Güldalı COŞKUN
Haftaya damgasını vuran, İstanbul’da toplanan İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı karardı.
Kararda; Doğu Kudüs, Filistin’in başkenti olarak ilan ediliyor ve bu kararın tanınması için tüm dünyaya çağrıda bulunuluyordu.
Ayrıca bunun lafta kalmayacağı da şu şekilde belirtilmiştir:“İİT üyesi ülkelerin bu ağır ihlali BM Genel Kurulu’nun 377 A sayılı ‘Barış İçin Birleşme Kararı’ çerçevesinde BM Genel Kurulu’na götürmeye hazır olduğu teyit edilmiştir.”
Geçmişte bir oldu-bittiyle nasıl İsrail’i kurdularsa, şimdi de 1967 sonrası işgalden veyayılmacı politikasından hiç vazgeçmeyen İsrail’e adeta ödül verildi. Muhtemelen, Trump’ın Siyonist lobilerle kendi koltuğunu koruma karşılığında yaptığı bir pazarlıktı.
Öncelikle, bazı kafa karışıklıklarını giderelim. Yahudilik, ilk tek tanrılı dindir ve ırk olarak, tıpkı Araplar gibi Sami ırkındandırlar. Aynı dedenin torunları olduğu biliniyor. Dolayısıyla, amca çocuklarıdır. Biri, diğerinden daha önce yaşamamıştır o coğrafyada. Hristiyanlık sonrasında İslam geldiğinde de birlikte o coğrafyada yaşamışlar, yer yer sorunlar olduysa da başta Hz. Muhammed sayesinde uzlaşma noktaları bularak yaşamayı başarmışlardır.
Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı coğrafya, en parlak dönemlerini yaşarken, Hıristiyanpapalar hegemonyasındaki batıda, sefalet ve bulaşıcı hastalıktan kırılan halka zulüm ediliyor, soylulara cennet tapu karşılığı satılıyor, bilim adamları öldürülüyor, basit nedenlerle kadınlar cadı diye yakılıyordu.
Hıristiyanlar, bu arada bereketli topraklara ve “kutsal merkez” dedikleri Kudüs’e gözlerini dikmişlerdi. Çok sayıda Haçlı Seferi düzenlediler ve orayı ele geçirip Kudüs krallığını ilan ettiler. Maalesef birçok Müslüman ve Yahudi’yi kılıçtan geçirdiler.
Batıdaki zulmü oraya da taşıdılar. Yahudilerin çoğu o dönemde kaçarak dünyanın çeşitli bölgelerine dağıldılar. Zira; zaten inançlarına göre onların sınırlı bir devleti olması yerine dünya vatandaşı olmaları gerekiyordu. Hala bu inancı taşıyan bazıYahudiler, İsrail devletine karşıdır ve günah işlediklerini söyleyerek zaman zaman çağrıda bulunurlar. Ancak, Siyonistler kadar etkili olmadıklarından sesleri az duyulur.
Haçlı zulmünden oradaki halkı kurtaran Selahattin Eyyübi’dir. Kudüs’te 3 dine mensup olan halk, yeniden kardeşçe yaşamaya başlar. Haçlı Seferi, Yahudilere karşı değil, Batılı Hristiyanlara karşı yapılmıştır.Müslümanların liderliği döneminde, gerek Hristiyanlar, gerekse Yahudiler dışlanmamış ve daima onlara karşı adil olunmuştur.
Batı’da ise Sami ırkına karşı nefret, daha Haçlı seferi dönemlerinde bile mevcuttu. Hitler’den bin yıl önce başta Almanya olmak üzere, her yerde Samilere karşı düşmanlık vardı. Oysa1600’lü yıllarda, İspanya’dan kovulan Yahudilere sahip çıkan yine Osmanlıydı.
Batı’nın Yahudilere olan nefreti o kadar tırmanmıştı ki, kadınlar başlarını açmaya, kimliklerini saklayarak yaşamaya başladılar. 1894 yılında Fransa’da yaşanan Dreyfus Davası ile Yahudi düşmanlığı devlet politikası olur. Aynı günlerde Budapeşteli Yahudi TheodorHerzl adındaki hukukçu–yazar, bir Yahudi devleti olması gerektiğini düşünür ve ilk resmi siyonizm derneğini kurar. Ancak, bunu önce Yahudilere kabul ettirmek için, bazı hahamların yardımıyla, “vaad edilmiş topraklar” zehrini yayar. Zehirdir; çünkü bu tahrif edilmiş bir bilgidir ve tahrif edilmiş İncil’de de yer almaktadır.
