Ergun BABAHAN
Türkiye demokratik bir hukuk devleti olmaktan uzun bir süre önce çıkmıştı, şu anda koyu bir İslami-faşizm düzenine doğru hızla ilerliyor. İktidarda kalmak için iç savaş dahil, her türlü çılgınlığı göze almış bir grubun bu ülkede demokrasi ve hukuka saygılı olacağını ümit etmek artık hayal ötesi…
Onun için, susma! Sustukça sıra sana gelecek…
Diyarbakır’da tutuklanan Vice News çalışanı yabancı gazeteciler gidişata yönelik önemli bir işaret fişeğiydi. Dün sabah saatlerinde Koza İpek Holding üzerinden Bugün, Kanaltürk ve Millet gazetelerine yönelik operasyon, Türkiye’de basın özgürlüğünün sonuna geldiğimizin göstergesi.
Faşizme karşı omuz omuza durma günü bugündür.
Avrupa ve Amerika şaşkınlık içinde, çıkarını korumak adına bölgede olup bitenleri şaşkınlıkla izliyor.
Bugün HDP’nin yüzde 90 ve üzeri oy aldığı bölgeleri ablukaya alan, çocuk-kadın ayrımı yapmadan uzun namlulu tüfekleri serbestçe kullanan, 1 Kasım’ın 7 Haziran gibi özgür ortamda bir seçim olmayacağını açıklayan bir zihniyetle karşı karşıyayız.
İÇ SAVAŞ TEHLİKESİ...
Bu seçim yapılırsa, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güvenlik güçlerinin sandığa yönelik müdahalelerini hep birlikte göreceğiz. Seçim ortamına giderken bağımsız medya gruplarının devlet eliyle susturulmaya çalışıldığı bir ortamda adil seçim beklemek naifliktir.
Bugün Gazetesi’nin IŞİD’e gönderilen silahların fotoğraflarını yayınladığı gün İpek Medya Grubu’na polis marifetiyle baskın düzenlenmesi, gerçeğin ortaya çıkmasını önlemek için neler yapabileceklerinin açık göstergesidir. IŞİD’e destekleri açıkça ortaya çıkmış bu yönetim insanlık suçlarının doğrudan muhatabıdır.
Obama’nın İncirlik Üssü uğruna Erdoğan’la uzlaşması Türkiye’yi hem faşizan bir yönetime cesaretlendirdi hem de iç savaş tehlikesini alabildiğine tırmandırdı.
Artık sokaktaki çocuk bile biliyor ki, Türkiye’nin arkasına ciddi bir halk desteği almış PKK’yı askeri yollarla yenmesi mümkün değildir. Şiddetin sürmesi, Kürtlerin devletle bütün bağının kopması anlamına gelecek, hep birlikte PKK saflarının sıklaştırmalarını sağlayacaktır.
O YANGIN SIÇRARSA...
Bugün bölgede olup biteni umarsızca izleyen Türkiye kamuoyu küçük ilçelerdeki yangının kaçınılmaz biçimde büyük kentlere sıçradığını gördüğünde, sessizliğinin ve suskunluğunun bedelini ağır biçimde ödemek zorunda olacağını fark edecek. Ama çok geç olacak.
Müslümana bunları yapan bir zihniyetin nefret ettiği yaşam ve inanç biçimlerine sahip insanlara neler yapabileceğini görmek için kahin olmaya gerek yok.
Türkiye, ekonomisinden hukukuna, ahlakından basınına kadar lime lime dökülüyor. Bu düzenin getireceği tek şey felakettir. Bugün üzülerek seyrettiğiniz Suriyeli mülteci görüntülerinin benzerinin bu toprakların insanının başına gelme ihtimali artık düşük değildir.
Gün, siyasi görüşü, inancı, etnik kökeni ne olursa olsun; demokrasiye ve “faşizme karşı omuz omuza verme” günüdür.
Yazarlar
-
Doğu ErgilBeklenen Mesih: Kurtarıcı arayışının toplumsal anatomisi 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Taha AkyolTrump Planı? 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Metin KarabaşoğluYönetilenlerin özgürlüğü yöneteni de özgürleştirir 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet OcaktanS-400’leri ne yapabiliriz? 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Akif BEKİHamas’ı kim silahsızlandıracak? 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Mümtazer TÜRKÖNEÖcalan’ın özgürlüğü 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Mensur AkgünEleştirelim ama plana da şans tanıyalım… 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit KARDAŞ“Ortaklaşmacı demokrasi” örnekleri: Fransa-Yeni Kaledonya özerk bölgesi 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Yıldıray OĞURTrump’ın Gazze Planı’nın alternatifi ne? 1.10.2025 Tüm Yazıları
-
Elif ÇAKIRMHP’li Yıldız’ın KON’u AK Partili Miroğlu’nun Roja Welat’ı… 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
Cihan TuğalKirk ve ICE vakaları ile faşizme doğru mu? 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
Fehmi KORUGazetecilik bir kez daha tartışılıyor 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KahveciAsgari ücret 30.000 TL 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
İbrahim KirasKendi uçağımızı kendimiz yaparken 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
nevzat cingirtNeden Yazmıyorsun? 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
Erol KATIRCIOĞLUKrallar ve ulus-devletler 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
İsmet BerkanJet motoru sıkıntısı: Tek geciken Kaan değil 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
Ümit AkçayArjantin’in çıkmazı: Şok terapi, bağımlılık ve ABD’nin gölgesi 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
Hakan TAHMAZYeni Çözüm Süreci: Hakikatle yüzleşme 30.09.2025 Tüm Yazıları
-
Bahadır ÖZGÜRTÜSİAD isyan etmişti: Ciner’e kayyumun gerekçesi o madde! 29.09.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet Ali ALÇINKAYATürkiye’nin Demokratikleşmesi ve Kürt Sorununun Çözümü: Ciddiyetin Tarihsel Zorunluluğu... 29.09.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TEZKANGazetecilik can çekişiyor! 29.09.2025 Tüm Yazıları
-
Mehmet TIRAŞSİYASETÇİ ZENGİNLEŞİRKEN VATANDAŞ FAKİRLEŞİYOR, NEDEN? 29.09.2025 Tüm Yazıları
-
Bekir AĞIRDIRZeytinlik yasasından Akbelen ve İliç'e; enerji ve maden hikâyesinde kaybolan gelecek 29.09.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BULAÇZaferden hapishaneye 28.09.2025 Tüm Yazıları
-
Mücahit BİLİCİTrump-Erdoğan görüşmesine hile karıştı mı? 28.09.2025 Tüm Yazıları
-
Ali BAYRAMOĞLUErdoğan’ın tercihleri 28.09.2025 Tüm Yazıları
-
İlhami IŞIKSüreç Suriye’yi, Suriye süreci bekliyor. Peki bu kısırdöngü nasıl aşılacak? 28.09.2025 Tüm Yazıları
-
Mustafa KaraalioğluTrump’a neler verdik, neler alacağız! 28.09.2025 Tüm Yazıları
-
Akın ÖZÇERSarkozy’nin tarihi mahkûmiyeti 28.09.2025 Tüm Yazıları
-
Sezin ÖNEYMutlakiyetçiler ve Cumhuriyetçiler 28.09.2025 Tüm Yazıları
Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yazarın Diğer Yazıları
24.03.2022
7.03.2022
1.03.2022
21.02.2022
28.01.2022
11.01.2022
6.01.2022
3.01.2022
25.11.2021
18.11.2021