Ergun BABAHAN
Twitter fenomeni Fuat Avni’nin deşifre ettiği medyaya yönelik AKP operasyonu, demokratik bir hukuk devleti olmaktan ne kadar uzaklaştığımızın bir başka göstergesi. Ayrıca, iktidar sahibinin kendisi ve ailesini dünyaya rezil ettiğini düşündüğü kesimlere olan nefretinin büyüklüğünün.
Türki cumhuriyetlere model olacağız diye çıktığımız yolda, onlara benzedik. En tepedekini kızdırırsan, hukuk rafa kalkar, medya özgürlüğü rafa kalkar, girişim özgürlüğü rafa kalkar.
Bir tek mahkeme kararı olmadan bir inanç grubunu ‘Çete’ olarak nitelemek uzun vadede atılacak adımların açık göstergesiydi aslında. Çete bastırılır, dağıtılır, hapse atılır, mallarına el konulur. AKP, bu nedenle Paralel Çete söylemini çok tuttu.
İçişleri veya Adalet Bakanı’nın çıkıp yalanlayamadığı ve 400 kişiyi kapsayacağı anlaşılan operasyondan büyük olasılıkla başta Başbakan Davutoğlu ve kabinenin haberi yoktu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın operasyona yönelik sorulara verdiği cevap bunun göstergesiydi.
Ak Saray merkezli operasyon şimdilik devletin içinden kritik bilgiler almaya devam ettiği anlaşılan Fuat Avni’ye takıldı.
SUS PAYI DAĞITILIYOR
Operasyonun intikam kadar bir başka amacı daha vardı elbette. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının yıl dönümü yaklaşırken gündem değiştirmek ve yolsuzluklar yerine basın özgürlüğü ve hukuku tartıştırmak. Gündem belirlemede mahir bir saray erkanı var karşımızda.
Farkında olmadıkları, o yolsuzlukların kamuoyunun büyük kesiminin zihnine nakış gibi işlediği gerçeği. Aradan 50 yıl geçse de, Türkiye endişe içindeki bir başbakanın oğluna ‘‘Evdeki paraları sıfırla’’ talimatını unutmayacak.
Hukuku ve etiği bir kenara iten AKP, devlet memurluğunu sadece AKP’lilere açma cüreti gösterecek kadar gözü dönmüş vaziyette. 17-25 Aralık’ta, tepedekilerin götürdüklerinin büyüklüğünü gören taban elbette beklentisini yükseltmiş durumda. Onların en gariban kesimi memurluk maaşıyla susturuluyor. Daha şanslıları ihalelerden nasiplendiriliyor.
Yolsuzluk, hak etmediği kazancı elde etme hakkı bu yeni muhafazakarların en önemli ilkesi haline geliyor. Ülkeyi yağmalanacak bir düşman toprağı gibi görüyor ve zeytin ağacını da, bankasını da yağmalıyorlar maalesef.
PARA KARŞILIĞI FETVA
Yağmaya katılmayan, yağmayı açığa çıkaranlara layık gördükleri muamele ise baskı, zulüm ve korkutma. 300-400 kişiyi içeri atarlarsa, kirlerinin artık açığa çıkmayacağını düşünüyorlar. Ama bu yolda attıkları her adımı yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. Gündem değiştirmek, hırsızlığı ve yolsuzluğu unutturmak için dini bir kılıf olarak kullanıyorlar. Fetvalar alıyor, karşılığında para veriyorlar.
Muhafazakar bir ‘‘Sodom ve Gomore’’yi okuyoruz. Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eski Ahit’teki günah kentlerinden esinlenerek yazdığı roman gibi Türkiye. Fark, Yakup Kadri İstanbul’daki bir zümreyi anlatıyordu. Bugünün kahramanları tüm Türkiye’ye, Anadolu’nun en küçük kasabalarına kadar yayılmış durumda.
Yazarlar
-
Mustafa PAÇALEş Şara’dan yeni bir Esad çıkarmak mı? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRBu durumda AİHM yetkilileri de Trump’tan yardım istesin… 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEABD, Suriye için neye karar verdi? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mesut YEĞENKürt Sorunu 2.0’a Hazır mıyız? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan’ın ötesi… 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Tanıl BoraKaçıncı CHP? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldız ÖNENGüney Amerika’da büyüyen gölge 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRLaleli Çamaşırhanesi -3- Videoya çektiler: ‘Cırt’ sesi geldikçe bağırıyor! “Maşallah, Maşallah!..” 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİKandil’in polemikçisi şampanya sosyalistlerine karşı 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERHarakiri Bütçesi 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUÖcalan’ın mektubu üzerine bazı gözlemler 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞEntelektüel üretimin kaybı-Rejimin vesayeti-Siyasetin iflası 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluBüyük sorunları çözememe serisi bu kez bitecek mi? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Berrin Sönmezİktidar politikası ters mi tepiyor, tersine mi işletiliyor? 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANİktidarın ağzındaki bakla!... 13.12.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanAmerika çökmekte olan bir uygarlık mı? 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mahfi EgilmezOrta sınıf nereye gitti? 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Figen ÇalıkuşuCeylanpınar cinayeti… 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUSeçime henüz vakit varken sandık hesabı 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAKANBahis oynayan bakan kim?.. CASUS KİM?.. 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolAK Partili bir okurla sohbet 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZÖzel’in bütçe konuşmasında sürece dair mesajları 12.12.2025 Tüm Yazıları
-
Doğu ErgilTürkiye neden sanayileşemiyor: Sermayenin, güvenin ve kurumların zayıflığı öyküsü 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYAJohn Holloway ; Abdullah Öcalan’ın Kuramı Devrim İhtimali Fikrini Yeniden Düşünülür Hale Getiriyor! 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciEn büyük tehlike NÜFUS yokluğu 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇHakim sınıfın iki zümresi 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Ahmet TAŞGETİRENFeti Yıldız kime sesleniyor? 11.12.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURSuriye bir kere daha çözümü bozabilir mi? 10.12.2025 Tüm Yazıları
-
Nevzat CİNGİRTElveda Lenin ve Düzce Belediyesi… 10.12.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasSokak çeteleri devlet kurumlarına karşı 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalHay'at Tahrir el-Şam'ın Evrimi ve Suriye'nin Geleceği 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
Selva DemiralpHissedilemeyen büyümenin anatomisi 9.12.2025 Tüm Yazıları
-
SİBEL HÜRTAŞCHP programı halka ne vadediyor? Nasıl bir parlamenter sistem? 9.12.2025 Tüm Yazıları


































Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
24.03.2022
7.03.2022
1.03.2022
21.02.2022
28.01.2022
11.01.2022
6.01.2022
3.01.2022
25.11.2021
18.11.2021