Mahmut ÖVÜR
AK Parti'den sonra CHP ve İP de seçim bildirgesini açıkladı. Her iki partinin de projeleri ve popülist vaatlerini beğenen veya beğenmeyen olabilir. Ama şu vahim gerçek bir kez daha dikkat çekti.
Daha önce de yazdım; CHP ve İP'in gündeminde FETÖ'ye karşı mücadele diye bir perspektif yok. Ne 15 Temmuz hatırlanmış ne de FETÖ'nun hâlâ ülke için bir tehlike olduğu. Böyle bir örgüt onların lügatinde yok. Onlar daha çok "mağduriyetler" üzerinde duruyor.
Peki, FETÖ hâlâ bir tehlike değil mi? Doğrusu ortada bir gariplik var. Ya bu partiler Türkiye'nin nasıl bir tehlike atlattığının farkında değiller ya da FETÖ onları hipnotize etmiş ki görmüyorlar.
Görmüyorlar çünkü FETÖ şu sıralarda o partileri de kapsama alanına alan yeni bir stratejiyle kirli bir operasyon yürütüyor. Adı "renklendirme"... Bir süre önce "FETÖ'nün gizli arşivi ve seçim" başlıkla yazımda FETÖ'nün önemli isimlerinden "Garson" kod adlı bir itirafçıdan söz etmiştim. Onun üzerinden çıkan ve zor çözülen bellekte inanılmaz bilgiler vardı.
Bilgileri okudukça insan dehşete düşüyor. Küresel bir istihbarat örgütüyle karşı karşıyayız. 15 Temmuz darbesine, binlercesinin tutuklanmasına, mali kaynaklarının kesilmesine rağmen bu kirli yapı, hâlâ devleti çökertmek için çalışıyor.
Yeni stratejileri de, "renklendirme" ile partilerden devlet kurumlarına, tarikat ve cemaatlerden sivil toplum örgütlerine sızmak. Bellekteki kayıtlarda bizzat emirleri "HE" yani "Hoca Efendi"nin kısaltmasıyla FETÖ elebaşı Gülen veriyor. "Renklendirme"nin sırrı ise şu kısa talimatta saklı: "Belli bir temkinle araştırınca bulamayacakları insanları oralara yerleştirmek lazım."
Yani "renklendirme" şöyle bir şey: FETÖ'cülerin kılık değiştirerek siyasi partilere, tarikatlara, Alevilerin arasına, medyaya ve tekrardan devlet kurumlarına "sızma" çabası.
FETÖ elebaşına "Bu nasıl yapılmalı?" diye sorulduğunda şu cevabı veriyor: "Zimamı (yuları) başkasına kaptırmayacak sizin tezgâhınızdan geçen inhiraf etmeyecek (sapmayacak) ve güven duyacaklar varsa olur. Kamuflaj için genel durumu bir daha gözden geçirmek lazım. Dişimizi sıkıp ne yapıp yapıp potansiyeli artırmak gerekir. Bire bir üzerinden renklenme olmalı. Stratejimizin bilinmemesi lazım. Bilinirse kendimizi ele vermiş oluruz. Yukarının gözüne girecek arkadaşlar olmalı. Renklendirmeyi 3-5 tane de onlardan alarak sulandıralım. İhanet etmeyecek o hava içinde eriyecek insanlar alınabilir."
Bu talimatların tarihi de çok eski değil, 2016 ve 2017'nin ilk ayları... Hedefler arasında İmam Hatip Okulları da var: "Adamlar İHL'lere önem veriyorlar. Belirli bir girdi yapılabilir mi? O fırsatı onlara vermemek lazım. O yüzden önünü şimdiden almak lazım."
Tabii tarikat ve cemaatler de unutulmuş değil. Nakşi, Kadiri, Halveti tarikatları, Nur, Erenköy, Menzil, Çarşamba ve İslamoğlu cemaatleri sayıldıktan sonra şu not düşülüyor: "Belli bir temkinle araştırınca bulamayacakları insanları oralara yerleştirmek lazım. İnanan insanlar arasındaki vahdeti ruhiyenin temini adına bunun mutlaka yapılması lazım."
Siyasi partilere gelince. Burada tıpkı 7 Haziran öncesi gibi ağırlık seçimlerde oyların AK Parti karşıtı partilere yönlendirilmesi üzerinde duruluyor. Partilere sızdırılan "renklenmiş"FETÖ'cülerin en önemli görevi ise o parti kadrolarını daha agresif hale getirmek. Satır aralarında CHP'severlik, bazı gazete, tv ve yazarlara destek de ihmal edilmiyor.
Yazarlar
-
Mümtazer TÜRKÖNEÖzgür Özel’in özgül ağırlığı 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUİslam Dünyası’nın kayıp yılları… 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Abdurrahman DilipakPartiler ve toplum nereye gidiyor? 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇİltica ve mülteciler 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKBatı, Türkiye, ulus-devlet: Vazgeçmenin fırsatları ve riskleri 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu Ergilİyi yönetim üzerine düşünceler 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarVatandaşlık tanımı değişmeli mi? 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANErdoğan’ın korktuğu başına geldi 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUMuhalefet barış sürecinde yer alacak mı? 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanKendi halkına cihad ilan etmiş bir Diyanet İşleri Başkanı 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURNetanyahu’nun üstadının yolu İstanbul’a nasıl düşmüştü? 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasCHP artık iktidar alternatifi mi 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluGazze’nin tarihe düştüğü kayıt, dünyaya verdiği ders 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRKomisyon hayırlara vesile olsun inşallah… 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERSüreç ya da Çözüm Komisyonu 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞ“Terörsüz Türkiye (!!!)” Komisyonu aritmetiği ve CHP 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYeni çözüm süreci 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezKuznets Eğrisi Hipotezi ve Türkiye 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Türkiye’yi Sarsan Bir Yıl… 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERPatrona hediye gibi kanun, işçiye erteleme 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRHer yangın yeni ihale demek... Beslenme sırası felaket tüccarlarında: Tomruğa hücum! 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYAzerbaycan ile Rusya arasında savaş çıkar mı? 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKEzberler bozulurken mağduriyetler de son bulmalı 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunSuyun akışı ya da meramı barış olmak 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer Tahincioğluİnsanlığa karşı suç için “Hitler” kriteri: Bombayla öldürülen, yaralanan insanlar “mağdur” sayılmadı 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuKomisyon ve SDG… 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGECibuti Başkonsolosu 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçCan Atalay 'komisyon' üyesi olabilir mi? 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİHıristiyanlıktaki “kurtuluş” fikrinin İslamda yeri olabilir mi? 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞZora girmiş bir anlatı: “ABD emperyalizminin değişmez stratejik hedefi bağımsız Kürt devleti” 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUN“Siz de Çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?” 29.07.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUKomisyon oturumları canlı yayınlansın 29.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİOrmanlarımızı kim mi yakıyor? 29.07.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
6.08.2020
28.05.2019
6.05.2019
3.05.2019
2.05.2019
28.04.2019
21.04.2019
19.04.2019
18.04.2019
13.04.2019