Mehmet YILDIZ
17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla birlikte,ilerici çevrelerde bir iyimserlik duygusu oluştu. Yıllardır İslamiyet’isuiistimal ederek iktidara gelen ve ülkeyi ortaçağ karanlığına mahkum eden AKP hükümetinden kurtulma şansının ortaya çıktığına inanıyorlardı. 30 Mart Yerel Seçimleri bu fırsatı sağlayacaktı. Büyük bir hayal kırıklığına uğradılar. Seçmen tüm kirli çamaşırları açığa dökülmüş AKP hükümetini destekledi. Rüşvet, yolsuzluk, hukukun ayaklar altına alınması, kriminallerin kolluk kuvvetlerini yargılaması bir sorun olarak görülmedi.
Ana akım Türk toplumu tarihsel davranışına uygun bir tutum ortaya koydu. 1000 yıllık tarihinde ilerici hiçbir hareket olmayan bir halkın, teknolojinin de yardımıyla hükümetin tüm kirli çamaşırlarının bu kadar net açığa çıkarılmış olmasına tamamen kaygısız kalması yine de şaşırtıcı oldu. Türk toplumunun gerçek karakterini görmeyip, onun hakkında hayaller besleyen yazarlar seçim öncesinde 'halk bunlara hakkettikleri tokadı atacak' diyorlarken, seçimden sonra 'seçmen AKP'nin yolsuzluk yaptığına inanmadı' demek zorunda kaldılar. Yani seçmenin karakterinde bir sorun yoktu; sorun yalnızca ikna olmamasından kaynaklanıyordu. 1000 yıllık tarihinde ilerici hiçbir hareket olmayan bir halkın karakterindeki feci karanlık böyle gizlenmeye, meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Türk seçmeni muhafazakar değildir, Türk seçmeni dinci değildir, Türk seçmeni ırkçı da değildir. Muhafazakarlıkta, dincilikte, ırkçılıkta bile bir seviye vardır. Türk seçmeninde hiçbir ölçü yoktur. Ölçüsüzlük gericiliğin en korkuncudur. Bu gerici güruhla aynı toplumda yaşamak zorunda kalanlara sabırlar diliyorum.
Dersim AKP’nin seçim kazanamadığı sayılı illerden biri oldu. Bu durumu Kırmanclar zaferleri olarak ilan ettiler ve coşkuyla kutladılar. Aşiretçiliğe karşı, Kureyşan hegemonyasına karşı 'modern', Kürtçü, Apocu Dersimliler kazandılar. Ovacık'ta da TKP'li Dersimliler kazandı. Böylece Ovacık Kuzey Kore'ye kardeş oldu.
Yeni Dersim tarihsel Kızılbaş Dersim olmadığını, Şafii Kürtlerin Dersim'i olduğunu ortaya koydu. Arada Bingöl ve Elazığ da olmamış olsaydı, renklerdeki coğrafi bütünlük de sağlanmış olacaktı. Mevcut Dersim Şafiilere, Şafiiler Dersime çok yakışıyor.
PKK Apo'ya yönelik en masum eleştirileri dahi 'Halkımızın değerlerine saldırılıyor' diye kabul edilmez ilan ediyor. Bu nedenle 'yırtık' sıfatına bir açıklama getirmemiz gerekir. Kendisini 'yırtık'olarak tanımlayan Apo'dur, 'Sayın Öcalan'dır. Konuşma İmralı'da havalandırmada PKK'lı mahkum B. Kaymaz'la yapılmıştır. Tapesi vardır, montaj olduğuna dair bir açıklama da yapılmamıştır.
Apo: Yırtık bir adamım, bana yaklaşmayın. Ama kadın daha çok bağlanıyor... Kadın özgürleştiği için bana daha çok bağlanıyor. Kadınların elinden alındığını duydu mu bir erkek korkunç olur değil mi. Benim yanıma gelen kızlar ve erkekler kendilerini boşanmış hissediyorlar.
B.Kaymaz: Bizim bazı gösterilerde, toplantılarda diyorlardı, Başkan Apo’nun her şeyini çok seviyoruz, fakat bu kadınları ellerimizden alması...
Apo: Felaket. Tamam anladık da, boşanmış hissi yarattım. Bu güzel bir şey... Bu boşanmalar şundan güzel, kadın yine senin olsun, ben senin karını ne yapayım. Zaten ben yüzüne bile bakmam. Benim estetik algılarım çok farklıdır ama pratikte yaşadığı sürekli boşanma halidir.
Tayyip'in de, Apo’nun da tapeleri hükümsüz kaldı. Türkiye'de Tayyip, Dersim'de Apo kazandı.
Yazarlar
-
Nevzat CİNGİRTHerkes genel başkan olabilir; ama lider olmak herkese nasip olmaz 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat SevinçMuhalefetin hassasiyetler konusundaki hassasiyeti! 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAvrupa’da olan biteni takip ediyor musunuz? Yeni bir dünya kuruluyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAKomplodan Demokratik Topluma; 27 Yıllık Tecrit, Direniş ve Özgürlük. 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Taha Akyol‘Durdurmaya gücünüz yetmez’ 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan şemsiyesi: İki algı, iki Türkiye 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZPKK’nin silahsızlandırılması sürecinde kritik hafta 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
İbrahim Kirasİktidarın avantajı muhalefetin şansı 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRSayın Şimşek 124. sıra Türkiye’ye yakışıyor mu? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTEMU’yu yasaklattı, vizeye taktı: İTO Başkanı milyarlarca lirayı nereye harcıyor? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraEntegrasyon 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa PAÇALTürkiye Orwell’ın 1984 rejimine doğru sürükleniyor 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKAN200 liralık ülke olduk 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuNeden yapmazlar? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUYeniler oyuna girince ne olur? 14.02.2026 Tüm Yazıları
-
Murat YETKİNErdoğan’ın Gürlek Tercihi: CHP’ye Darbeyle Baskın Seçimin Çok Ötesinde 13.02.2026 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENGözü kara tayinler 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBu endeksi yalanlayan biri çıkmayacak mı! 12.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlker DEMİRAYŞE HÜR DAHİL SOLUN BİR ELEŞTİRİ PRATİĞİ 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanMilletin vicdan hizasında durmayı başaramazsanız… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Hasan CEMALKürtçe konuştum, tokat yedim; Türkçe bilmiyordum ki! 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrtaçağ’a dönüş 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünTarihinin önemli bir dönüm noktasında Türkiye… 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENYönetilebilir bir çatışma olarak ABD-İran 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERMala fide politia 11.02.2026 Tüm Yazıları
-
Selami GÜRELBaşlangıçta Eylem Vardı! (Am Anfang war die Tat!) 10.02.2026 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKKırılmalar karşısında Türkiye ve Kürtler 10.02.2026 Tüm Yazıları




























Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
9.09.2014
26.08.2014
15.08.2014
6.08.2014
15.07.2014
22.06.2014
12.06.2014
9.06.2014
7.06.2014
20.05.2014