Akif BEKİ
"BBC Paşinyan’ı yine dünyaya rezil etti, şaşkına çevirdi, Paşinyan cevap veremedi, Paşinyan’a soğuk duş” tezahüratlarını duyuyorsunuzdur.
“Dış güç” hezeyanları pazarlayan medyadan yükseliyor hem de.
Daha da eksantriği, haklı olmaları.
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ikidir BBC’de fena tersleniyor. Dağlık Karabağ’da işgalci ve haksız taraf olduğu yüzüne vuruluyor.
Paşinyan, gazetecilikten gelme bir siyasetçi. Ama BBC sunucuları, sadece dindaş dayanışması esirgemiyor ondan. Meslektaş torpili de geçmiyorlar. Ne zaman Türkiye’yi saldırgan göstermeye, Azerbaycan’ı suçlamaya kalksa lafı ağzına tıkıp kötü bozuyorlar.
Demek ki “Türkiye’yi işgal planları”nı parçalayıp çöpe attı Hans’la George. Petrol, doğalgaz zengini Azerbaycan topraklarında da gözleri yokmuş meğer.
“Londra merkezli finans çetesi liramıza saldırı” da başlatmayacaktır bu durumda.
Ekonomimizi çökertmek, bayrağımızı indirmek, ezanlarımızı susturmak gibi projelerden vazgeçtikleri sonucunu da çıkarabiliriz sanırım.
“Faiz lobisinin, bu son baharda ekonomimize yeni bir operasyon hazırladığı” tespit edilmişti. Ağustos ayındaydı. Haliyle o atak da iptal edilmiş olmalı. Senaryoda görev alan piyasa ajanı tetikçiler, çoktan merkeze geri çağrılmışlardır.
Bu saatten sonra, kutsal din savaşında Haçlıların bize karşı birleştiğinden de söz edemeyiz herhalde.
Güçlenmemizi istemeyen yedi düvel bir olup bize diz çöktürme derdindeydi. Ama başaramayacaklardı. Belki onlar da anladı artık.
Birbirlerini kollamıyorlar bile, baksanıza! Azerbaycan iman gücüyle vuruyor; Haçlı medyası seyretmekle kalmıyor, ‘bizdendir’ demeden, gözünün yaşına bakmadan Paşinyan’ın ağzına bir şamar da onlar atıyor.
BBC dahi Ermenistan’a karşı Azerbaycan’ı savunuyor.
İlkinde de yerli ve milli medyamız zevkten dört köşe olmuştu. “Kimi sevindiriyoruz, kime koz veriyoruz, kimin ağzıyla konuşuyor da biz böyle kimlerle kol kola giriyor, amaç birliği yapıyoruz” diye irkilip kendine gelmedi BBC, bir daha yaptı.
Hazır Kraliçe’nin adamları taraf değiştirmiş bizi tutarken yerli ve millici medyamız da neden paralel evrenden gerçekler dünyasına dönmesin!
“Dış güç” paranoyaları kaşımayı, ‘öcü geliyor’ korkusu salmayı, hayali düşman üzerine sefer düzenlemeyi, küffar tepelemeyi bırakmanın zamanı gelmedi mi?
Çuvaldızı Macron’a iğneyi kendimize
Kanunla “Aydınlanmış bir İslam” düzenlemek Macron’un haddi değil, halt etmiş elbette. Fakat bunu neden “Ayrılıkçı İslamcılıkla Mücadele” tasarısı olarak sunuyor? Bir de o tarafı var.
Yaklaşımı, Fransız toplumunda entegrasyona değil ayrılıkçılığa yarar, amacın tersine hizmet eder. İslamofobiyi, Müslüman düşmanlığını kışkırtacağı eleştirileri de haklı.
Fakat Fransa’da hayat kurup ‘Batı ve Hristiyan düşmanlığı’ yapmak da ayrılıkçılığı, İslam düşmanlığını kışkırtmaz mı?
Vatandaşlığını aldığı ülkeye, içinde yaşadığı topluma ‘din düşmanı, tepelenecek küffar’ gözüyle bakmak da sorunlu değil mi?
İktidar, bir zamanlar dünyada ‘Medeniyetler İttifakı’nın bayraktarlığını üstleniyordu. Şimdi içte ve dışta “Küfür tek millettir, hepsi Haçlı artığı” şuuru telkin ediyor.
“Haçlı artığı” gibi, dini kullanan popülist siyasi söylemler, Batı toplumlarında İslam korkusu ve karşı nefret söylemini körüklemez mi?
Taşgetiren, “Kendimize de bakalım” diyor. Buradan başlayabiliriz.
Yazarlar
-
İbrahim Kahveciİşsizlik Vergisi… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORU‘Terörsüz Türkiye süreci’ ile 15 Temmuz’u birlikte anma… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİREN“Kutup başı” 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYBırakın ömür boyu otursunlar o koltuklarda 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluCoğrafyanın kader olmadığı ülke... 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer TahincioğluAKP’nin AB planı: Çözüm süreci, sermaye akışı için nasıl kullanılacak? 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Hasan Bülent KAHRAMANTaşıyıcı koalisyonlar ve ormanın içindeki CHP 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRSÜRECE DOĞRU TUTUM 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Öcalan’ın Önerisi… 17.07.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURKendini gerçekleştirebilecek kehanet: DEM-Cumhur İttifakı 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol15 Temmuz ve OHAL 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNETürkler, Kürtler şimdi de Araplar ve sonra yeryüzünün bütün halkları 16.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYATarihi Anlamak, Yargılamak Değil; TKP ve TBKP, Yasallık, Yenilenme ve Kürt Özgürlük Hareketi Üzerine 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Umur TALU“Beraber yürüyeceğiz” ama nereye doğru Payidar! 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHepiniz oradaydınız be-2 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasSürecin en büyük riski 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Vahap COŞKUNGeri Dönüşsüz Yol 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanZenginin malı züğürdün çenesi: Bu tekneler neden yanıyor? 15.07.2025 Tüm Yazıları
-
Taner AKÇAMAcaba Kürt sorununun önündeki engel “Atatürk miti” mi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Akdoğan ÖzkanSoykırım ekonomisini ifşanın bedeli 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞErdoğan’ın imkânsız hayali: Suriye’de Rojava’yı Türkiye’de CHP’yi kendi kaderine terk etmeye razı bi 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanPKK silahları yaktı acaba şehre de demokrasi gelir mi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKMutlular, kızgınlar, endişeliler: Kürt sorunu nasıl çözülecek? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞTARİHSEL “TKP’NİN TARİHİ” YAZILMALI… 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIK11 Temmuz’dan sonra sıra neye geldi? 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYeni süreç, yeni stratejiler: İktidardaki çatlaklar ve çelişkiler muhalet için tuzak mı, yoksa fırsa 14.07.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayDış borç ve sosyalist kemer sıkma 13.07.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTürkiye kazandı… 13.07.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
10.07.2025
19.06.2025
5.06.2025
10.05.2025
8.05.2025
1.05.2025
30.04.2025
25.04.2025
22.04.2025
8.04.2025