Bu düşünce, başta İngiltere olmak üzere Fransa’nın da işine gelir ve Padişah Abdülhamit’e bir teklif sunulur. Hem Osmanlı’nın tüm borçları ödenecek, hem de Abdülhamit muazzam bir servete boğulacaktır. Sultan bunu, “Siyonist devlete izin vermem” diyerek reddeder.
Osmanlı’nın yıkılmasıyla, Filistin’i mandasına geçiren İngiltere, bu planı uygulamaya koydu. Filistin’de nüfusun yüzde 10’u bile olmayan Yahudilerle, Müslümanlar arasında bir sorun yoktur. Komşudurlar ve ilişkileri iyidir. İngiltere,1920’lerde para karşılığında batıdaki Yahudileri buraya toplayıp silahlandırdı. Aynı sokağı-şehri paylaştıkları komşularını katledip, evlerine el koyan da Yahudilerdi. Artık savaş başlamıştı. Çünkü“oradan uzun bacaklı bir İngiliz geçiyordu”!
1948’de BM tarafından tanınan İsrail, Siyonist bir terördevletidir. Asla barışçıl niyeti olmadığı gibi, sınırlarını uydurdukları dine göre çizerler.Kendilerinin “seçilmiş kul” olduklarına inanan İsrailli Yahudilerin ilk Başbakanı Ben Gurion, gençlere hedeflerinin Arz-ı Mev’ud olmasını öğütlemiştir.
Filistinli Arapların onlara topraklarını sattığı, koca bir yalandır. İnsanları göçe zorlayıp, topraklarına el koydular. İngiliz aklı, Siyonistleri İslam coğrafyasına bir virüs gibi yerleştirdiğinden beri kansız tek gün yaşanmadı.Zamanla FKÖ tarafından tanınıp iki devletli çözümün başlatılmasına rağmen İsrail, BM’nin hiçbir karar ve yaptırımına uymadı; işgale devam edip Filistinlileri ablukaya aldı. Batı da bunu sorun edip, bırakın savaşı ambargo bile uygulamadı.
Filistin’de İsrail’e karşı savaşan Hristiyan Arapda vardır. Üç din için de kutsaldeğerinin olmasından çok asıl bu işgalci devlete karşı gelmemizin nedeni, buranın hileyle gasp edilmiş bir çete devleti olmasıdır. Üstelik de, dini kılıf yapıp, Batının Yahudi düşmanlığının bedelini, Filistin halkına ödeterek yapılmış planlı bir işgaldir. Batı içinse Samilere olan nefreti yüzünden bir taşla iki kuşun vurulmasıdır.
Filistin, bir insanlık davasıdır…
Yazarlar
-
Taha AkyolÖzerk üniversite? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENTürkiye adına şık görüntüler değil 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUKomisyon raporu yazılamıyor… Sebep ne? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANİçimizdeki Osmanlıya çok iyi gelir... 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞUR"Aynılar aynı yerde ayrılar ayrı yerde” iyi mi oldu? 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Berrin SönmezGürlek’ten ekranda iddianame savunmasıyla ‘önyargılama’ 15.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciNüfus verileri ne diyor? 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİÖzgür Özel'in öfke patlaması 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRYakın geleceğin Türkiye’si: Kutuplaşma azalmayacak, psikolojik olarak form değiştirecek 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞEDEP YAHU… 9.02.2026 Tüm Yazıları
-
Cengiz AKTARErmeni uzlaşmazlığı efsanesi 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yetvart DANZİKYANSuriye’yi konuşurken aslında Türkiye’yi konuşuyoruz 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Şeyhmus DİKENNaum Faik var mıydı? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hikmet MUTİCHP ve Deva Partisi'nin İmralı imtihanı... 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayUluslararası para sisteminin geleceği 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Gökhan BACIKAKP İslamcı bir parti mi değil mi? 8.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet AKAYABD İran'dan Elini Çek! Mollaların İşini Ancak İran Halkı Bitirir! 7.02.2026 Tüm Yazıları










































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
24.06.2018
3.02.2018
27.05.2018
21.05.2018
14.05.2018
29.04.2018
23.04.2018
15.04.2018
9.02.2018
2.02.2018