhurbaşkanı’nın o mücadeledeki şiarı şuydu: “Fikrine güvenen fikir hürriyetinden, inancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz.”
Ayrıca, sorgulanamayan, eleştirilemeyen devlet anlayışını da kendilerinin değiştirdiğini her vesileyle hatırlatıyor.
AK Parti’nin övündüğü sloganlarından biri de ‘önce insan’dı. Devleti bireylerden korumayı değil, bireylerin hak ve özgürlüklerini devlete karşı korumayı esas almaktı.
Cezalardaki orantısızlıkla örtüşüyor mu peki?
Üç beş ahlaksız küfürbaza kızıp sosyal medyayı boykot ve yasaklama tartışması açmak, aşırı tepki değil mi? Papaza kızıp oruç bozmaktan farkı ne?
Cumhurbaşkanı, ailesine yaşatılan sosyal medya terörünün başkalarına yaşatılmaması için önlem almaktan söz etti.
O terörü yaşamayan, küfür ve hakaret saldırılarından payını almayan var mı ki?
Yapılacak şey, mevcut kanunları adil ve eşit biçimde işletmek. Ayrımcılık ve nefret söylemi dahil, siber suçları kimsenin yanına bırakmamak. Ama mağduruna, failine bakmadan.
Trump, takıştığı sosyal medyayı hizaya sokmak için ferman çıkardı. Platformları, kullanıcılarının paylaşımlarına karışırlarsa sansürcülükten, karışmazlarsa paylaşımların içeriğinden sorumlu tutuyor.
Kendi aleyhine paylaşımlarda ilişmezlerse, lehine olanlardaysa ilişirlerse suç yani. Bu kafa mı özgürlük klavuzumuz olacak?
İktidar kontrolündeki medya kartelinin dışında ne kaldı? Şunun şurasında bir iki kanalla kartelden sürülenlerin boy gösterdiği sosyal medya.
Ateş olsalar cirimleri kadar yer yakarlar, bırak konuşsunlar denmiyor. İlla sesleri boğulacak, susturulacaklar.
Kamuoyunu etkileme güçlerinden o kadar çekiniliyorsa milyar dolarlarla kurulan medya karteli neye yaradı?
Alternatif mecralarda bile muhalefete hayat hakkı tanınmıyor izlenimi vermeye değer mi hem!
Haklıysanız, insaflı ve kendinizden emin olursunuz. Bu telaş hayra alamet değil.
Almanya’ya aba altından sopa gibi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’yla Turizm Bakanı Ersoy dün Almanya’daydı. Türkiye’ye turist göndermeye ikna için...
Tesadüfe bakın ki bir gün önce de Rekabet Kurumu, Alman otomotiv devlerine soruşturma açtı.
Doğru mesaj mı?
Zaten, sınırlarına taşıdığımız mülteci tehdidinin acısını çıkarıyorlar. Uğraştırarak, dil döktürerek ders verecekler güya.
Bu çile, sopa gösterme merakından gelmedi mi başımıza?
Çivi çiviyi söker diye, şimdi aynı yöntemde diretmenin düzeltmeye yardımı dokunur mu? Emin miyiz?
Dışişleri, koronayla mücadelede bizden geri ülkelere bile kapıları açarken bize seyahat yasağını kaldırmayan AB’ye çıkışmıştı. Haklıydı da.
Sakıncalı grupta tutulmamız, sağlık gerekçeleriyle açıklanamazdı.
Siyasi garezden kaynaklanıyorsa üstesinden böyle mi gelinecek? Yoksa Çavuşoğlu’nun Berlin’de dediği gibi diyalogla, kendimizi doğru anlatarak mı çözülecek?
Yazarlar
-
Yıldıray OĞURSessizlik neden en büyük tehdittir? 25.06.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciHer şey yolunda ise bu fahiş faiz nedir? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSaldırılarla İran’a ‘‘Ölümlerden ölüm beğen’’ denildi 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanFatih Altaylı’yı hapse atacağız diye hukuku dibine kadar zorladılar 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEDış Cephe ateş altında iken İç Cephe ne durumda? 24.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYA"Masada Milyonlar Var;"Barış, Özgürlük ve Demokratik Toplum İçin Örgütlenmeliyiz 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞDoğru, ülke güvenliği demokrasisiz de sağlanabilir fakat bunu durmaksızın tekrarlamakta bir sorun va 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan AKTAŞTahran bir kez daha bombalanırken 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluYeryüzü artık bir Vahşi Batı… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇSavaşın meşruiyeti ve ahlaki üstünlük meselesi 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRİDAMCI İRAN, SOYKIRIMCI İSRAİL DEVLETİ Mİ? 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞUCUBE SİSTEM CEHENNEMİ… 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Fehim TAŞTEKİNİran'ın zor seçimi: Topyekûn savaş ya da taksitle ölüm 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanWashington’un İran takıntısının şifreleri 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Y. YılmazFıkra gibi ülke ama gel de gül! 23.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYRusya, Suriye’den sonra İran’ı da kaybedebilir 22.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUKürt meselesinde CHP’nin yakın dönem öyküsü 21.06.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuÖcalan İsrail için ne dedi? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERZeytin ağaçları ve şirketokrasi 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Neo-Mussoli’nin “Havuz Medyası” 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunDevlet “devletimiz” olur mu? 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTürkiye için bir fırsat: CHP’de yeni kuşak siyaseti 20.06.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUYeni milliyetçilik ve Öcalan 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİBahçeli'ye muhalefet ikna oldu da ortağı olmadı mı? 19.06.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünOyun içinde oyun… 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçaySıcak yaz 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRNihai hedef Türkiye mi? 18.06.2025 Tüm Yazıları
-
Cansu ÇamlıbelCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: CHP anayasa değişikliği masasına oturmayacak, öyle bir komisy 18.06.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
5.06.2025
10.05.2025
8.05.2025
1.05.2025
30.04.2025
25.04.2025
22.04.2025
8.04.2025
3.04.2025
28.03.2025