Kurtuluş TAYİZ
Van’a en son 7 Haziran seçimleri öncesinde gelmiştim. HDP ve PKK şehri tümüyle terörize etmişti. HDP dışındaki partilerin seçim çalışmaları şiddetle, terörle engelleniyordu. Bütün şehri musluklardan kan damlayan HDP afişleriyle süslemişlerdi. Kopacak fırtınanın adeta habercisi gibiydi. Seçimlerin ardından PKK ve HDP başlattıkları çukur terörüyle -onlarca yıl büyük yatırımlarla ayağa kaldırılan- şehri yakıp yıkmaya girişmişti. Devlet çukur terörünün üstesinden gelerek belediye yönetimlerine kayyum atayınca şehir yeniden eski sakinliğine kavuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Van mitingini takip için buraya geldiğimde nasıl bir değişimle karşı karşıya olduğumu anlamaya çalıştım. Havalimanından mitingin yapılacağı sekiz kilometrelik yolCumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamaya gelen Vanlılarla doluydu. Erdoğan’a karşı görmeye değer bir sevgi gösterisi vardı. Van Beşyol Meydanı ise sabah erken saatlerden itibaren yoğun bir insan akınına uğradı. Gerek yol boyunca toplanan gerekse meydandaki kalabalıkla ilgili konuştuğumuz Vanlılar, bu kez 24 Haziran seçimlerinden daha fazla ilginin ve kalabalığın olduğu konusunda hemfikirdi.
AK Parti Belediye Başkan adayı Necdet Takva’nın Kürtçe yaptığı selamlaşma ve konuşma önemli bir noktaya işaret ediyordu. AK Parti, aslında Kürtlerin partisidir. Meydanı dolduranlar da Kürtlerden başkası değildi. Maalesef bölgedeki PKK/HDP etkisi ile CHP medyasının katkısıyla AK Parti aleyhinde hiç de gerçekliği yansıtmayan bir algı oluşturulmuştu. AK Parti hâlâ bu algıyı değiştirmek için uğraşıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahneye çıkmasıyla beraber miting alanından inanılmaz bir sevgi dalgası yükseldi. Vanlılar Erdoğan’a karşı samimi, içten, coşkulu bir sevgi besliyor. Buna bütün miting meydanlarında şahit olmak mümkün. Cumhurbaşkanı, Vanlılara barıştan, kardeşlikten, bütünleşmekten bahsetti; şehrin kalkınması ve büyümesi yolunda bugüne kadar yapılanları anlattı. Terör örgütü ve onun uzantısı HDP’nin şehri nasıl geri bıraktığından, gelişmesini engellediğinden söz etti. 31 Mart seçimleri, Vanlılar için bir şans olacak; PKK ve HDP terörünün etkilerinden kurtulmaları için bu seçim büyük bir şans.
HDP’nin seçimi kazanması bir şehrin PKK’ya rehin düşmesi anlamına gelecek. Kimse bu gerçeği inkar etmeye kalkmasın; HDP’nin başa geçtiği şehirler PKK terörünün, etkisinin arttığı şehirler olacak ki, devletin de buna seyirci kalması düşünülemez.
Bir iktidar ve lider düşünün; varını yoğunu, bütün enerjisini ülkeyi büyütmeye, kalkındırmaya, daha iyi yapmaya adıyor; tek tek bütün şehirleri uçuracak projelerle seçime giriyor. Ama bir de şehirleri ele geçirip o şehrin imkanlarını terörün hizmetine sunan, şehirleri yaşanmaz hale getiren bir parti var ki karşıda, bu ülkeye, hatta oyunu aldığı vatandaşlara bile zarar, ziyan bir parti. Türkiye’nin bu siyaset maskesi arkasına saklanan terör çarkını kırması, aşması gerekiyor. 31 Mart seçimleri hem Van için hem de umarım diğer Güneydoğu’daki belediyeler için bir milat olur ve terör değil, demokrasi kazanır.
Yazarlar
-
Abdurrahman DilipakPartiler ve toplum nereye gidiyor? 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEÖzgür Özel’in özgül ağırlığı 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKBatı, Türkiye, ulus-devlet: Vazgeçmenin fırsatları ve riskleri 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cemile BayraktarVatandaşlık tanımı değişmeli mi? 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇİltica ve mülteciler 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu Ergilİyi yönetim üzerine düşünceler 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUİslam Dünyası’nın kayıp yılları… 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANErdoğan’ın korktuğu başına geldi 3.08.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanKendi halkına cihad ilan etmiş bir Diyanet İşleri Başkanı 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRKomisyon hayırlara vesile olsun inşallah… 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURNetanyahu’nun üstadının yolu İstanbul’a nasıl düşmüştü? 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasCHP artık iktidar alternatifi mi 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluGazze’nin tarihe düştüğü kayıt, dünyaya verdiği ders 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUMuhalefet barış sürecinde yer alacak mı? 2.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezKuznets Eğrisi Hipotezi ve Türkiye 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Çiğdem TOKERPatrona hediye gibi kanun, işçiye erteleme 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçCan Atalay 'komisyon' üyesi olabilir mi? 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERSüreç ya da Çözüm Komisyonu 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Berat ÖZİPEKEzberler bozulurken mağduriyetler de son bulmalı 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Alper GÖRMÜŞZora girmiş bir anlatı: “ABD emperyalizminin değişmez stratejik hedefi bağımsız Kürt devleti” 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet ALTANBasın Tarihi: Türkiye’yi Sarsan Bir Yıl… 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Murat BELGECibuti Başkonsolosu 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Gökçer Tahincioğluİnsanlığa karşı suç için “Hitler” kriteri: Bombayla öldürülen, yaralanan insanlar “mağdur” sayılmadı 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolYeni çözüm süreci 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİHıristiyanlıktaki “kurtuluş” fikrinin İslamda yeri olabilir mi? 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRHer yangın yeni ihale demek... Beslenme sırası felaket tüccarlarında: Tomruğa hücum! 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Eser KARAKAŞ“Terörsüz Türkiye (!!!)” Komisyonu aritmetiği ve CHP 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan AKSAYAzerbaycan ile Rusya arasında savaş çıkar mı? 1.08.2025 Tüm Yazıları
-
Cafer SolgunSuyun akışı ya da meramı barış olmak 1.08.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
15.05.2019
10.05.2019
1.05.2019
22.04.2019
19.04.2019
17.04.2019
15.04.2019
12.04.2019
11.04.2019
8.02.2019